Gå till innehållet
Längd totalt 2 h 15 min
1 paus (30 min)
8 föreställningar
20.8.2022 – 9.9.2022
Baletter
Huvudscenen
biljetter
17-99 €
Åldergräns 5 år

Världens starkaste balett!

Peppi Pitkätossu

Pippi Långstrump är en medryckande barnvänlig balett, vars livfulla uttryck roar även vuxna åskådare. Den roliga och rörande föreställningen bjuder på underhållning, fart och färg i nostalgisk 1950-talsanda.

På scenen med världens starkaste flicka dansar Astrid Lindgrens välkända karaktärer: Tommy och Annika, Herr Nilsson, Lilla Gubben och världens starkaste flicka förstås. Det är lätt att ta till sig berättelsen även som dans och med ett leende på läpparna känner man igen Pippimelodierna i musiken.

Åldersgräns 5 år.

Biljetter och föreställningar

2 h 15 min
1 paus (30 min)
8 föreställningar
20.8.2022 – 9.9.2022
Baletter
Huvudscenen
biljetter
17-99 €
Åldergräns 5 år
lör 20.8.2022
kl. 18:00
tor 25.8.2022
kl. 19:00
lör 27.8.2022
kl. 18:00
fre 2.9.2022
kl. 19:00
lör 3.9.2022
kl. 14:00
lör 3.9.2022
kl. 18:00
tor 8.9.2022
kl. 19:00
fre 9.9.2022
kl. 19:00

Handlingen

Pippi Långstrump flyttar till en liten stad, där hon bosätter sig i Villa Villekulla tillsammans med sin apa Herr Nilsson och sin häst Lilla Gubben. Granne med henne bor barnen Tommy och Annika, som blir Pippis vänner. Pippi bjuder in Tommy och Annika till Villekulla för att äta pannkaka. Då de har lämnat villan och Pippi sover, bryter tjuvarna Dunder-Karlsson och Blom sig in. De har hört att Pippi har en kappsäck full med guldpengar. Pippi fångar tjuvarna men släpper dem om de lär sig dansa hambo.

Pippi kommer på besök till ett kafferep som ordnas av Tommys och Annikas mamma, men hon vet inte riktigt hur man skall bära åt och får kaos till stånd. Pippi beger sig ut för att leta  efter skatter tillsammans med Tommy och Annika och de hittar en modelldockas arm som blir en god danspartner. Barnen möter Prusiluskan som med hjälp av poliserna Kling och Klang försöker tvinga Pippi att gå i skolan.

Skolgång är nog ingenting för Pippi som drömmer om att få träffa sin pappa Efraim, som är söderhavskung. Tommy och Annika blir ledsna, då de hör om Pippis planer att resa till pappa, men till sist får de själva tillstånd av sina föräldrar att åka med.

Barnen får dyka från skeppet och utforska den spännande undervattensvärlden. De går i land på en söderhavsö och befolkningen dansar en välkomstdans för besökarna. Herr Nilsson träffar artfränder på ön. Tjuvarna försöker stjäla pärlorna som barnen samlat i havet, men Pippi kör bort rövarna. Kung Efraim arrangerar en fest till sin dotters ära. Emellertid, Tommy och Annika längtar hem och Pippi har ju lovat deras föräldrar att ta hand om dem. Så de lämnar ön för den lilla hemstaden som redan fått ett snötäcke inför vintern.

Hela intrigen och annat bakgrundsmaterial finns i verkets programblad.

#Pippilångstrump #PippiBalett

Peppi Pitkätossu

Publikröster

”Härlig, barnvänlig balett. Lätt att följa med, intressant handling, scenografin och dräkterna är fina. Scenen på havets botten var fantastisk!”

”Helt underbar! Jag förväntade mig ”dansteater”, men föreställningen var ju jublande balett! Rekommenderas för alla!”

”Föreställningen var ljuvligt färgsprakande med vacker dans och förtjusande små detaljer. Musiken var också helt fantastisk!”

Galleri

Medverkande

Koreografi
Pär Isberg
Koreografi (streetdance)
Karl Dyall
Musik
Georg Riedel
Musik
Stefan Nilsson
Scenografi
Bo-Ruben Hedwall
Kostymer
Ann-Mari Anttila
Ljussättning
Torkel Blomkvist

I rollerna

Från gatudans till tåskor

“Min första fråga var, kan Pippi dansa klassisk balett – och svaret var nej. Den klassiska baletten har en strikt form och Pippi är upprorisk. Hon måste få röra sig fritt i olika dansstilar.”

– Pär Isberg, koreograf

Kolla även

Peppi Pitkätossu

Hantverkets magi: så här blir Herr Nilsson till

Balett baserar sig på Astrid Lindgrens berättelser. Nordic Drama Corner Ab bevakar Astrid Lindgrens böckers uppföranderätt i Finland.

Servering toppar upplevelsen

Vad får det vara?

Operarestaurangens tjänster kan bokas för tiden före föreställningen och för pausen. Välj dina egna favoriter från säsongens mångsidiga meny.

Vi rekommenderar att du köper servering i förväg. Försäljningen i nätbutiken slutar 24 h före föreställningen.

Food&Events Tapahtumaravintolat står för våra restaurangtjänster.