Gå till innehållet

Varma fortsätter sitt samarbete med Finlands nationalopera och nationalbalett

Samarbetet mellan Varma och Nationaloperan och Nationalbaletten stödjer den finländska kulturen och ger allt fler en möjlighet att få en introduktion till operans och balettens värld. Den viktigaste samarbetsformen har varit olika kundevenemang, bland annat ordnas Varmas största kundevenemang på Operan.

”Nationaloperans och Nationalbalettens gästspel runtom i Finland, skolföreställningar och direktsändningar över nätet ger alla finländare möjligheter att uppleva konst. Det är också bra att minnas att Nationaloperan är en mångsidig arbetsgivare. Tack vare samarbetet kan vi få intressanta uppslag också för att utveckla arbetslivet tillsammans med den kreativa sektorn”, säger Ville-Veikko Laukkanen, Varmas vice verkställande direktör.

Nationalopera och Nationalbalett stöds av undervisnings- och kulturministeriet samt av Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla städer. Företagssamarbetet gör det möjligt att expandera verksamheten så att den når fler människor i olika ålder och på olika håll i Finland.

”Att öka välbefinnandet är ett av våra centrala mål. Föreställningarna på huvudscenen utgör kärnan i vår verksamhet. Vi erbjuder program för alla åldrar, allt från konststunder för bebisar till tedans för seniorer. Det är fint att vi kan fortsätta vårt långvariga samarbete med Varma för att främja välbefinnandet, konstaterar Päivi Kärkkäinen, chefdirektör för Finlands nationalopera och nationalbalett.