Gå till innehållet

Välkomna alla skolelever

Opera och balett är mycket mer än det som visas på huvudscenen. Vi erbjuder grundskoleelever olika möjligheter att bekanta sig med konstarterna. Vid Huvudrepetitionerna och som Konsttestare upplever man föreställningarna från salongen. Elevoperorna är föreställningar som eleverna själva sammanställt tillsammans med fackmän, medan dansworkshopparna sätter eleverna i rörelse.

Meningen med projekten som riktar sig till skolelever är den konstnärliga upplevelsen, men samtidigt lär sig barnen även att samarbeta och använda sin kreativitet. Även lärarna och instruktörerna finner nya arbetsmetoder och möjligheter till undervisning i många ämnen inom ramen för undervisningsplanen.

På denna sida finner du olika för skolorna lämpliga sätt att bekanta sig med operans och balettens värld. Hjärtligt välkomna att delta!

Vad får det vara?

Opera_bakom kulisserna

Huvudrepetitionerna

So You THink You Can Muuv

So You Think You Can Muuv?

Skolrabatter

CircOpera

Biljetter till specialpris

Nationaloperan erbjuder skolelevsgrupper förmånliga opera- och balettföreställningar till biljettpriset 30 €/skolelev. Specialpriset gäller även en övervakare per 10–15 skolelever. Kom ihåg att uppge koden ”skolelevsgrupp” när du bokar biljetterna hos Operans gruppförsäljning, tfn (09) 4030 2210.

Vi har reserverat ett begränsat antal platser för skolelevsgrupper.

Inspiration för lektionerna

Konsttemadagar för lärare

Taiteen teemapäivä opettajille

Vägkost för undervisning inom många områden

Under konstens temadag bekantar vi oss med operans eller balettens verksamhet och fördjupar oss i kvällens föreställning med hjälp av workshoppar inriktade på olika läroämnen. Målet är att lärarna och instruktörerna finner nya arbetsmetoder och möjligheter till förenhetligande undervisning i många ämnen. Temadagen kulminerar med kvällens föreställning. Dagens tema varierar per säsong.

Hittade du inte det du letade efter?

Vi tar gärna emot idéer och förslag till samarbete.

Producent, operaproduktioner Tuula Jukola-Nuorteva (09) 4030 2516
Producent, balettproduktioner Sonja Lipponen 050 430 8093
Produktionassistant, Miniopera: Rhenguldet Kerttu Riihimaa 050 440 0381

fornamn.slaktnamn[at]operafin.fi

Publikarbete
Finlands nationalopera och -balett
Helsingegatan 58, PB 176
00251 Helsingfors