Gå till innehållet
Längd totalt 1 h 30 min
Ingen paus
7 föreställningar
28.8.2020 – 16.9.2020
Operor
Huvudscenen

Covid fan tutte med inhemska toppsolister inleder operahösten

Höstens operarepertoar inleds med bland annat Covid fan tutte med Karita Mattila, dirigerad av Esa-Pekka Salonen. Det nya librettot till musiken i Mozarts Così fan tutte skrivs av Minna Lindgren.

Covid fan tutte dirigerad av Salonen har premiär i slutet av augusti. Operan regisserad av Jussi Nikkilä har inhemska toppsolister som stjärnor, bland andra Karita Mattila, Miina-Liisa Värelä, Tommi Hakala, Johanna Rusanen, Tuomas Katajala och Waltteri Torikka. Minna Lindgren skriver ett nytt libretto som kombinerar politisk satir och reality till musiken i Mozarts Così fan tutte.

liput_piktogrammi_musta

Biljettförsäljningen kommer att påbörjas från och med 7.8. kl. 12

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev (på finska) får du en påminnelse om början av biljettförsäljningen.

Biljetter och föreställningar

1 h 30 min
Ingen paus
7 föreställningar
28.8.2020 – 16.9.2020
Operor
Huvudscenen
fre 28.8.2020
kl. 19:00
Huvudscenen
Kommer till salu
tis 1.9.2020
kl. 19:00
Huvudscenen
Kommer till salu
tor 3.9.2020
kl. 19:00
Huvudscenen
Kommer till salu
lör 5.9.2020
kl. 15:00
Huvudscenen
Kommer till salu
tor 10.9.2020
kl. 19:00
Huvudscenen
Kommer till salu
lör 12.9.2020
kl. 19:00
Huvudscenen
Kommer till salu
ons 16.9.2020
kl. 19:00
Huvudscenen
Kommer till salu

Scener från coronavåren

Verket handlar om alla finländares kollektiva upplevelser under coronavåren, särskilt ur Operans och dess konstnärers synvinkel.

Inställda jobb, ekonomiska förluster och osäkerhet, uppskjutna storproduktioner, resebegränsningar, social isolering, omorganisering av arbetet med säkerhetsavstånd och skyddsutrustning, karantän, videomöten, publikbegränsningar osv. är den verklighet där Operan och dess personal, liksom hela samhället, måste navigera länge än.

I korsvindarna av begränsningar och osäkerhet uppstår också många komiska situationer, och från dem vill vi plocka teman för denna ovanliga och aktuella nytolkning av Mozart.

Covid fan tutte summerar coronavåren för den finländska publiken och vi hoppas att den med komikens medel ska bidra till att lätta på saknaden och ångesten som uppstått.

#covidfantutte

”Vi lyckades få ihop ett otroligt team så här snabbt, eftersom konstnärerna sitter hemma eller på stugan och väntar på att få börja jobba igen. Idén var som en champagneflaska när korken flyger ut: alla var bubblande ivriga att medverka i den här festliga produktionen som handlar om våra gemensamma upplevelser under den här absurda tiden. Det här är en unik produktion i en unik situation.”

– Lilli Paasikivi, Nationaloperans konstnärliga chef

Beställ servering

Afternoon Tea

Salt och sött enligt säsongen

Vad får det vara? Välj dina egna favoriter från säsongens mångsidiga meny. I vår nätbutiken kan du lägg till i order både biljetter och servering.

Boka på förhand och undvika pausernas långa köer. Operarestaurangens tjänster kan bokas för tiden före föreställningen och för pausen.

Observera att för bokningar gjorda i nätbutiken kan vi inte garantera något visst bord. Vi kan även placera flera sällskap vid samma bord. Det kan också bli fråga om ett bord där serveringen avnjuts stående.

Checka in och njut

Radisson Blue etu Oopperan ja Baletin asiakkaille

Din förmån på Radisson Blu Hotellen

Som kund hos Finlands nationalopera och -balett får du njuta av gästfriheten på Radisson Blu Hotellen i Helsingfors till ett lägre pris.

Förmånspriset är -20 % på dagens pris. I den lyxiga inkvarteringen ingår boende för två personer på valfritt hotell i Helsingfors, ett glas bubbel vid ankomsten, en avkopplande Blu Dreams-upplevelse och en storslagen Super Breakfast-frukost.

Bokningskod: OPERA