Gå till innehållet
Längd totalt 2 h
1 paus (30 min)
1 föreställning
23.10.2019
Konserter
Huvudscenen
biljetter
38-69 €
Framförs på finska och latin
Ingen textning

Antikens tragedier konsertant

Antikens mäktiga tragedier inspirerade Richard Strauβ och Igor Stravinsky till att skriva verk som hör till de bästa i sitt slag. Här sammanförs ett orkesterverk baserat på Strauβ Elektra med Stravinskys oratorium Oedipus Rex vid en stort upplagd konsert.

Konserten rekommenderas för åhörare över 9 år.

Elektra

Richard Strauβ Elektra med sin häftiga sång och sina enorma bländande orkesterklanger gjorde sensation inför operapubliken för 110 år sedan. I det nya orkesterarrangemanget som gjorts på basis av Elektra upplever åhörarna översvallande klanger, då den ena storslagna scenen i operan följer tätt efter den andra.

Oedipus Rex

Kung Oidipus försöker rädda sig från sitt förutbestämda öde men ingen kan undfly sin lott. Igor Stravinskys möte med den antika tragedin gav upphov till ett av de mest imponerande verken i sin genre.

Stravinsky hade på 1920-talet lämnat bakom sig de färgstarka och stort klingande baletterna och strävade efter en ny klarhet. Resultatet blev det storslagna och ståtligt klingande Oedipus Rex, som satts upp både som oratorium och som opera. I Finland har detta mästerverk hörts relativt sällan. På Nationaloperan sattes det senast upp år 1963.  Vid denna konsert tolkas det av toppsolister, Nationaloperans orkester och manskör.

Medverkande

Elektra Suite
Musik
Richard Strauss
Oedipus Rex
Musik
Igor Stravinsky

I rollerna

Oedipus Rex

Föreställningar och biljetter

2 h
1 paus (30 min)
1 föreställning
23.10.2019
Konserter
Huvudscenen
biljetter
38-69 €
Framförs på finska och latin
Ingen textning
ons 23.10.2019
kl. 19:00
Päänäyttämö
till salu

Beställ servering

Afternoon Tea

Salt och sött enligt säsongen

Vad får det vara? Välj dina egna favoriter från säsongens mångsidiga meny. I vår nätbutiken kan du lägg till i order både biljetter och servering.

Boka på förhand och undvika pausernas långa köer. Operarestaurangens tjänster kan bokas för tiden före föreställningen och för pausen.

Observera att för bokningar gjorda i nätbutiken kan vi inte garantera något visst bord. Vi kan även placera flera sällskap vid samma bord. Det kan också bli fråga om ett bord där serveringen avnjuts stående.