Gå till innehållet
Bravo klubi

Unika upplevelser

Bravoklubben är en gemenskap som är avsedd för passionerade vänner av opera och balett. Vid skräddarsydda sammankomster ger klubben möjlighet att komma närmare konsten och konstnärerna. Dina konstupplevelser blir allt djupare och samtidigt får du även tillfälle att stödja de konstformer som ligger dig varmt om hjärtat.

Medlemskap för säsongen 2018–2019

Bravo-klubben

Tusendollarschans

Femtio medlemskap till salu för spelåret 2018–2019.

Medlemskapets årsavgift är 1 000 euro och gäller för hela spelsäsongen. Verksamheten pågår från augusti till maj. Om medlemskapet börjar den 1 januari eller därefter, är avgiften för det resterande spelåret 50%. 

Klubbens inkomster går till att stödja den konstnärliga verksamheten vid Finlands nationalopera och -balett, och varje år väljs ett specifikt mål. Under spelåret 2017 – 2018 användes avkastningen för Balettens Ungdomsgrupp.

Bravoklubbens 11 förmåner

Minst fyra klubbträffar om året. Vid dessa sammankomster möter medlemmarna konstnärer och får ta del av deras tankar om konsten och kommande produktioner. Här ges även medlemmarna tillfälle att titta in på repetitioner av olika verk.

 • Presentation av den kommande säsongen före alla andra
 • En skräddarsydd rundvandring i kulisserna en gång om året
 • Du kan också bjuda en vän på en upplevelse. Varje klubbmedlem har rätt att ha med sig en vän som ännu inte är medlem i klubben.
 • Möjlighet att köpa biljetter (för två) till utmärkta platser ur en kvot för Bravoklubbens medlemmar till premiärer och vissa andra utvalda föreställningar.*
 • Inbjudan (för två) som gäst till en sammankomst i anslutning till premiärerna. Under spelåret 2018-2019 arrangeras dessa under pausen.*
 • Möjlighet att köpa biljetter ur Bravoklubbens medlemskvot till Operans och Balettens interna unikt stämningsfulla premiärfester som arrangeras efter föreställningen. Där ges tillfälle att träffa artister och medlemmar i arbetsgruppen.*
 • Möjlighet att vid eventuellt förhinder överlåta rätten att delta i en klubbsammankomst till en vän (med sällskap).
 • Personlig service på adressen bravo[at]opera.fi
 • Regelbunden information om klubbens aktuella angelägenheter, förmåner och evenemang per mejl.
 • Du är med om att bygga upp framtiden för konstformer som ligger dig varmt om hjärtat.
 • Klubbverksamhetens avkastning går till att stödja den konstnärliga verksamheten vid Finlands nationalopera och -balett.

*Ytterligare uppgifter om köpmöjligheter senare på denna sajt.

Köpmöjligheter till premiärerna under spelåret 2018–2019

För medlemmarna i Bravoklubben har en liten kvot avgiftsbelagda biljetter (för två) reserverats till premiärerna samt till Operans och Balettens interna premiärfester, som är kända för sin unika stämning. Vid festerna ges tillfälle att möta artister och andra medlemmar i arbetsgruppen. Här nedan finner du uppgifter om köpmöjligheterna ur Bravoklubbens kvot till premiärerna och premiärfesterna under spelåret 2018 – 2019.**

 • Tosca, premiär 7.9 (kan köpas 30.7–3.8.)
 • Fransk afton, premiär 28.9 (kan köpas 20–24.8.)
 • Hoffmanns äventyr, premiär 19.10 (kan köpas 10–14.9.)
 • Askungen, premiär 23.11 (kan köpas 15–19.10.)
 • Is, premiär 25.1 (kan köpas 3–7.12.)
 • Wozzeck, premiär 22.3 (kan köpas 11–15.2.)
 • K.V.G. Kylián-Verbruggen-Goecke, premiär 10.5 (kan köpas 1–5.4.)

Kontakt gällande bokning: bravo[at]opera.fi

** Säsongskortsinnehavare: Deltagande i premiärfesterna förutsätter både klubbmedlemskap och inträdesbiljett till premiären. Om ditt säsongskort inte ingår i premiärserien, är det möjligt att mot ersättning byta ut föreställningen till premiären. Som klubbmedlem kan du även köpa tilläggsbiljetter till premiärerna. Beakta emellertid att antalet platser till premiärerna och premiärfesterna är begränsat.

Bravo klubi

Medlemsavgiften är 1 000 euro om året och verksamheten pågår under säsongen från augusti till maj. Klubbverksamhetens inkomster stödjer den konstnärliga verksamheten vid Finlands nationalopera och -balett.

