Siirry sisältöön

Ooppera ja Baletti on valittu tuottamaan elämyksiä Taidetestaajille

Suomen kansallisooppera ja -baletti on valittu mukaan Suomen Kultturirahaston käynnistämään Taidetestaajat-suurhankkeeseen. Siinä kahdeksasluokkalaiset eri puolilta Suomea tutustuvat taiteeseen lukuvuonna 2017−18.

Hankkeen tarkoituksena on tarjota koululaisille ikimuistoinen taide-elämys, joka voi olla kimmoke elinikäiseen kulttuurin harrastamiseen. Taiteellisen laadun ohessa keskeinen valintakriteeri oli nuorten kanssa tehtävä yleisötyö sekä se, miten nuoret vastaanotetaan ja miten heistä huolehditaan taidevierailun aikana.

Taidetestaajat-hankkeeseen valittiin yhteensä 55 taidelaitosta tai työryhmää. Kohteet tavoittavat yhteensä jopa 65 000 kahdeksasluokkalaista ja heidän opettajaansa. Taidealan organisaatiot saivat kesällä 2016 jättää ehdotuksia tavasta, jolla ne haluaisivat olla taidetestaamisen kohteina lukuvuonna 2017−2018. Ehdotuksen jätti 135 taidelaitosta ja -organisaatiota.

Taidetestaajat on Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin rahoittama suurhanke, joka mahdollistaa kolmen vuoden ajan jokaiselle kahdeksasluokkalaiselle nuorelle kaksi taidelaitosvierailua kulttuurikohteissa. Toinen vierailu on omassa maakunnassa tai lähialueella, toinen suuntautuu pääkaupunkiseudulle.

Hanke tavoittaa kolmen vuoden aikana jopa 200 000 nuorta ja heidän opettajaansa. Hankkeen budjetti on yhteensä 15−20 miljoonaa euroa, ja se on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa. Hanketta koordinoi Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto.

Taidetestaajat