Siirry sisältöön

Gita Kadambi Kansallisoopperan ja -baletin pääjohtajaksi

Gita Kadambi (45) on nimitetty Suomen kansallisoopperan ja -baletin pääjohtajaksi. Säätiön hallitus päätti nimityksestä kokouksessaan tänään torstaina 18.5. Hallitus kuuli asiassa Oopperan ja Baletin henkilöstöryhmiä, joiden lausunnot olivat yksimielisesti puoltavia. Kadambi aloittaa tehtävässään tammikuussa 2018.

Gita Kadambin taustassa yhdistyvät johtamiseen, näkemyksellisyyteen ja kulttuurin tuntemukseen liittyvät taidot ja näytöt, joita Suomen kansallisoopperan ja -baletin hallitus pääjohtajalta edellyttää. Pääjohtaja vastaa koko organisaation johtamisesta, oopperan ja baletin taiteelliset johtajat toimivat hänen alaisuudessaan.

”Toivotamme Gita Kadambin lämpimästi tervetulleeksi Kansallisoopperaan ja -balettiin. Hän saa johdettavakseen upeassa taiteellisessa ja taloudellisessa kunnossa olevan kulttuurilaitoksen”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Leena Niemistö.

”Gita Kadambilla on vahva ymmärrys musiikista sekä oopperan ja baletin tuotannosta ja hyvä kokemus luovien ihmisten ja organisaatioiden johtamisesta. Hän tuntee koti- ja ulkomaisen klassisen musiikin kentän erittäin hyvin ja hänellä on laajat verkostot. Hänellä on kokemusta strategian johtamisesta ja myös digitaalisten palveluiden ja asiakaskokemuksen kehittämisestä. Gita Kadambi on tavoitteellinen ja näkemyksellinen vastuunkantaja ja avoin ja kuunteleva johtaja”, Leena Niemistö perustelee.

”Olen erittäin motivoitunut ja innoissani tästä ainutlaatuisesta tehtävästä. Tuntuu erittäin hienolta saada palata takaisin taloon, joka on Päivi Kärkkäisen aikana kehittynyt entisestään korkealuokkaisemmaksi ja yhteiskunnallisesti merkittäväksi taidelaitokseksi”, sanoo Gita Kadambi.

Kadambi on työskennellyt Helsingin kaupunginorkesterin intendenttinä vuodesta 2013 ja sitä ennen HR-partnerina ja henkilöstöpäällikkönä Yleisradiossa, Radion sinfoniaorkesterin apulaisintendenttinä sekä mm. tuotantotehtävissä Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla. Hän on suorittanut johtamisen Executive MBA -tutkinnon Aalto-yliopistossa, musiikin maisterin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa sekä Master of Music Performance -tutkinnon London College of Musicissa.

Nykyinen pääjohtaja Päivi Kärkkäinen jää eläkkeelle keväällä 2018. Kansallisoopperan ja -baletin uuden baletin taiteellisen johtajan valintaprosessi on myös käynnissä, kun Kenneth Greven kausi päättyy kesällä 2018.