Siirry sisältöön

Esitystoiminta keskeytetään 23.11.–13.12.2020

Kokoamme tähän uutiseen tietoa koronaviruksen vaikutuksista Oopperan ja Baletin toimintaan (päivitetty 23.11.2020)

 

Esitystoimintamme keskeytetään pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän viranomaispäätöksellä kolmen viikon ajaksi ma 23.11.2020 – su 13.12.2020. Olemme erikseen yhteydessä peruttuihin esityksiin liput ja/tai tarjoilut ostaneisiin asiakkaisiin.

Huomioithan ystävällisesti, että asiakaspalvelussamme on tilanteesta johtuen ruuhkaa. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat verkkosivuiltamme. 

Peter Grimesin esitykset on peruttu

Kansallisooppera ja -baletti varautuu koronapandemiasta johtuvien kokoontumisrajoitusten jatkumiseen myös alkuvuonna 2021. Tämän vuoksi Peter Grimes -oopperan kaikki neljä esitystä 12.–24.2.2021 on peruttu. Tuotanto on niin suuri, ettei vain neljän esityksen esittäminen puolikkaalla katsomokapasiteetilla ole taloudellisesti mahdollista.

Jos sinulla on lippuja Peter Grimesin esityksiin, lue alempaa tältä sivulta miten voit saada ostoksistasi hyvityksen.

Karita Mattilan tähdittämä Covid fan tutte avaa Kansallisoopperan syksyn

Kansallisooppera ja -baletti varautuu mahdollisiin koronaviruspandemiasta johtuviin kokoontumisrajoituksiin myös syksyllä, ja kauteen 2020–2021 tulee muutoksia. Syksyn oopperaohjelmiston aloittaa mm. Karita Mattilan tähdittämä Covid fan tutte, jonka johtavat Esa-Pekka Salonen ja Hannu Lintu. Uuden libreton Mozartin Così fan tutten musiikkiin kirjoittaa Minna Lindgren.

Covid fan tutte saa ensi-iltansa elokuun lopussa. Jussi Nikkilän ohjaaman produktion tähtinä ovat mm. kotimaiset huippusolistit Karita Mattila, Miina-Liisa Värelä, Tommi Hakala, Johanna Rusanen, Tuomas Katajala ja Waltteri Torikka. Minna Lindgren kirjoittaa Mozartin Così fan tutten musiikkiin libreton ajankohtaisesta aiheesta, joka yhdistää poliittista satiiria ja realitya.

Innocence jää pois ohjelmistosta, Valkyyrian ensi-ilta siirtyy tammikuulle 2021

Kaija Saariahon ja Sofi Oksasen uutuusooppera Innocence jää pois Kansallisoopperan ohjelmistosta kaudella 2020–2021. Koronaviruspandemiasta johtuen viiden oopperatalon yhteistuotantona syntyvä Innocence ei saanut kantaesitystään Aix-en-Provencen festivaalilla heinäkuussa, joten teosta ei nähdä myöskään Helsingissä tammikuussa 2021. Innocence sisältyy Kansallisoopperan ohjelmistoon tulevilla esityskausilla.

Innocencen sijaan talvella 2021 Richard Wagnerin Valkyyria, jonka esitysten piti olla alun perin elo-syyskuussa 2020. Valkyyria halutaan toteuttaa täydellisenä tuotantona suurella orkesterilla. Samalla halutaan varmistaa, että koko teossarjaa seuraava yleisö näkee Nibelungin sormuksen eli Ringin osat oikeassa järjestyksessä. Valkyyrian esitykset johtaa Susanna Mälkki. RING-sarjan kolmas osa Siegfried nähdään keväällä 2021 ja päätösosa Jumalten tuho syksyllä 2021.

Myös kevään 2020 viimeinen balettiensi-ilta COW siirtyy syksyyn 2020. Tutustu kauden 2020–2021 ohjelmistoon täällä.

Jos sinulla on lippuja ja/tai tarjoiluja Oopperan ja Baletin peruuttamiin esityksiin, lue alempaa tältä sivulta miten voit saada ostoksistasi hyvityksen.

Turvallisesti takaisin esitysten pariin: lippujen peruminen mahdollista vielä 7 tuntia ennen esityksen alkua

Noudatamme koronapandemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa tarkasti viranomaisten turvallisuussuosituksia. Kaikki tärkeät ja ajantasaiset turvallisuuskäytännöt Oopperatalossa toimimiseen löydät täältä.

Ethän tule sairaana esitykseen. Voit perua liput ja tarjoilut vielä 7 tuntia ennen esityksen alkua. Niiden arvo palautuu asiakastilillesi. Voit käyttää saldon myöhempiin esityksiin kevään 2022 loppuun asti. Lisätietoja löydät myyntiehdoistamme.

Näin perut liput ja tarjoilut verkkopalvelussamme:

  1. Kirjaudu omalle asiakastilillesi täällä.
  2. Siirry kohtaan Tulevat tapahtumat
  3. Valitse esitys, jonka haluat perua ja klikkaa esitystiedon alta löytyvää Peruuta-painiketta.
  4. Etene ruudulle ilmestyvien ohjeiden mukaan.
  5. Jos olet tilannut esityksen yhteyteen tarjoiluja, muista perua myös ne.
  6. Ostostesi arvo palautuu heti asiakastilisi saldoksi, jonka voit käyttää myöhempiin esityksiin jopa kevään 2022 loppuun asti.

Ohjeet lippujen ja tarjoilujen perumiseen voi katsoa myös videolta: Näin vaihdat ostamasi liput verkkokaupassa

Hyvitykset

Huomioithan, että syksyllä 2020 voit perua liput ja/tai tarjoilut vielä 7 tuntia ennen esityksen alkua. Ethän tule sairaana esitykseen. Lue lisää myyntiehdoistamme

Jos sinulla oli lippuja ja tai tarjoiluja Oopperan ja Baletin keväällä 2020 peruuttamiin esityksiin, palautamme ostostesi arvon saldoksi asiakastilillesi. Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen asiakastilisi saldo on voimassa jopa kevään 2022 loppuun. Voit ostaa saldolla sekä lippuja että tarjoiluja tuleviin esityksiin. Poikkeuksellisesti voit lunastaa saldolla myös kausi– tai lahjakortin. Nopeimmin asioit verkkokaupassamme. Kirjaudu asiakastilillesi tästä.

Siinä tapauksessa, että Ooppera ja Baletti joutuu perumaan esityksen, voit saada hyvityksen myös pankkitilillesi. Täytä lomake tästä. Toinen vaihtoehto on pyytää, että palautamme ostostesi saldon omalle luottokortillesi. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen liput@opera.fi, niin olemme sinuun yhteydessä. Huomioithan, että poikkeustilanteesta johtuen palautusten käsittelyssä on ruuhkaa, ja sen vuoksi maksujen palautumisessa voi kestää jopa pari viikkoa.

Sähköposti on varmin tapa tavoittaa asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää? Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen asiakaspalvelussamme on ruuhkaa. Varmin tapa saada vastauksia on lähettää sähköpostia osoitteeseen liput@opera.fi. Käsittelemme kaikki viestit ja olemme yhteydessä heti kun pystymme.