Gå till innehållet

Repertoar för alla åldrar

Operan och Balettens föreställningar är oförglömliga upplevelser för hela familjen. På vår repertoar finns det alltid operor och baletter som lämpar sig för alla åldrar. På Operan och Baletten finns det alltid någonting roligt att göra tillsammans – du må då vara förälder, farförälder, gudförälder eller vuxen kompis. Under barnföreställningarna står det alltid härliga till med underbar energi.

 Bekanta dig med utbudet och upptäck din familjs favoriter

Föreställningar till barn

den lilla sjöjungfrun

Den lilla sjöjungfrun

Miniopera: Askungen; Saara Kiiveri; Sampo Haapaniemi

Miniopera: Askungen

Första mötet med opera och balett

Första mötet med opera och balett

Barn i publiken

Egen biljett för barn

Av brandsäkerhetsskäl får barn inte sitta i famnen på en vuxen. Operans och Balettens ungdomsrabatt berättigar under 20-åringar till 50% på biljettpriset.

En bättre upplevelse för barn

Operasalongen är stor och det är överraskande långt från balkongerna till scenen. Barnen får en bättre upplevelse på parketten eller första balkong. Vår kundtjänst hjälper gärna till för att hitta lämpliga platser för ert sällskap.

Sittkuddar

Stora sittkuddar för småbarn finns till förfogande vid föreställningarna. Ni kan be personalen i foajén om kuddar.

Åldersrekommentadion

Det finns alltid en åldersrekommendation till föreställningarna som riktar sig till hela familjen. Vi uppskattar enligt bästa förmåga en lämplig ålder för varje föreställning. Alla barn är naturligtvis olika – därför föreslår vi att ni diskuterar grunderna till åldersrekommendationen och föreställningens innehåll med vår biljettförsäljning.

lapset vierailivat baletissa

Den här kvällen har varit alldeles superkul!”

– Seela, 9 år

Boka servering

Donitseja ja suklaatikkareita

Delikatesser för hela familjen

Med någonting läckert under pausen eller före föreställningen gör du tiden tillsammans ännu festligare. Då de vuxna i mellanakten smuttar på sin skumpa och sörplar i sig en kopp kaffe, finns det för barn olika slags av salt och sött.

Kolla Operarestaurangens mångsidiga urval och beställ behändigt på förhand via vår webbutik.

Konstnärsträffar för barn

Lapsia taiteilijatreffeillä

Fakta och autografer

Vid barnens konstnärsträffar ges tillfälle att träffa Operans och Balettens artister personligen genast efter föreställningen. Stämningen vid träffarna är informell och det finns inga dumma frågor. Sångarna, dansarna och musikerna svarar gärna på frågor om kvällens föreställning, om hur den blev till och om deras yrke i allmänhet. Det går också bra att ta bilder och be om autografer. Varmt välkomna!

lapset vierailivat baletissa

”Det bästa med kvällen var den härliga stämningen. Musiken, dekoren och hela berättelsen var otroligt fina. Kvällen var en sådan känslornas bergochdalbana att jag ibland blev tvungen att torka ögonvrån.”

– mormor Anneli Helle om en balettkväll med familjen

Känn dig hemmastadd på Operan

Nuoria maalaamassa lavasteita

Bekanta dig med publikarbetet

En helaftonsopera med skolan, I rampljuset för unga, Öppet hus på Operan, dansworkshoppar och konststunder. Operans och Balettens publikarbete erbjuder möjligheter till deltagande konstnärlig verksamhet för olika åldrar i hela Finland.