Siirry sisältöön

Israelilaissyntyinen Pinchas Steinberg opiskeli viulunsoittoa Joseph Gingoldin ja Jascha Heifetzin johdolla Yhdysvalloissa ja sävellystä Boris Blacherin johdolla Berliinissä. Kapellimestarina hän debytoi RIAS-sinfoniaorkesterin johdossa vuonna 1974. Tämän jälkeen Steinberg on nähty Euroopan merkittävimpien orkestereiden johdossa, kuten Berliinin, Lontoon ja Münchenin filharmonikot, London Symphony ja Lontoon Philharmonia-orkesteri, Israelin ja Tšekin filharmonikot, Leipzigin Gewandhaus-orkesteri, Ranskan Kansallisorkesteri, Rooman Santa Cecilia -orkesteri, Milanon La Scalan orkesteri ja Orchestre de Paris. Clevelandin orkesterin johdossa hän on vieraillut säännöllisesti vuodesta 2001 alkaen. Yhdysvalloissa hän on johtanut myös Bostonin sinfoniaorkesteria ja Australiassa Sydneyn sinfoniaorkesteria.

Vuosina 1989-1996 Pinchas Steinberg toimi Itävallan radio-orkesterin ylikapellimestarina ja 2002-2005 Orchestre de la Suisse Romanden musiikillisena johtajana. Steinberg vierailee säännöllisesti Budapestin festivaaliorkesterin johdossa, ja on johtanut myös muilla festivaaleilla kuten Salzburgissa, Veronassa ja Tanglewoodissa.

Vuosina 1988-1993 Pinchas Steinberg oli kiinnitetty Wienin valtionoopperan vierailevaksi kapellimestariksi. Hän on johtanut oopperaa myös Lontoon Covent Gardenissa, Pariisissa, Münchenissä, San Franciscossa, Berliinissä, Roomassa ja Madridissa. Viime vuosina hän on johtanut Berliinin Deutsche Operissa Puccinin Turandotin ja Wagnerin Tristanin ja Isolden uudet tuotannot, Torinon Teatro Regiossa Puccinin Madama Butterflyn uuden tuotannon ja Pariisin Bastiljissa Korngoldin Die tote Stadtin ja Straussin Salomen esityksiä. Suomen kansallisoopperassa hän on johtanut keväällä 2011 Parsifalin ja keväällä 2015 Tristan ja Isolden esitykset.

Pinchas Steinbergin oopperalevytysten joukossa ovat mm. Wagnerin Lentävä hollantilainen, Catalanin La Wally, Straussin Vaitelias vaimo sekä Massenet’n Cherubin, joka on saanut useita palkintoja. Levytyksistä tuorein on Mozartin Tituksen lempeys Münchenin radio-orkesterin kanssa.

Info

Steinberg Pinchas
Vieraileva kapellimestari
Pinchas Steinberg