Gå till innehållet
Längd totalt
8 föreställningar
31.5.2022 – 6.6.2022
Gästspel
Huvudscenen och Almisalen
biljetter
30-95 €

Framtidens balettstjärnor i Helsingfors

Helsingfors internationella balettävling arrangeras på Finlands nationalopera och -balett nu för nionde gången 31.5.–6.6.2022.

Tävlingens program består av klassisk balett och nutida repertoar. I HIBC 2022 finns det två åldersklasser: juniorklassen (ålder 15 till 19) och seniorklassen (ålder 20 till 25).

Ordförande för juryn vid tävlingen är Madeleine Onne, balettchef för Finlands nationalbalett. Läs mer om juryn.

Tävlingen organiseras av Föreningen Helsingfors internationella balettävling. Styrelseordförande är Minna TervamäkiLäs mer om föreningen.

Se tävlingens webbsidor på addressen ibchelsinki.fi

#HIBC2022 #ibchelsinki #helsinkiballetcompetition

Tävlingens program består av klassisk balett och nutida repertoar. Det första och det andra omgånger arrangeras i Almisalen, finalen och galaföreställningen på huduvscenen.

Din säkerhet är viktig för oss

Vi rekommenderar att alla som besöker Operahuset bär munskydd. Vänligen kom till föreställningen i god tid och bara om du är frisk. Vår personal hjälper dig alltid vid behov. 

Läs mer om säkerhetsrekommendationer här.

Observera att biljetter till gästspelsföreställningar inte kan bytas ut.

Under 18-åringar, studerande, pensionärer, arbetslösa, värnpliktiga och civiltjänstgörare är berättigade till biljetter till förmånspris. Förmånliga biljetter finns enbart till de första omgångarna och semifinalerna i Almisalen 31.5–3.6 och till finalerna på huvudscenen 4.–5.6. Antalet biljetter till förmånspris är begränsat.

Observera att tävlingens fotografer i Almisalen har placerats i högra ändan på raderna A och B på platserna 20-25. Fotograferna kan röra sig under tävlingens gång inom sitt eget begränsade område. Se Almisalens salongsplan.

Observera att tävlingens fotografer under föreställningarna i huvudsalen placerats på parketten i högra ändan av raderna 1 och 2 på platserna 27-32 och 64-69. Fotograferna kan röra sig under pågående tävling inom sitt eget begränsade område. Se huvudscenens salonsplan. 

Se på Stage24

Se direktsändningar 4.–6.6

Se Helsingfors internationella balettävlingens finaler och gala i direktsändningar på webben 4.–6 juni 2022 kl. 19. Sändningarna produceras i samarbete mellan Yle och Finlands nationalopera och -balett.

Se på Stage24

Servering toppar upplevelsen

Vad för det vara?

Välj dina egna favoriter från säsongens mångsidiga meny. I vår nätbutiken kan du lägg till i order både biljetter och servering.

Boka på förhand och undvika pausernas långa köer. Operarestaurangens tjänster kan bokas för tiden före föreställningen och för pausen.

Observera att för bokningar gjorda i nätbutiken kan vi inte garantera något visst bord. Vi kan även placera flera sällskap vid samma bord. Det kan också bli fråga om ett bord där serveringen avnjuts stående.