Gå till innehållet
Längd totalt 3 h 20 min
1 paus (30 min)
Operor
Huvudscenen
biljetter
15-109 €
Framförs på italienska
Textning på finska, svenska och engelska

Föreställningarna ställs in till och med 28.2.2021

RING fortsätter i augusti 2022.
Vi undersöker möjligheten till ersättande föreställningar för Svansjön i maj 2021.
Vi kontaktar separat alla kunder som köpt biljetter och/eller servering till de inställda föreställningarna.

Full fräs och farliga relationer

Marcellina tänker inkassera en gammal skuld genom att gifta sig med Figaro, som vill gifta sig med Susanna, som åtrås av Greven, vars fru är föremål för Cherubinos kärlek…

Mozarts sprudlande musik förvandlar en trasslig relationshärva till en tidlös komedi om mänskliga känslor och lustar. Tack vare musikens och textens totala samklang är Figaros bröllop ett fulländat mästerverk i sin genre. Den lysande operan fängslar även förstagångsåskådare.

Åldersrekommendation över 12 år.

Le nozze di Figaro

”Figaros bröllop är enligt min mening världens bästa opera. Den bygger på smidig samverkan och flytande tajming mellan text och musik.”

– Regissören Anna Kelo

Se trailer

#figarosbröllop

Bakom komiken och den strålande musiken ligger ett allvar – frågor om adelns och tjänstefolkets rättigheter. Anna Kelos fräscha grepp tar lättsamt men skarpt tag i konflikter mellan samhällsklasser och kön. Scenografin och dräkterna återspeglar genuint Mozarts epok.

Lyssna på Figaros bröllop

Galleri

Figaron häät

Medverkande

Musik
Wolfgang Amadeus Mozart
Regi
Anna Kelo
Scenografi
Jani Uljas
Kostymer
Erika Turunen
Ljussättning, projektionsdesign
Mikki Kunttu
Koreografi
Riikka Räsänen

I rollerna

Mignon
Valtteri Gutev

Handlingen

Figaro och Susanna ska gifta sig. De behöver dock få grevens tillstånd. Susanna avslöjar att greven vill utnyttja den gamla rätten till första natten med henne.

Det finns även en annan orsak till att Figaros och Susannas bröllop äventyras. Figaro har lånat pengar av Marcellina och lovat att gifta sig med henne, om han inte kan återbetala sin skuld. Med hjälp av Bartolo tänker Marcellina kräva ut sin rätt.

Susanna och Figaro börjar konspirera och kämpa för sitt bröllop. Det blir en verklig soppa när de två även blandar in den åsidosatta grevinnan samt Cherubino, som är galen i kvinnor och förälskad i grevinnan.

Nu sätter en räcka händelser igång med hemlig brevväxling, snabba förvecklingar och missförstånd. Men när den röriga dagen är till ända har alla missförstånd rättats till och alla blir förlåtna. Greven ger Susannas och Figaros äktenskap sin välsignelse.

Hela intrigen och annat bakgrundsmaterial finns i verkets programblad.

Fansen har ordet

Fansen uttalar sig om Figaros bröllop

Se video

#oopperabalettifanit

”En väldigt lättillgänglig opera. Den påminner om tv-serien Downton Abbey.”

– JUSTUS

Beställ servering

Afternoon Tea

Salt och sött enligt säsongen

Vad får det vara? Välj dina egna favoriter från säsongens mångsidiga meny. I vår nätbutiken kan du lägg till i order både biljetter och servering.

Boka på förhand och undvika pausernas långa köer. Operarestaurangens tjänster kan bokas för tiden före föreställningen och för pausen.

Observera att för bokningar gjorda i nätbutiken kan vi inte garantera något visst bord. Vi kan även placera flera sällskap vid samma bord. Det kan också bli fråga om ett bord där serveringen avnjuts stående.

Checka in och njut

Radisson Blue etu Oopperan ja Baletin asiakkaille

Din förmån på Radisson Blu Hotellen

Som kund hos Finlands nationalopera och -balett får du njuta av gästfriheten på Radisson Blu Hotellen i Helsingfors till ett lägre pris.

Förmånspriset är -20 % på dagens pris. I den lyxiga inkvarteringen ingår boende för två personer på valfritt hotell i Helsingfors, ett glas bubbel vid ankomsten, en avkopplande Blu Dreams-upplevelse och en storslagen Super Breakfast-frukost.

Bokningskod: OPERA