Gå till innehållet

Fina klappar som talar direkt till känslorna

Det är trevligt att ge julklappar, men ännu trevligare att öppna dem. Får vi presentera: julens paket från Operan och Baletten! Vi har samlat fem olika, fantastiska verk på presentbordet. Här finns såväl tragedi som stora klassiker och modern dans – läckerheter för alla åldrar med andra ord. Titta på utbudet och köp julklappar till dina nära och kära eller skäm bort dig själv i Operans och Balettens webbutik.

Här börjar julstöket. Enkelt!
Presentpaket för två

Innehåller två biljetter på bästa parkettplatser samt pausservering med kaffe/te och chokladbakelser från buffé. Kampanjen gäller till och med 23.12. Handla snabbt, antalet paket är begränsat. Presentpaket säljs till föreställningar 16.1.2021–27.5.2021. Paketpriserna gäller inte premiärer.

Du kan köpa presentpaket till en, två eller varför inte tio personer. Klicka på önskade platser på parkett i priskategori B eller C och välj PRESENTPAKET som biljettyp. Serveringen som ingår i presentpaketet kan hämtas under föreställningens första paus i buffédukningen i Operarestaurangens Juha-del.

Läs mer om paketen

nötknäpparen och råttkungen
Balett 16.1–6.2.2021
WAYNE EAGLING – TOER VAN SCHAYK – PJOTR TJAJKOVSKIJ

Nötknäpparen och Råttkungen

Hela familjens förtjusande favorit återvänder till repertoaren! Nötknäpparen och Råttkungen, den älskade balettklassikern, är en tradition som familj och vänner ser fram emot. Tjajkovskijs bekanta musik, en sagolik scenografi och fantastiska dräkter leder långt bort från vardagen.

PRESENTPAKET FÖR TVÅ FRÅN 150 € (priskategori C, presentpaket för ett från 75 €)

Enskilda biljetter till parkettplats utan pausservering från 69 €

Balettens premiär 26.2.2021 /
Övriga föreställningar 27.2–27.5.2021
David McAllister – Pjotr Tjajkovskij

Svansjön

Svansjön, världens mest berömda balett, kombinerar Tjajkovskijs storslagna musik och en legendariskt vacker visuell värld. Nu sätter Nationalbaletten upp David McAllisters helt nya version av Svansjön. Den är skapad speciellt för den finländska publiken samtidigt som den värnar om verkets långa anor.

PRESENTPAKET FÖR TVÅ FRÅN 158 € (priskategori C, presentpaket för ett från 79 €)

Enskilda biljetter till parkettplats utan pausservering från 79 €

Paketpriserna gäller inte premiärer.

Opera 6–25.3.2021
Giacomo Puccini

Madama Butterfly

Operan, förverkligad i äkta japansk anda, är en av tonsättaren Giacomo Puccinis vackraste. Puccini lät sin mest gripande musik flöda i tragedin om en ung flickas kärlek och besvikelser. Den tårdränkta och längtansfyllda operan passar även ypperligt för förstagångspublik.

PRESENTPAKET FÖR TVÅ FRÅN 140 € (priskategori C, presentpaket för ett från 70 €)

Enskilda biljetter till parkettplats utan pausservering från 69 €

Operans premiär 26.3.2021 /
Övriga föreställningar 7.4–8.5.2021
Pietro Mascagni – Ruggiero Leoncavallo

Cavalleria rusticana & Pagliacci

Pietro Mascagnis Cavalleria rusticana och Ruggiero Leoncavallos Pagliacci lade i tiderna grunden för uppkomsten av operans realism. Denna produktion som kombinerar två enaktsoperor fick sin premiär på Royal Opera House i London 2015 och blev en omedelbar succé.

PRESENTPAKET FÖR TVÅ FRÅN 140 € (priskategori C, presentpaket för ett från 70 €)

Enskilda biljetter till parkettplats utan pausservering från 69 €

Paketpriserna gäller inte premiärer.

Balettens premiär 23.4.2021 /
Övriga föreställningar 24.4–15.5.2021
Akram Khan – Fei Bo – Justin Peck

Trippel: World Wide Dance

Trippel tar dig på en resa världen runt. Under Nationalbalettens kväll med modern dans uppförs berörande verk av de tre stigande koreografstjärnorna Akram Khan, Fei Bo och Justin Peck.

PRESENTPAKET FÖR TVÅ FRÅN 140 € (priskategori C, presentpaket för ett från 70 €)

Enskilda biljetter till parkettplats utan pausservering från 69 €

Paketpriserna gäller inte premiärer.

Festsäsongens klädkod

Kostymör Erika Turunen har designat tre tygmasker i olika stilar för oss. Klä dig säkert utan att ge avkall på stilen till festsäsongens föreställningar och köp en mask i Operashopen till priset 12 €/st.

Får vi kalla dig vår vän?

Registrera dig på vänlistan så blir du en av de första att få information om erbjudanden, kommande föreställningar samt direktsändningar på Stage24.

Prenumerera på nyhetsbrevet >

Biljetter och servering med mobilappen Opera&Ballet

Opera&Ballet_appstoreOpera&Ballet_googleplay