Siirry sisältöön

Kansallisbaletti kiertueelle Japaniin huhtikuussa

Bunkamura Orchard Hallissa Tokiossa nähdään kuusi esitystä 22.–25. huhtikuuta ja Osakassa kaksi esitystä 29.–30. huhtikuuta.

”Olemme ylpeitä saatuamme kutsun vierailulle, sillä tämä on Suomen kansallisoopperan ja -baletin kaikkien aikojen ensimmäinen vierailu Japaniin. Japaniin kutsutaan vain maailman parhaita ryhmiä, ja yleisön balettitietämys on korkea, joten kutsu on suuri kunnia meille”, Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve kertoo.

Suomen kansallisbaletin Japanin-kiertueen yhteistyökumppanina on Finnair. Vierailu on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmistoa.

Vierailulla on mukana lähes puolet Kansallisbaletin tanssijoista, noin 40 tanssijaa, ja ohjelmassa on gaalailta, joka koostuu katkelmista Kansallisbaletin parhaista teoksista. Mukana ovat mm. Imre Eckin Tuonelan joutsen Sibeliuksen musiikkiin sekä katkelmat Joutsenlammesta, Don Quijotesta ja Jorma Uotisen Ballet Pathétiquesta. Gaalan aloittaa vajaan tunnin pituinen, varta vasten Japanin-vierailulle suunniteltu Tove Janssonin Taikurin hattu -kirjaan pohjautuva muumibaletti. Uuden teoksen koreografia on Kenneth Greven käsialaa ja musiikin on säveltänyt Tuomas Kantelinen. Puvustuksesta vastaa Erika Turunen ja lavastuksesta Anna Kontek.

”Haluamme näyttää japanilaisyleisölle Suomen kansallisbaletin monipuolista osaamista, ja olemmekin koostaneet gaalaohjelman, joka sisältää nykytanssia ja klassista balettia – ja mukana on myös suomalaisia teemoja. Muumit ovat olennainen osa Suomi-kuvaa, ja siksi olemme ottaneet tärkeäksi osaksi ohjelmaa myös kokonaisen muumibaletin, joka on tehty varta vasten japanilaiselle yleisölle”, Greve kertoo ohjelmavalinnoista.

Japanin-vierailun aikana Kansallisbaletin ohjelmistossa kotimaassa nähdään Tero Saarisen koreografia Kullervo Sibeliuksen musiikkiin.

 

Kuvan muumihahmo: © Moomin Characters™