Siirry sisältöön

Tällä kaudella Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa: Tripla: Made in Finland / Wedge (Nuutinen – Kvarnström – Saarinen )

Saida Solla aloitti tanssiopinnot Helsingin tanssiopistossa erikoiskoulutusluokalla ja siirtyi sieltä Balettioppilaitoksen ammatilliseen koulutukseen, josta valmistui keväällä 2021. Solla on osallistunut useisiin balettikilpailuihin niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Solla menestyi vuoden 2020 Valtakunnallisessa balettikilpailussa sijoittuen ikäsarjassaan ensimmäiselle sijalle. Samana vuonna hänelle myönnettiin myös Pro Dance -stipendi.
Solla on esiintynyt eri tanssigaaloissa ja -tapahtumissa, sekä tanssinut useissa kuoro- sekä solistirooleissa klassisen baletin ja nykykoreografien teoksissa. Hän on työskennellyt muun muassa Riku Lehtopolun ja Tero Saarisen kanssa, ja nuoresta iästään huolimatta tehnyt myös useita omia koreografioita. Sollan yhteistyö Tero Saarinen Companyn kanssa alkoi vuonna 2021 Transit-teoksen Suomen ensi-iltasesongin myötä, ja jatkuu Johanna Nuutisen Hz-teoksen tanssijakokoonpanossa.

Info

Vieraileva tanssija
Saida Solla

Mukana esityksissä

ti 17.5.2022
klo 19:00
myynnissä
to 19.5.2022
klo 19:00
myynnissä
pe 20.5.2022
klo 19:00
myynnissä