Siirry sisältöön

Ohjaaja Kasper Holten (s. 1973) on The Royal Opera Housen oopperanjohtaja Lontoossa vuodesta 2011. Aiemmin hän toimi Tanskan kuninkaallisen oopperan taiteellisena johtajana 2000-2011. Kööpenhaminan uuteen oopperataloon muutettiin ja talo avattiin hänen johdollaan 2005.
Kasper Holten on ohjannut yli 60 ooppera-, näytelmä-, operetti- ja musikaalituotantoa Tanskassa ja muissa Pohjoismaissa, Latviassa, Ranskassa, Itävallassa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa. Hänen ylistetty ohjauksensa Wagnerin Ring-tetralogiasta (Tanskan Kuninkaallinen ooppera, 2003-2006) on saanut useita palkintoja ja julkaistu Decca-yhtiön dvd:nä. Hänen muihin ohjaustöihinsä kuuluvat mm. Shakespearen Hamlet ja Romeo ja Julia sekä oopperat Don Carlos, La traviata, Figaron häät ja Così fan tutte. Holten on ohjannut myös useita nykyoopperoita sekä debytoinut elokuvaohjaajana Mozartin Don Giovanniin pohjautuvassa tuotannossa Juan (2010).
Die tote Stadt (2010) on Kasper Holtenin ensimmäinen ohjaus Suomen Kansallisoopperalle. Aiemmin hän on vieraillut Tampereella Lohengrinin ohjaajana.

 

Holtenin ajatuksia Lentävästä hollantilaisesta