Gå till innehållet
Längd totalt 1 h 55 min
1 paus
2 föreställningar
25.5.2019 – 26.5.2019
Vår
Tammerforshuset

Nationalbaletten gästspelar i Tammerforshuset

Njut av ett generöst urval av de bästa bitarna inom klassisk och nutida dans samt den urcharmiga helaftonsbaletten Mumintrollet och trollkarlens hatt under samma dag. Nationalbaletten ger en unik galaföreställning i Tammerforshuset, där oförglömliga balettnummer framförs av toppdansare. Vid galakvällen ges även hela Kenneth Greves jättepopulära Muminbalett. Föreställningarna i Tammerforshuset utgör en ståtlig avslutning på Nationalbalettens vårsäsong.

#FNBtour #baletintähtihetkiä

Muumipeikko ja Taikurin hattu_photo Saara Salmi

Mumintrollet och trollkarlens hatt

Nationalbalettens stjärnstunder i Tammerfors inleds med Mumintrollet och trollkarlens hatt av koreografen Kenneth Greve, känd för sina succébaletter, och tonsättaren Tuomas Kantelinen. Baletten följer den bekanta berättelsen om trollkarlens hemlighetsfulla hatt och har tagits emot av en hänförd publik som fyllt salongerna i Japan, Helsingfors och Uleåborg.

Baletten som bygger på Tove Janssons roman Trollkarlens hatt för tittarna till Mumindalen, där en märklig hatt dyker upp och förunderliga saker börjar ske. Tillsammans med muminfamiljen medverkar också bland andra Sniff, Snusmumriken, Snorkfröken, Lilla My och Mårran.

Uppföranderätt: Agency North Ltd ja Moomin Characters Ltd
Muminfigurerna: © Moomin Characters

Kansallisbaletti kylässä

Festgalans program består av klassisk balett och nutida dans

Nationalbalettens stjärnstunder fortsätter med en festgala vars mångsidiga program består av pärlor ur den klassiska och den nutida dansrepertoaren. Här utlovas utdrag ur klassiska baletter, såsom Javier Torres Prinsessan Törnrosa, Alexej Ratmanskijs Anna Karenina och Kenneth Greves Snödrottningen. I galan ingår också intressant nutidsdans skapad av en yngre generation och uttryckligen avsedd för balettdansare.

Esitykset ja liput

1 h 55 min
1 paus
2 föreställningar
25.5.2019 – 26.5.2019
Vår
Tammerforshuset
lör 25.5.2019
kl. 18:00
sön 26.5.2019
kl. 14:00