Gå till innehållet

Julklapparna är här

Operans och Balettens gåvopaket är populära julklappar. Årets presenturval består av sex fantastiska verk från olika genrer, så det finns något för alla smaker. Det kan inte bli lättare att ge gåvor – svårast är det kanske att välja en favorit bland de fina verken. Om det blir omöjligt att besluta sig för ett visst verk har vi en lösning också för det: du kan köpa Operans och Balettens presentkort i gåva och låta mottagaren själv välja föreställning.

VÄLJ BLAND VÅRA UTSÖKTA KLAPPAR.
Presentpaket för två

Innehåller två biljetter på bästa parkettplatser samt pausservering med kaffe/te och Operans bakelser från buffé. Kampanjen gäller till och med 22.12. Handla snabbt, antalet paket är begränsat. Paketpriserna gäller inte premiärer.

Du kan köpa presentpaket till en, två eller varför inte tio personer. Klicka på önskade platser på parkett i priskategori B eller C och välj PRESENTPAKET som biljettyp. Serveringen som ingår i presentpaketet kan hämtas under föreställningens första paus i buffédukningen i Operarestaurangens Juha-del.

Presentpaketet kan inte returneras. Du kan endast byta ut biljetter till en annan föreställning av den operan eller baletten du har ursprungligen köpt senast 10 januari 2023. Biljetterna byts ut genom att ringa vår kundtjänst eller besöka vårt kundserviceställe vid Tölöviken. Biljetterna kan inte bytas ut per e-post.

Läs mer om paketen

BALETT 14.1–3.2.2023
LIAM SCARLETT – GEORGES BIZET

Carmen

Den ödesmättade kärlekshistorien i världens populäraste opera har överförts till balettscenen. Inbördeskriget håller på att bryta ut i 1930-talets Spanien. I den spända tiden måste var och en försvara sig själv för att överleva. Dramatik och stora känslor i takt till Georges Bizets medryckande toner.

GÅVOPAKET FÖR TVÅ FRÅN 152 € (priskategori C, enskilda biljetter till parkett, utan pausservering, från 79 €)

OPERAns premiär 27.1.2023
Övriga föreställningar 31.1–4.3.2023
GIACOMO PUCCINI

Turandot

Prinsessan Turandot ställer tre frågor till sina friare. Bara de som svara rätt klarar sig med livet i behåll. Den nya, visuellt bländande operan sammanfattar det universella budskapet i Puccinis stora klassiker: det spelar ingen roll vem du är eller varifrån du kommer – vi letar alla efter kärlek.

GÅVOPAKET FÖR TVÅ FRÅN 176 € (priskategori C, enskilda biljetter till parkett, utan pausservering, från 89 €)

Paketpriserna gäller inte premiärer.

Lady Macbeth från Mtsensk
OPERA 11–25.2.2023
Dmitrij Sjostakovitj

Lady Macbeth från Mtsensk

Denna tolkning av Sjostakovitj gripande opera brädar i sin häftighet de bästa kriminalserierna. Den thrilleraktiga produktionen blev till ett fenomen genast vid premiären och fick översvallande recensioner. På scenen möts skönhet och lyte samt realism och fantasi. I denna opera kämpar man om kärleken på blodigt allvar.

GÅVOPAKET FÖR TVÅ FRÅN 142 € (priskategori C, enskilda biljetter till parkett, utan pausservering, från 69 €)

BALETTENS PREMIÄR 24.2.2023
ÖVRIGA FÖRESTÄLLNINGAR 28.2.–23.3.2023
TAMARA ROJO – ALEXANDER GLAZUNOV

Raymonda

Adelsfröken Raymonda vill delta i krigsansträngningarna och beger sig till fronten för att sköta sårade soldater. Men kärleken överraskar och Raymonda ställs inför ett val. Nationalbalettens nya tolkning av den klassiska baletten för oss till Krimkriget på 1850-talet och bjuder på ett kvinnoperspektiv.

GÅVOPAKET FÖR TVÅ FRÅN 152 € (priskategori C, enskilda biljetter till parkett, utan pausservering, från 79 €)

Pakettpriserna gäller inte premiärer.

balett 1– 25.4.2023
VAL CANIPAROLI

Jekyll & Hyde

Medan den mystiska missdådaren Hyde härjar på gatorna, utför doktor Jekyll människoexperiment i sitt laboratorium. Baletten som djuplodar motsättningar i det mänskliga sinnet tar åskådarna till den viktorianska epoken i London, till mörka gator, mentalsjukhusets hotfulla stämning och överklassens eleganta salonger.

GÅVOPAKET FÖR TVÅ FRÅN 148 € (priskategori C, enskilda biljetter till parkett, utan pausservering, från 79 €)

Trollflöjten
opera 15–26.4.2023
w. a. mozart

Trollflöjten

Denna hejdlösa iscensättning som kombinerar animation och sångare på scenen har fått lysande recensioner överallt. Produktionen lånar sin stil från stumfilmens guldålder och visar en rik fantasivärld. Den välbekanta berättelsen om Tamino som letar efter Pamina och Papageno som suktar efter Papagena är dock oförändrad, liksom Mozarts underbara musik.

GÅVOPAKET FÖR TVÅ FRÅN 152 € (priskategori C, enskilda biljetter till parkett, utan pausservering, från 79 €)

Presentkort är alltid rätt

Vi förstår mycket väl att det ibland kan vara svårt att välja föreställning för någon annan. Och det finns ju sådana personer som får mest glädje av att få välja föreställning alldeles själv. För sådana lägen har vi Operans och Balettens presentkort.

Får vi kalla dig vår vän?

Registrera dig på vänlistan så blir du en av de första att få information om erbjudanden, kommande föreställningar samt direktsändningar på Stage24.

Prenumerera på nyhetsbrevet >

Biljetter och servering med mobilappen Opera&Ballet

Opera&Ballet_appstoreOpera&Ballet_googleplay