Gå till innehållet
Längd totalt
1 föreställning
11.8.2022
På turné
Esbo Domkryka
biljetter
15-45 €

En glädjefylld hyllning till den amerikanska gospeltraditionen

Nationaloperans sångare ger sig hän åt gospelmusikens älskade klassiker i Esbo domkyrka. Konserten, som ingår i festivalen Orgelnatt & Aria, är en glädjefylld hyllning till den amerikanska gospeltraditionen. Publiken får utöver sångens glädje njuta av energin och den frigjorda stämningen som gemenskap ger.

Operasångarnas röster kommer till sin rätt i gospelmusiken. I konsertens program ingår några av de största gospelklassikerna, som Amazing Grace, Hallelujah och Ride on, King Jesus.

Uppträdare

Finlands Nationaloperas kör och solister
Kören leds av Marge Mehilane
Jukka Nykänen Band

kuoro

Finlands nationaloperans sångare

För närvarande har Nationaloperan 53 fast anställda operasångare som antingen har solistuppdrag eller uppträder mångsidigt i solistiska roller samt som operasångare i kören, beroende på säsong och repertoar.

Jukka Nykänen

Pianisten Jukka Nykänen trivs på såväl konsert- och teaterscenen som på popkonsertturnéer och i modern opera. Under årens lopp har han uppträtt bland annat på Helsingfors festspel, Esbo internationella pianovecka, Kuhmo kammarmusikfestival, LuostoClassic samt musikfestspelen i Åbo, Mänttä, Lemi och Jorois. Han har också varit solist för exempelvis Helsingfors och Kuopio stadsorkestrar, Vantaan viihdeorkesteri och Retuperän WBK. Förutom Finland har han gett konserter i Tyskland, Japan och USA. På festivalen Orgelnatt & Aria uppträder Nykänen med sitt Jukka Nykänen Band.

#orgelnattfestival

Konserten ingår i programmet vid festivalen Orgelnatt & Aria.

Biljetter och föreställningar

Biljetter säljs av Lippupiste. Köp biljetter.