Hur blir jag medlem i Bravoklubben?

Du kan ansluta dig till Bravoklubben genom att sända ett mejl till adressen bravo[at]opera.fi. Du får en bekräftelse på anslutning samt en räkning.

Bravoklubbmedlemmarna får regelbundet information om klubbens aktuella angelägenheter, förmåner och evenemang till den e-postadress som de uppgett. Här kan du se hur Finlands nationalopera och -balett handskas med dina personuppgifter.

Klubbträffar hösten 2018

Salonen-Esa-Pekka_photo-by-Minna-Hatinen_Finnish-National-Opera-and-Ballet_1600x900

Esa-Pekka Salonen och Lilli Paasikivi 14.8 kl. 17–18

Bravoklubbens nya säsong startar i festliga tecken tillsammans med Nationaloperans och -balettens konstnärliga partner, dirigenten Esa-Pekka Salonen och Operans konstnärliga chef Lilli Paasikivi. Salonen berättar om hur det känns inför 60 års festkonserten. Han gläntar även på sina tankar inför den förestående uppsättningen av Ringen, som kör igång på Nationaloperan hösten 2019.***

Madeleine Onne

En titt på balettrepetitioner och träff med balettens nya konstnärliga chef 11.9 kl 16–18

Vilka är stämningarna på repetitionerna två och en halv vecka före balettpremiären? Vid höstens andra sammankomst får klubbmedlemmarna en inblick i repetitionerna av Suite en blanc i äkta balettsalsmiljö. Vi följer med repetitionerna kl. 16-17, varefter vi sätter oss ned till diskussion med balettens nya konstnärliga chef Madeleine Onne.
Serge Lifars Suite en blanc ingår i helheten Fransk afton, som har premiär 28.9.

Hoffmanns äventyr

Förberedande huvudrepetition inför Hoffmanns äventyr 11.10 kl. 11–14

Vi får tillfälle att vara med om en förberedande huvudrepetition inför operan Hoffmanns äventyr på huvudscenen 11.10 kl. 11–14. Vid dessa förberedande huvudrepetitioner bearbetar regissören och koreografen samt medlemmar i arbetsgruppen ännu uppsättningen och försätter den i spelbart skick. Upprepningar görs och scener tas på nytt. Musiken spelas antingen upp på band eller på piano av repetitören.***

Askungen

Askungens repetitioner och inblick i planeringen 13.11 kl. 16–18

Klubbmedlemmarna får tillfälle att följa med repetitioner i balettsalen kl. 16-17 av Askungen som har premiär den 23.11. Efter repetitionerna berättar balettens konstnärliga planeringschef Sampo Kivelä om planeringsprocessens många olika skeden och om hur förändringar också kan ske oerhört snabbt. På plats finns även möjligtvis några av Nationalbalettens dansare.***

Is

Förhandstitt på operan Is 14.12 kl. 17–18.30

Operan Is som baserar sig på Ulla-Lena Lundbergs roman uruppförs den 25 januari. Vi erbjuder medlemmarna i Bravoklubben en unik chans att vid ett intimt samkväm få träffa några av de deltagande artisterna. På plats finns tonsättaren Jaakko Kuusisto, librettisten Juhani Koivisto, regissören Anna Kelo och sopranen Marjukka Tepponen, som också vid mötet framför ett utdrag ur verket vars uruppförande står för dörren.***

***Förändringar i programmet är möjliga.

Bravo-klubben

”Som medlemmar i Bravoklubben har vi fått följa med opera- och balettrepetitioner på nära håll och se hur verken blir till. Detta har gett nytt djup åt upplevelserna av föreställningarna på Operan.”

– Harri och Sultana Rehnberg, medlemmar i Bravoklubben

Bravoklubbmedlemmarna Harri och Sultana Rehnberg med sin dotter vid klubbens första sammankomst i augusti 2017. Huvudstjärnan i Höstsonaten, mezzosopranen Anne Sofie von Otter, berättade om hur hon förberedde sig för det kommande uruppförandet.
Fotograf: Heikki Tuuli

Vårens program 2019 publiceras i höst

Här utlovas bland annat en inblick i produktionsprocessen och ett besök i Operans förrådsutrymmen. Klubbmedlemmarna får även höra om den kommande säsongen före den övriga publiken.

Stämningar från höstens klubbträffar

orkesteri

Bravoklubben bjuder på magiska stunder – avbrott i vardagen och tid ägnad åt en själv.

Fråga mer:

bravo[at]opera.fi

På Bravoklubben betjänas du av Heidi Almi som svarar för Operans kontakt med intressegrupper och Heidi Lehmuskumpu som är medelanskaffningschef.