Siirry sisältöön

Kansallisooppera ja -baletti käynnistää julkisen varainhankinnan

Suomen kansallisooppera ja -baletti on käynnistänyt ensimmäisen julkisen varainhankintakampanjan teemalla Tue tulevaisuuden toivoja. Elokuussa näkyvimmin esillä on uusi Esa-Pekka Salosen rahasto, joka on perustettu Salosen tekemän lahjoituksen avulla. Rahaston tarkoituksena on tukea uutta ooppera- ja balettitaidetta erityisesti teknologian keinoin.

Tue tulevaisuuden toivoja -kampanjalla halutaan innostaa oopperan ja baletin ystäviä mukaan tulevaisuuden rakentamiseen. Lahjoittaminen on mahdollista sekä Suomen kansallisoopperalle ja -baletille että Oopperan ja baletin tukisäätiön alla oleviin rahastoihin. Esimerkiksi Esa-Pekka Salosen rahastosta voidaan antaa avustuksia sekä jakaa apurahoja ja stipendejä. Molempien säätiöiden rahankeräysluvat ovat voimassa 31.1.2019 asti.

”Olen saanut paljon Suomelta ja koen, että on aika antaa takaisin – sekä taiteellisena partnerina että rahaston kautta. Suomen kansallisooppera ja -baletti on yksi tärkeimmistä tavoista määrittää, mitä suomalaisuus tarkoittaa. On tärkeää, että voimme kehittää oopperaa ja balettia myös teknologian keinoin, ja tähän perusrahoitus ei välttämättä riitä”, Kansallisoopperan ja -baletin taiteellinen partneri Esa-Pekka Salonen toteaa.

Jane ja Aatos Erkon säätiöltä kaksi miljoonaa euroa

Suomen kansallisoopperalla ja -baletilla on tukijoina yksittäisiä tahoja. Merkittävin niistä on Jane ja Aatos Erkon säätiö, jolta Kansallisooppera ja -baletti on saanut uutena avustuksena lähes kaksi miljoonaa euroa. Kansallisbaletin Nuorisoryhmä sai 900 000 euron jatkoavustuksen vuosille 2019–2022. Lisäksi Kansallisooppera ja -baletti sai yhteensä 1 070 000 euron avustuksen vuosille 2019–2022 ooppera- ja balettiteosten rikastuttamiseen uuden teknologian avulla.

Kansallisbaletin yhteyteen perustettiin nuorisoryhmä vuonna 2013 Kenneth Greven aloitteesta. Nuorisoryhmä on saanut alusta lähtien merkittävästi tukea Jane ja Aatos Erkon säätiöltä.

”Olemme erittäin kiitollisia Nuorisoryhmän saamasta jatkotuesta. Nuorisoryhmä on tärkeä polku lahjakkaiden nuorten tanssijoiden tukemiseen urallaan. Haluan tarjota enemmän mahdollisuuksia lahjakkaille suomalaisille tanssijoille ja vahvistaa ryhmän kansallista identiteettiä kansainvälisessä toimintaympäristössä”, Kansallisbaletin uusi taiteellinen johtaja Madeleine Onne toteaa.

Lue lisää lahjoitusmahdollisuuksista