Gå till innehållet
Längd totalt 3 h 15 min
2 pauser (30 min)
7 föreställningar
8.2.2019 – 28.2.2019
Operor
Huvudscenen
biljetter
15-99 €
Framförs på franska
Textning på finska, svenska och engelska

En opera berömd för sin skönhet

Thaïs; Sabina Cvilak, Jaakko Kortekangas

En gudfruktig munk lämnar sitt kloster i ödemarken för att omvända kurtisanen Thaïs från hennes syndiga leverne. Men kan munken motstå förförelsens kraft?

En fängslande berättelse om konflikten mellan den jordiska och den himmelska kärleken till tonerna av Jules Massenets extatiskt glödande musik. Vem är när allt kommer omkring syndig och vem är helig? Förutom mänsklighetens yttersta frågor bjuder Thaïs på prakt av ett slag som du inte ser någon annanstans.

Åldersrekommendation över 12 år.

Inspelning av Thaïs nu på Stage24

Thaïs: Warwick Fyfe; Marianne Fiset; Mika Pohjonen; Elli Vallinoja

Se inspelningen av Thaïs som uppfördes vid Finlands nationalopera 13.2.2019 på Stage24.

Översvallande glamour

Thaïs; Sabina Cvilak; Ann-Marie Heino; Luc Robert; Tove Åman

Thaïs är placerad i sekelskiftets atmosfär och med sin guldglimrande kostymering hör operan till en av Nationaloperans visuellt mest anslående uppsättningar. Den prisade produktionen har väckt intresse också på annat håll och dekoren och kostymerna har utlånats till Los Angeles-operan.

#thais #FNOthais

Thaïs; Jaakko Kortekangas; Sabina Cvilak

”Förgäves har jag gisslat min lekamen! Demonen har tagit mig i sitt våld! Den kvinnans skönhet förföljer min inre syn! Det enda jag ser är Thaïs, Thaïs!”

– Munken Athanaël i librettot

Galleri

Handlingen

I Alexandria har munken Athanaël sett den för sin skönhet berömda kurtisanen Thaïs och beslutat att omvända henne. Han träffar Thaïs hos sin ungdomsvän Nicias och lovar Thaïs kärlek och evigt liv. Munkens ord gör intryck på Thaïs och följande morgon beslutar hon att göra sig av med hela sin egendom och lämna sitt forna liv.

Athanaël för Thaïs till ett kloster, men han kan inte glömma henne. En vision upplyser Athanaël om att Thaïs står inför döden. Athanaël skyndar till henne och erkänner att allt tal om evigt liv är bara lögn: i själva verket har han hela tiden bara åtrått Thaïs. Den syndiga kvinnan har blivit helig och den helige mannen syndig.

Thaïs; Sabina Cvilak, Jaakko Kortekangas

”Massenets sinnliga opera frossar i visuell prakt. – Huvudpersonen Thaïs är en bildskön femme fatale och kurtisan-skådespelare, som i sin guldglimrande bevingade fantasikostym är som en kärlekens gudinna. Hela hennes teatraliska entourage är fullt av sagolikt glitter och erotiska fantasigestalter.”

– Helsingin Sanomat

Medverkande

Musik
Jules Massenet
Regi
Nicola Raab
Scenografi, kostymer
Johan Engels
Ljussättning
Linus Fellbom

I rollerna

Athanaël
Warwick Fyfe
Crobyle
Iida Antola

Föreställningar och biljetter

3 h 15 min
2 pauser (30 min)
7 föreställningar
8.2.2019 – 28.2.2019
Operor
Huvudscenen
biljetter
15-99 €
Framförs på franska
Textning på finska, svenska och engelska
fre 8.2.2019
kl. 19:00
ons 13.2.2019
kl. 19:00
fre 15.2.2019
kl. 19:00
tor 21.2.2019
kl. 19:00
lör 23.2.2019
kl. 19:00
tis 26.2.2019
kl. 19:00
tor 28.2.2019
kl. 19:00

Beställ servering

Afternoon Tea

Salt och sött enligt säsongen

Vad får det vara? Välj dina egna favoriter från säsongens mångsidiga meny. I vår nätbutiken kan du lägg till i order både biljetter och servering.

Boka på förhand och undvika pausernas långa köer. Operarestaurangens tjänster kan bokas för tiden före föreställningen och för pausen.

Observera att för bokningar gjorda i nätbutiken kan vi inte garantera något visst bord. Vi kan även placera flera sällskap vid samma bord. Det kan också bli fråga om ett bord där serveringen avnjuts stående.