Gå till innehållet
Längd totalt 2 h 25 min
1 paus (30 min)
2 föreställningar
9.11.2021 – 10.11.2021
Konserter
Huvudscenen
biljetter
45-109 €
Framförs på engelska
Textning på finska och svenska

Fantomen på Operan får en fortsättning

Alla tiders kanske populäraste musikalskapare Andrew Lloyd Webber har skrivit musikalen Love Never Dies som en uppföljning till Fantomen på Operan. Verket hade premiär 2010 på Adelphi Theatre i West End i London. Hösten 2021 uppförs en konsertversion av den romantiska musikalen på Nationaloperans huvudscen.

Åldersrekommendation över 7 år.

Din säkerhet är viktig för oss

Kom bara om du är frisk. Du kan avboka biljetter och servering fram till 24 timmar före föreställningens början. Läs mer om säkerhetsrekommendationer här.

Biljetter och föreställningar

2 h 25 min
1 paus (30 min)
2 föreställningar
9.11.2021 – 10.11.2021
Konserter
Huvudscenen
biljetter
45-109 €
Framförs på engelska
Textning på finska och svenska

Handlingen

Året är 1907 – tio år efter att fantomen försvann från Operan i Paris. Han har flytt till Coney Island i New York och funnit sig en plats där. Fantomen har dock inte glömt sin älskade och musikaliska skyddsling Christine. Christine gör karriär som sångerska i Paris och har inbjudits att uppträda i New York. Hon tar med sig sin man Raoul och sin unga son Gustave. Fantomen inser att detta är hans sista chans att vinna Christines kärlek. Därför bjuder han in Christine med familj till Coney Islands strålande värld – ovetande om vad det slutligen kommer att leda till.

I rollerna

#LoveNeverDies

Unik konsert

Finlands nationaloperas orkester, kör och toppsolister garanterar att detta blir en unik konsertupplevelse – kalla kårar utlovas. Konserten dirigeras av Nick Davies, bekant från föreställningar av Fantomen på Operan.

Medverkande

MUSIK
Andrew Lloyd Webber

SÅNGTEXTER
Glenn Slater

DIRIGENT
Andrew Lloyd Webber

TEXT
Andrew Lloyd Webber, Ben Elton
även Glenn Slater, Frederick Forsyth

SÅNGTEXTER ÄVEN
Charles Hart

ORKESTRERING
David Cullen, Andrew Lloyd Webber

Lyssna på musik från verket

Fantomen på Operan också på repertoaren

Oopperan kummitus

Skräckromantiska Fantomen på Operan som uppförts för slutsålda salonger återkommer till repertoaren i oktober 2021.

Servering toppar upplevelsen

Vad för det vara?

Välj dina egna favoriter från säsongens mångsidiga meny. I vår nätbutiken kan du lägg till i order både biljetter och servering.

Boka på förhand och undvika pausernas långa köer. Operarestaurangens tjänster kan bokas för tiden före föreställningen och för pausen.

Observera att för bokningar gjorda i nätbutiken kan vi inte garantera något visst bord. Vi kan även placera flera sällskap vid samma bord. Det kan också bli fråga om ett bord där serveringen avnjuts stående.

Checka in och njut

Din förmån -20 % på Radisson Blu-hotellen

Komplettera din operakväll med en hotellnatt. Som kund hos Operan och Baletten kan du njuta av Radisson Blu-hotellens gästfrihet i Helsingfors till förmånspris.

Det lyxiga erbjudandet innehåller övernattning för två personer på valfritt hotell i Helsingfors, ett glas bubbel vid ankomsten samt Super Breakfast-frukost.

Läs mer om de eleganta hotellen och boka din favorit.