Gå till innehållet
Längd totalt 1 h 30 min
1 paus (30 min)
2 föreställningar
7.8.2019 – 8.8.2019
Gästspel
Almisalen
biljetter
29–49 €

Flow Festivalens konstprogram utvidgas till Nationaloperan

Flow Festival presenterar konst brett och mångsidigt. För första gången utvidgas Flow’s konstprogram också utanför festivalområdet, då Flow gästar Nationaloperan. Nutidsdans, elektronisk musik och audiovisuell konst intar Nationaloperans Almisal onsdagen och torsdagen före Flow Festivalen den 7 och den 8 augusti.

OBS! Visningen innehåller starka ljus.

#flowxopera #flowfestival

Autobiography edits

FLow X Opera

Nutidsdansverket Autobiography Edits är ett prisbelönt verk gjort tillsammans av koreografen Wayne McGregor och elektronmusikens visionär Jlin. Autobiography Edits är en förkortad version av verket Autobiography, som fick sin premiär i oktober 2017. McGregor begrundar i sitt verk mänskligheten och självuppfattningen, livet och skrivandet samt speglar minnen av det förflutna och spekulationer om det tillkommande. Jlins särpräglade, flerskiktade och komplexa musik gör framförandet speciellt fängslande.

I verket uppträder tio dansare ur Company Wayne McGregor. För Live-musiken svarar Jlin.

Britten Wayne McGregor är en av de centrala förnyarna av nutidsdansen och känd för sitt virtuosa arbete som koreograf för The Royal Ballet.

Flow x Ooppera Jlin

Jlin, den amerikanska visionären inom den elektroniska musiken, har skördat lagrar inom den experimentella elektroniska musiken och samlat kring sig en grupp trogna anhängare.

Sinjin Hawke & Zora Jones: Live A/V

Flow x Ooppera Fractal Fantasy

Kvällen inleds med en uppvisning som förenar Sinjin Hawkes och Zora Jones experimentella elektroniska musik och audiovisuella konst, en föreställning där Hawke och Jones som gjort sig gällande som producenter, som DJ och som visuella konstnärer tänjer på klubbkulturens gränser på ett aldrig tidigare skådat sätt. Konstnärerna behärskar ljud och bild med hjälp av rörelseidentifieringsteknik och förvandlas till avatars som uppträder på skärmen.

Flow Festival förevisar

Company Wayne McGregor & Jlin: Autobiography Edits

Regi Wayne McGregor
Koreografi Wayne McGregor i samarbete med dansarna
Musik Jlin I samarbete med Unsound Productions

Sinjin Hawke & Zora Jones: Live A/V

 

Under kvällen spelas även DJ-musik i Almisalens foajé.

Kolla även

McGregors koreografi i Trippel

Biljetter och föreställningar

1 h 30 min
1 paus (30 min)
2 föreställningar
7.8.2019 – 8.8.2019
Gästspel
Almisalen
biljetter
29–49 €
ons 7.8.2019
kl. 19:30
tor 8.8.2019
kl. 19:30

Berättigade till Flow-rabattbiljetter som säljs till föreställningarna (pris 29/42 €) är de som innehar Flow Festival -biljetter samt värnpliktiga och civiltjänstgörare. Antalet biljetter till förmånligt pris är begränsat. Tag med till föreställningen alla intyg som berättigar till rabatten.

Beställ servering

Afternoon Tea

Salt och sött enligt säsongen

Vad får det vara? Välj dina egna favoriter från säsongens mångsidiga meny. I vår nätbutiken kan du lägg till i order både biljetter och servering.

Boka på förhand och undvika pausernas långa köer. Operarestaurangens tjänster kan bokas för tiden före föreställningen och för pausen.

Observera att för bokningar gjorda i nätbutiken kan vi inte garantera något visst bord. Vi kan även placera flera sällskap vid samma bord. Det kan också bli fråga om ett bord där serveringen avnjuts stående.