Siirry sisältöön

Johtajarekrytoinnit alkamassa

Suomen kansallisoopperalle ja -baletille etsitään uutta pääjohtajaa. Nykyinen pääjohtaja Päivi Kärkkäinen jää työstään eläkkeelle keväällä 2018. Uuden pääjohtajan on määrä aloittaa vuoden 2018 alussa. Rekrytointi käynnistyy tammikuussa 2017. Tutustu pääjohtajan hakuilmoitukseen Avoimet työpaikat -sivulla.

Tehtävään etsitään kulttuuria arvostavaa, näkemyksellistä johtajaa. Strategian toteuttaminen, terve rahoituspohja, toimintaedellytysten turvaaminen ja tulevaisuuden mahdollisuuksien löytäminen ovat hänen tärkeimpiä tehtäviään. Pääjohtaja on myös keskeinen vaikuttaja suomalaisella kulttuurikentällä. Pääjohtaja vastaa koko organisaation johtamisesta, oopperan ja baletin taiteelliset johtajat toimivat hänen alaisuudessaan.

Päivi Kärkkäinen aloitti tehtävässään yhdeksän vuotta sitten, joulukuussa 2007.

”Olen viihtynyt erinomaisesti tässä luovassa ja lumoavassa työympäristössä ja olen edelleen innostunut työstäni. Tältä paikalta saan todistaa sitä, miten tärkeä voima kulttuuri on yhteiskunnassa. Vuoden kuluttua on kuitenkin aika antaa tilaa myös muulle kuin työelämälle ja tuntuu hyvältä saada olla enemmän kotona Tampereella”, Kärkkäinen kertoo.

Kansallisbaletti hakee uutta taiteellista johtajaa

Yhtä aikaa pääjohtajan kanssa Kansallisoopperaan ja -balettiin etsitään myös uutta baletin taiteellista johtajaa, kun Kenneth Greven määräaikainen kausi päättyy kesällä 2018.

Baletin taiteellista johtajaa etsitään ajalle 1.8.2018–31.7.2022. Nelivuotiseen sopimukseen kuuluu myös kahden vuoden jatko-optio.

”Jätän Kansallisbaletin puolentoista vuoden kuluttua hyvillä mielin, mutta toki myös haikeana. Nämä ovat hienot kymmenen vuotta. Nyt on perheen vuoro ratkaista asuinmaamme. Vaimoni on ranskalainen ja poikamme opiskelee jo Ranskassa, joten suuntaamme lähemmäs”, kertoo tanskalaissyntyinen Kenneth Greve.

Alustavan aikataulun mukaan valinta tehdään kesään mennessä, jotta uusi taiteellinen johtaja voi osallistua tulevan ohjelmiston suunnitteluun jo mahdollisimman pian.

Lue baletin taiteellisen johtajan hakuilmoitus täältä

Suomen kansallisooppera ja -baletti on maan ainoa täysimittainen ammatillinen ooppera- ja balettitalo. Vierailuesitykset, koululaisoopperat ja esitysten suoratoistot verkossa vievät toimintaa kaikkialle Suomeen. Talossa on noin 530 kuukausi- ja 100 tuntipalkkaista työntekijää, ja lisäksi näytäntövuoden aikana talossa työskentelee noin 900 kotimaista ja ulkomaista vierailijaa. Kuluneella syyskaudella päänäyttämön esitysten täyttöaste on jälleen korkea, 95%, ja lisäksi viime vuonna tavoitettiin digitaalisesti yli miljoona ihmistä.