Gå till innehållet

Fina klappar som talar direkt till känslorna

Det är trevligt att ge julklappar, men ännu trevligare att öppna dem. Får vi presentera: julens paket från Operan och Baletten! Vi har samlat åtta olika verk på presentbordet. Titta på utbudet och köp julklappar till dina nära och kära eller skäm bort dig själv i Operans och Balettens webbutik.

Här börjar julstöket.
Presentpaket för två

Innehåller två biljetter på bästa parkettplatser samt pausservering med kaffe/te och Operabakelser från buffé. Kampanjen gäller till och med 22.12. Handla snabbt, antalet paket är begränsat. Paketpriserna gäller inte premiärer.

Du kan köpa presentpaket till en, två eller varför inte tio personer. Klicka på önskade platser på parkett i priskategori B eller C och välj PRESENTPAKET som biljettyp. Serveringen som ingår i presentpaketet kan hämtas under föreställningens första paus i buffédukningen i Operarestaurangens Juha-del.

Vänligen observera att Salome har ingen paus. Du kan njuta av servering före föreställningar. 

Presentpaketet kan inte returneras. Du kan endast byta ut biljetter till en annan föreställning av den operan eller baletten du har ursprungligen köpt senast 15 januari. Biljetter till La Traviata kan endast bytas ut till en annan föreställning senast 48 timmar innan den ursprungliga föreställningen börjar. Biljetter till La Traviatas föreställning 20 januari kan endast bytas ut senast 15 januari. Biljetterna byts ut genom att ringa vår kundtjänst eller besöka vårt kundserviceställe vid Tölöviken. Biljetterna kan inte bytas ut per e-post.

Läs mer om paketen

OPERA 10.12.2021–20.1.2022
GIUSEPPE VERDI

La Traviata

Den romantiska berättelsen om ung kärlek i sjukdomens skugga är den mest populära Verdioperan på Nationaloperan. Den nuvarande produktionen har funnits på repertoaren sedan 1988 och getts ca 200 gånger. Populariteten visar inga tecken på att avta. Det garanterar den vitglänsande scenografin som förlägger handlingen till 1800-talet och naturligtvis Verdis odödliga musik.

PRESENTPAKET FÖR TVÅ FRÅN 159 € (priskategori C, presentpaket för ett från 79,50 €)

Paketpriserna gäller inte föreställningar 10.–29.12.2021.

OPERAns premiär 28.1.2022 / Övriga föreställningar 1.–24.2.2022
BENJAMIN BRITTEN

Billy Budd

Benjamin Brittens maritima mästerverk ses första gången på Nationaloperan på våren 2022. Iscensättningen är gripande och genomsyras av den klaustrofobiska stämningen på en u-båt under andra världskriget. Den intensiva historien kryper under huden och avspeglar kärnan i vad det innebär att vara människa.

PRESENTPAKET FÖR TVÅ FRÅN 159 € (priskategori C, presentpaket för ett från 79,50 €)

Paketpriserna gäller inte premiärer.

OPERett 11.2–10.3.2022
franz lehár

Glada Änkan

Operetten om den välbärgade änkans giftermålsbekymmer är inte utan orsak världens populäraste. Franz Lehárs bubblande verk bjuder på äkta gammaldags glamour, adelns förlustelser, smittande melodier och cancan. Vad mer kan man önska sig av en perfekt operettkväll?

PRESENTPAKET FÖR TVÅ FRÅN 159 € (priskategori C, presentpaket för ett från 79,50 €)

BALETTENS PREMIÄR 25.2.2022 / ÖVRIGA FÖRESTÄLLNINGAR 26.2–14.5.2022
JORMA ELO – JEAN SIBELIUS

Sibelius

Den nya baletten handlar om Jean Sibelius – hans kreativitet och dess framåtdrivande kraft. Jeans livslopp skulle dock inte ha varit möjligt utan Aino och hennes kärlek, kreativitet och förståelse. Fastän verkets jag är Jean Sibelius, återges berättelsen genom två jag, Aino och Jean. Deras kärlekshistoria utgör verkets hjärta.

PRESENTPAKET FÖR TVÅ FRÅN 169 € (priskategori C, presentpaket för ett från 84,50 €)

Pakettpriserna gäller inte premiärer.

operanS PREMIÄR 18.3.2022 / ÖVRIGA FÖRESTÄLLNINGAR 22.3–29.4.2022
RICHARD STRAUSS

Salome

Salomes uruppförande 1905 gjorde på ett ögonblick Richard Strauss till en operakompositör vars namn var på allas läppar. Operan var en sensation på sin tid – den tjusade och chockerade med sitt tema som utstrålade religiositet och erotik och därtill med ett tonspråk av ett helt nytt slag. Verket i en akt hör till de starkaste och intensivaste operorna genom tiderna.

PRESENTPAKET FÖR TVÅ FRÅN 169 € (priskategori C, presentpaket för ett från 84,50 €)

Pakettpriserna gäller inte premiärer.

Vänligen observera att föreställningen har ingen paus. Du kan njuta av servering före föreställningar. 

opera 31.3–30.4.2022
GAETANO DONIZETTI

Don Pasquale

De fantastiskt fina melodierna och muntert fartfyllda sångerna gör Don Pasquale till lätt tillgänglig musikteater, rentav lik en musikal.  Denna gång har händelserna placerats i Italien på 1950-talet. Publiken får njuta av förtjusande Medelhavsvyer och eleganta dräkter samt framför allt av bästa italienskt sprudlande musik. Stämningen är perfekt för en glad vårkväll.

PRESENTPAKET FÖR TVÅ FRÅN 159 € (priskategori C, presentpaket för ett från 79,50 €)

BALETT 6.–22.4.2022
MARJO KUUSELA – EERO OJANEN

Sju bröder

Aleksis Kivis Sju bröder är en klassiker som hela Finland känner väl, en nationalroman som för oss till landskapen i Nurmijärvi, till de vilda Jukolabröderna och deras förehavanden. Den älskade klassiska koreografin återkommer till scenen för att hedra Nationalbalettens hundraårsjubileum.

PRESENTPAKET FÖR TVÅ FRÅN 149 € (priskategori C, presentpaket för ett från 74,50 €)

BALETTENS PREMIÄR 6.5.2022 / ÖVRIGA FÖRESTÄLLNINGAR 7.–20.5.2022
NUUTINEN – KVARNSTRÖM – SAARINEN

Trippel: Made in Finland

Under Nationalbalettens jubileumsår presenterar Trippel nya verk av tre internationellt framgångsrika finländska koreografer. Kenneth Kvarnströms, Johanna Nuutinens och Tero Saarinens verk förenas av ljussättningen och scenografin som designas av Joonas Tikkanen. Kvällens dräkter har planerats av Erika Turunen och Kenneth Kvarnström. Denna kväll är Made in Finland!

PRESENTPAKET FÖR TVÅ FRÅN 139 € (priskategori C, presentpaket för ett från 69,50 €)

Pakettprisen gäller inte premiärer.

Får vi kalla dig vår vän?

Registrera dig på vänlistan så blir du en av de första att få information om erbjudanden, kommande föreställningar samt direktsändningar på Stage24.

Prenumerera på nyhetsbrevet >

Biljetter och servering med mobilappen Opera&Ballet

Opera&Ballet_appstoreOpera&Ballet_googleplay