Gå till innehållet

Välkomna alla skolelever

Opera och balett är mycket mer än det som visas på huvudscenen. Vi erbjuder grundskoleelever olika möjligheter att bekanta sig med konstarterna. Vid Huvudrepetitionerna och som Konsttestare upplever man föreställningarna från salongen. Elevoperorna är föreställningar som eleverna själva sammanställt tillsammans med fackmän, medan dansworkshopparna sätter eleverna i rörelse.

Meningen med projekten som riktar sig till skolelever är den konstnärliga upplevelsen, men samtidigt lär sig barnen även att samarbeta och använda sin kreativitet. Även lärarna och instruktörerna finner nya arbetsmetoder och möjligheter till undervisning i många ämnen inom ramen för undervisningsplanen.

På denna sida finner du olika för skolorna lämpliga sätt att bekanta sig med operans och balettens värld. Hjärtligt välkomna att delta!

Vad får det vara?

Skolrabatter

Don Quijote

Biljetter till specialpris

Nationaloperan erbjuder skolelevsgrupper förmånliga opera- och balettföreställningar till biljettpriset 23 €/skolelev. Specialpriset gäller även en övervakare per 10–15 skolelever. I priset ingår en serviceavgift. Kom ihåg att uppge koden ”skolelevsgrupp” när du bokar biljetterna hos Operans gruppförsäljning, tfn (09) 4030 2210, må.–fr. kl. 9–16. Vi har reserverat ett begränsat antal platser för skolelevsgrupper.

Skolelevsgrupper som har köpt biljetter till dessa föreställningar kan också be att få delta i en avgiftsfri rundvandring eller en konstnärsträff. Mer information: yleisotyo[at]opera.fi.

Biljetter till specialpris våren 2018

Cosi fan tutte

Biljetter till specialpris fås till följande föreställningar våren 2018:

Don Quijote, ons 4.4. kl. 19, tis 10.4. kl. 19

Trubaduren, fre 13.4. kl. 19.00 Vänligen observera att åldersrekommendation är över 12 år.

Così fan tutte, ons 18.4. kl. 19.00

Les Nuits – Nattens timmar, ons 9.5. kl. 19, tor 17.5. kl. 19.00. Vänligen observera att åldersrekommendation är över 12 år.

Solisterna av Così fan tutte: Marjukka Tepponen, Waltteri Torikka, Erica Back och Jussi Myllys. 

Inspiration för lektionerna

Mera videor och artiklar

Konsttemadagar för lärare

Taiteen teemapäivä opettajille

Vägkost för undervisning inom många områden

Under konstens temadag bekantar vi oss med operans eller balettens verksamhet och fördjupar oss i kvällens föreställning med hjälp av workshoppar inriktade på olika läroämnen. Målet är att lärarna och instruktörerna finner nya arbetsmetoder och möjligheter till förenhetligande undervisning i många ämnen. Temadagen kulminerar med kvällens föreställning. Dagens tema varierar per säsong.

Hittade du inte det du letade efter?

Vi tar gärna emot idéer och förslag till samarbete.

Publik- och samhällsansvarig chefLauri Pokkinen (09) 4030 2214
Ansvarig producentTuula Jukola-Nuorteva (09) 4030 2516
Produktionsassistent Malla Vanhanen (09) 4030 2330
ProduktionskoordinatorSonja Lipponen 050 430 8093

fornamn.slaktnamn[at]opera.fi

Publikarbete
Finlands nationalopera och -balett
Helsingegatan 58, PB 176
00251 Helsingfors