Siirry sisältöön
Ice
juhlakausi_musta

Pian jää murtuu

Paras aika vuodesta alkaa nyt. Vähät tummenevista illoista, Oopperatalossa loistaa juhlakausi. Se on ladattu täyteen glamouria, vangitsevia tarinoita ja musiikin hurmaa, jotka nostavat sinut korkealle arjen yläpuolelle.

Tutustu juhlakauden ohjelmistoon ja hanki liput hyvissä ajoin.

Tulevaa ohjelmistoa – kaikki liput nyt myynnissä

Andrew Lloyd Webber

Oopperan kummitus

2.11.2018 – 12.1.2019

Yli 100 loppuunmyytyä esitystä Suomessa ja Ruotsissa

Yksi Kansallisoopperan kaikkien aikojen suosituimmista teoksista, Andrew Lloyd Webberin suurmusikaali Oopperan kummitus palaa ohjelmistoon marraskuussa 2018.

Oopperan kummitus
Jaakko Kuusisto

Jää

25.1.2019 – 9.3.2019

Suomalaisten rakastama romaani ensi kertaa näyttämölllä

Ulla-Lena Lundbergin romaani Jää sai Finlandia-palkinnon vuonna 2012. Siitä on tullut yksi vuosikymmenen rakastetuimpia romaaneja. Nyt teos nähdään Jaakko Kuusiston säveltämänä oopperana. Saariston vuodenajat ja Jään uhka soivat musiikissa.

Jaa_1600x900_feature
Kenneth Greve – Tuomas Kantelinen

Pieni merenneito

19.1.2019 – 12.2.2019

Suositun balettispektaakkelin paluu

Pieni merenneito vie katsojansa mukanaan toiseen maailmaan. Hittibaletti on sekä näyttävä spektaakkeli että koskettava kertomus unelmien tavoittelusta ja rakkauden voimasta. Ei olekaan ihme, että tätä balettia on esitetty vain täysille katsomoille.

Pieni merenneito
Jules Massenet

Thaïs

8.2.2019 – 28.2.2019

Pyhä synti, miten kaunis ooppera!

Kiehtova kuvaus maallisen ja taivaallisen rakkauden ristiriidasta yhdistyy Jules Massenet’n hurmioituneena hehkuvaan musiikkiin. Kuka lopulta on syntinen ja kuka pyhä? Ihmisyyden perimmäisten kysymysten ohella Thaïs tarjoaa loistetta, jollaista et näe missään muualla.

Thaïs; Sabina Cvilak
David Bintley – Sergei Prokofjev

Tuhkimo

23.11.2018 – 22.12.2018

Pakko nähdä ennen kuin taika raukeaa!

Vuoden tummimmat kuukaudet ovat täynnä taikaa, kun ensi-iltansa saa häikäisevä Tuhkimo. Tuttu kansantarina äiti- ja sisarpuoltensa sortamasta Tuhkimosta taipuu nyt koko perheen baletiksi. Tuhkimo sopii hyvin elämän ensimmäiseksi balettikokemukseksi.

Tuhkimo
John Neumeier - Léo Delibes

Sylvia

1.3.2019 – 23.3.2019

Vahvojen naisten baletti

Sylvia etsii tasapainoa voiman ja haavoittuvaisuuden, aggressiivisuuden ja herkkyyden, tunteiden torjunnan ja niihin heittäytymisen välillä. John Neumeierin vuonna 1997 versioimaa balettia siivittää Léo Delibesin säveltämä, Richard Wagnerilta vaikutteita saanut musiikki. Sitä pidetään yhtenä maailman parhaista balettimusiikeista.

Sylvia
Giuseppe Verdi

Aida

6.4.2019 – 4.5.2019

Aika kuluu, Aida pysyy

Rakkaus Aidaan saa sotapäällikkö Radamesin pettämään maansa. Rakastavaiset saavat toisensa vasta kuolemassa. Kansallisoopperan kiitetyssä toteutuksessa on viitteitä niin faaraoiden aikaan kuin nykymaailman konflikteihin.

 

Aïda
Alban Berg

Wozzeck

22.3.2019 – 27.4.2019

Vuoden rajuin oopperakokemus

Wozzeck on yksi 1900-luvun oopperan suuria mestariteoksia. Siinä kuuluvat ensimmäisen maailmansodan ja uuden ajan tunnot. Alban Bergin sävelkieli tavoittaa hätkähdyttävän hienosti alistetun sotamiehen tunteet. Nyt väkevän musiikin johtaa Hannu Lintu.

Alban Berg: Wozzeck
Alexei Ratmansky – Rodion Štšedrin

Anna Karenina

30.3.2019 – 13.4.2019

Baletti, joka särkee sydämiä

Leo Tolstoin klassikkokirja nähdään keväällä 2019 riipaisevana balettina. Katsojat tiukasti otteessaan pitävä juoni kulkee junan lailla kohti vääjäämätöntä tragediaa. Luvassa on kauneutta ja kyyneliä.

Vielä ehdit

Osta joulupaketti

Oopperan joulu

Maistuvimmat lahjat on tehty lipuista ja leivoksista

Joulun odotetuimmat lahjat syntyvät suurista elämyksistä, suussasulavista leivoksista ja tietysti yhdessäolosta. Poimimme juhla- ja kevätkauden teoksista kattauksen, joka ei jätä ketään kylmäksi. Oopperan & Baletin lippupaketit sisältävät kultaa ja kimallusta, rakkauden paloa ja riipaisevia kohtaloita – niin maan päällä kuin syvällä veden alla.

Osta Onnenpaikka

Onnenpaikka

Edullinen lippu sinulle, joka et ole ronkeli sen suhteen missä päin katsomoa istut.

Liput myynnissä nyt

Paikkalipun esitykseen saat esityspäivänä Oopperan ja Baletin asiakaspalvelupisteestä Töölönlahden puolelta. Paikkalippu luovutetaan tätä Onnenpaikka-lippua vastaan. Onnenpaikat jaetaan ostojärjestyksessä valitsemistamme parhaista vapaista paikoista, ja paikat pyritään ensisijaisesti sijoittamaan permannolle. Emme valitettavasti voi taata, että kahden Onnenpaikan ostaja saisi vierekkäiset paikat.

Osta Onnenpaikka

Selaa ohjelmistoa

Virkistystä esityksen yhteyteen

opera afternoon coffee

Ennen esitystä

Nauti Oopperaravintolan herkuista jo ennen esityksen alkua. Tarjolla ovat mm. runsaat paketit Opera Afternoon Coffee ja Opera Afternoon Tea.

Osta tarjoiluja
kiss & love petit fours

Väliajalla

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Osta tarjoiluja
delicacy plate

Koko paketti

Ilta Oopperassa ja Baletissa on elämys kaikille aisteille.

Osta tarjoiluja