Gå till innehållet
Carmen
höst säsong

Ta vara på allt det sköna

Nu är de tillgängliga: biljetterna till säsongen 2019–2020. Om du inte ännu bekantat dig med den imponerande repertoaren, så gör det nu. Här bjuds praktfull scenkonst och högintressanta nyheter.

Kommande program

Company Wayne McGregor & Jlin – Sinjin Hawke & Zora Jones

Flow X Opera

7.8.2019 – 8.8.2019

Flow Festivalens konstprogram utvidgas till Nationaloperan

Nutidsdans, elektronisk musik och audiovisuell konst intar Almisal onsdagen och torsdagen före Flow Festivalen den 7 och den 8 augusti.

FLow X Opera
Georges Bizet

Carmen

6.9.2019 – 3.10.2019

Den ödesdigra vilda kärleken

Den starka berättelsen, den smittande musiken och de eldiska spanska rytmerna har gjort Carmen till världens mest populära opera. De bekanta melodierna sätter fart på den ödesmättade kärlekshistorian, som denna gång placerats i det oroliga Spanien på 1930-talet.

Carmen
Jorma Elo – Joseph Haydn, G. F. Händel, Gottfried Stölzel

Alice i Underlandet

23.8.2019 – 28.5.2020

Ett språng in i sagans värld

Klassisk balett som skönast, förtjusande musik och en scenografi och kostymering som för direkt till sagobokens sidor. Alice i Underlandet är en balett som förtrollar åskådare i alla åldrar.

Alice i Underlandet
McGregor – Balanchine – Robbins

Trippel

27.9.2019 – 12.10.2019

En kväll, tre dansverk

Trippel bjuder på toppverk av tre världsberömda koreografer. Britten Wayne McGregor är för närvarande en av de mest uppskattade koreograferna i världen; George Balanchine var den amerikanska balettens skapare och den neoklassiska balettens pionjär; Jerome Robbins blev utöver sina dansverk känd för koreografin till West Side Story.

Tripla 2019
Erich Wolfgang Korngold

Die tote Stadt – Den döda staden

5.10.2019 – 18.10.2019

Då orden inte räcker till, behövs det opera

Produktionen har regisserats av Kasper Holten och är också tack vare sin fantastiska scenografi en av Nationaloperans mest anslående föreställningar. I rollen som Marietta strålar Elisabet Strid, som vi minns för hennes roller på Nationaloperan i bl.a. Elektra 2016 och Rusalka 2009.

Die tote Stadt
Kenneth Greve – Tuomas Kantelinen

Snödrottningen

19.10.2019 – 9.11.2019

Balettens stora hit är tillbaka på repertoaren

Snödrottningen som baserar sig på H. C. Andersens saga har varit en stor hit. I tre års tid har också alla extraföreställningar sålt ut. Den populära uppsättningen har också visats på bio och tv. Nu är den efterlängtade baletten här igen på Nationalbalettens repertoar!

Snödrottningen

Än hinner du

Ett länge efterlängtat storverk

Ring

Den stora sagan börjar

Säsongens absoluta krona 2019–2020 är den fyrdelade cykeln Nibelungens ring, Richard Wagners storverk som sätts upp med inhemska krafter. Under denna säsong ges de två första delarna av Ringen, Rhenguldet och Valkyrian.

Det bästa sättet att försäkra sig om en plats till operorna i Ringtetralogin är att skaffa sig ett säsongskort. Engångsbiljetterna till Rhenguldet och Valkyrian släpps den 5 augusti.

opera afternoon coffee

Före föreställningen

Njut av Operarestaurangens delikatesser redan innan föreställningen börjar. Här serveras bland annat de generösa paketen Opera Afternoon Coffee och Opera Afternoon Tea.

Boka servering
kiss & love petit fours

Under pausen

Vad får det vara? Välj dina favoriter ur säsongens mångsidiga meny. Då du bokar servering på förhand, slipper du köa.

Boka servering