Gå till innehållet
Längd totalt 2 h 20 min
1 paus (35 min)
10 föreställningar
21.8.2021 – 18.9.2021
Baletter
Huvudscenen
biljetter
17-109 €
Åldersgräns 5 år

Det finns ett bestämt antal av biljetter till salu till föreställningarna i september och oktober. Vi frigör fler platser till föreställningar så snart det är möjligt.

En balett för prinsar och prinsessor i alla åldrar

Hela familjens favorit är tillbaka på repertoaren

Prinsessan Törnrosa är en av alla tiders mest älskade baletter. Den bekanta sagan om den förtrollade prinsessan Aurora, om de goda och onda feerna och om äventyrsprinsen kommer utmärkt till sin rätt i form av dans. Praktfulla kostymer och en ståtlig scenografi skapar en färgsprakande sagovärld som hela publiken njuter av från de minsta i familjen till de vuxna. Prinsessan Törnrosa passar bra för barn som allra första balettupplevelse.

Åldersgränsen är 5 år. 

Din säkerhet är viktig för oss

Vi rekommenderar att alla som besöker Operahuset bär munskydd. Vänligen kom till föreställningen i god tid och bara om du är frisk. Vår personal hjälper dig alltid vid behov. 

Läs mer om säkerhetsrekommendationer här.

Biljetter och föreställningar

2 h 20 min
1 paus (35 min)
10 föreställningar
21.8.2021 – 18.9.2021
Baletter
Huvudscenen
biljetter
17-109 €
Åldersgräns 5 år
lör 21.8.2021
kl. 18:00
ons 25.8.2021
kl. 19:00
fre 27.8.2021
kl. 19:00
tor 2.9.2021
kl. 19:00
lör 4.9.2021
kl. 14:00
lör 4.9.2021
kl. 18:00
ons 8.9.2021
kl. 19:00
fre 10.9.2021
kl. 19:00
fre 17.9.2021
kl. 19:00
lör 18.9.2021
kl. 14:00

Se trailer

Prinsessa Ruusunen

Galleri

Medverkande

Musik
Pjotr Tšaikovski
Scenografi
Minna Wallenius
Kostymer
Erika Turunen
Ljusdesign
Eric Loustau-Carrere
Maskering
Tuija Luukkainen

I rollerna

Handlingen

I ett avlägset kungadöme firar hovfolket prinsessan Auroras födelse. Till dopet inbjöds djärvhetens fe Volante, glädjens fe Grazia och kärlekens fe Syrene. Då feerna överräcker sina gåvor till prinsessan, rusar rädslans fe Carabosse in i salen. Henne hade man glömt att bjuda in. Den rasande Carabosse slungar ut en förbannelse: en dag kommer Aurora att stinga sig på en rosentagg och dö! Syrene har emellertid ännu inte givit sin gåva. Tack vare hennes kraft dör prinsessan inte utan sover i hundra år och vaknar till en kyss av en prins.

Prinsessan firar sin 16-årsdag och möter fyra prinsar som kommit för att fria till henne. Dit kommer också en gumma som räcker hennes en ros. Det förskräckta hovfolket hinner inte ta bort rosen av prinsessan innan hon stungit sig på rosens taggar. Gumman visar sig vara Carabosse och prinsessan försänks i sömn.

Hundra år senare är prins Désiré ute på jakt och en gyllene hjort leder honom till Syrene. Syrene berättar för prinsen om Aurora och visar vägen till slottet, där han tvingas kämpa mot Carabosse. Slutligen lyckas prinsen komma fram till Aurora och hans kyss väcker prinsessan och hela hovet.

Till Auroras och Désirés bröllop kommer många gäster: Rödluvan, Mästerkatten i stövlar och Fågel blå. Kärleken har övertagit makten i hela hovet.

Hela intrigen och annan bakgrundsinformation finns i verkets programblad.

#PrinsessanTörnrosa

“Prinsessan Aurora för en kamp mellan rädsla och kärlek. Hon räddas till slut, då hon ger efter för kärleken.”

– Javier Torres, koreograf

Lyssna på Prinsessan Törnrosa

Alla tre Tjajkovskij under samma säsong

Nötknäpparen och Råttkungen
nötknäpparen och råttkungen

Nötknäpparen och Råttkungen

Svansjön

Servering toppar upplevelsen

Vad för det vara?

Välj dina egna favoriter från säsongens mångsidiga meny. I vår nätbutiken kan du lägg till i order både biljetter och servering.

Boka på förhand och undvika pausernas långa köer. Operarestaurangens tjänster kan bokas för tiden före föreställningen och för pausen.

Observera att för bokningar gjorda i nätbutiken kan vi inte garantera något visst bord. Vi kan även placera flera sällskap vid samma bord. Det kan också bli fråga om ett bord där serveringen avnjuts stående.

Checka in och njut

Din förmån -20 % på Radisson Blu-hotellen

Komplettera din operakväll med en hotellnatt. Som kund hos Operan och Baletten kan du njuta av Radisson Blu-hotellens gästfrihet i Helsingfors till förmånspris.

Det lyxiga erbjudandet innehåller övernattning för två personer på valfritt hotell i Helsingfors, ett glas bubbel vid ankomsten samt Super Breakfast-frukost.

Läs mer om de eleganta hotellen och boka din favorit.