Siirry sisältöön
syyskausi_musta

Koe mielen molemmat puolet

Pyörryttävää kauneutta ja kuplivaa viihdettä – sekä väkevää draamaa ja jylhiä kertomuksia. Oopperan ja Baletin ohjelmisto 2020–21 on julkaistu. Nyt sukelletaan ihmisyyden ristiriitoihin, valoon ja varjoon, sielun syviin virtauksiin.

Tutustu ohjelmistoon ja valitse suosikkisi. Yleinen lipunmyynti kauden esityksiin alkaa 1.6. klo 12.

Oopperan ja Baletin ohjelmistossa syksyllä 2020

Alexander Ekman – Mikael Karlsson

COW

22.8.2020 – 10.9.2020

Absurdia huumoria ja energistä tanssia

Nopeatempoinen ja yllätyksellinen COW on täynnä absurdia huumoria, mutta samalla teos haastaa katsojan käsityksen itsestään ja yhteiskunnasta. Koskettava COW tempaa mukaansa hulluun ja satiiriseen menoon ilman turhia suvantoja. Mitä, jos ihminen suhtautuisi maailmaan kuten lehmä?

COW, photo T.M.Rives
Richard Wagner

Valkyyria

28.8.2020 – 16.9.2020

Ooppera sankaruuden synnystä

Ringin toinen osa Valkyyria on samaistuttava tarina sodasta, pelosta, rohkeudesta ja rakkaudesta. Toiseen maailmansotaan viittaava visuaalisuus, psykologinen tarkkuus ja vetävä juoni pitävät katsojat otteessaan kuin tämän päivän parhaat draama-sarjat.

Ring
Giuseppe Verdi

Trubaduuri

11.9.2020 – 1.10.2020

Kauniisti soiva kauhutarina

Giuseppe Verdin ooppera kertoo erilleen joutuneista ja vihollisiksi ajautuneista veljeksistä sisällissodan pauhussa. Traagisen tarinan käänteet ja henkilöt soivat musiikissa, joka pulppuaa toinen toistaan sytyttävämpiä melodioita. Väkevää draamaa, kauhua ja kaunista musiikkia – Trubaduuri on vahva elämys.

Trubaduuri
Anna-Marie Holmes

Merirosvo – Le Corsaire

25.9.2020 – 16.10.2020

Köydet irti ja balettiin

Merirosvo – Le Corsaire vie katsojansa kaukaisiin maihin, entisaikojen etelänmerelle ja itämaisiin palatseihin. Taiturimaiset tanssinumerot sytyttävät niin baletintuntijat kuin ensikertalaisetkin.

Merirosvo – Le Corsaire
Dmitri Šostakovitš

Mtsenskin kihlakunnan Lady Macbeth

10.10.2020 – 23.10.2020

Trilleri, joka jättää jäljen

Puhutteleva Mtsenskin kihlakunnan Lady Macbeth on ooppera, joka peittoaa parhaimmatkin rikossarjat. Ole Anders Tandbergin tulkinta Šostakovitšin väkevästä draamasta oli ensi-illassaan suoranainen ilmiö: se keräsi ylistäviä arvioita niin kriitikoilta kuin yleisöltä. Kaudella 2020-2021 oopperan intensiivisen musiikin johtaa Hannu Lintu.

Mtsenskin kihlakunnan Lady Macbeth; Svetlana Sozdateleva
Jaakko Kuusisto

Jää

22.10.2020 – 19.11.2020

Ooppera, jossa soi luonnon voima

Ulla-Lena Lundbergin menestysromaaniin perustuva ooppera palaa Kansallisoopperan ohjelmistoon syksyllä 2020. Libretossa ovat mukana laajan romaanin olennaiset tapahtumat ja sen unohtumattomat henkilöt. Jään uhka ja saariston vuodenajat soivat musiikissa.

Jaa_1600x900_feature
Val Caniparoli

Jekyll & Hyde

6.11.2020 – 28.11.2020

Tarina pimeästä mielestä ja varjoisilta kaduilta

Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde on eriskummallinen kertomus ihmismielen syvistä ristiriidoista. Nyt klassikkotarinan päähenkilöt nähdään koko illan baletissa. Viktoriaanisen ajan Lontooseen sijoittuva esitys vie hämyisille kaduille, mielisairaalan uhkaavaan tunnelmaan ja yläluokan eleganssiin.

Franz Lehár

Iloinen leski

20.11.2020 – 31.12.2020

Naimahuolia operetissa

Äveriään lesken naimahuolia käsittelevä operetti ei syyttä ole maailman suosituin. Franz Lehárin kupliva teos tarjoaa ehtaa vanhan ajan glamouria, aateliston ilottelua, tarttuvia melodioita ja can-cania. Mitä muuta voisi toivoa täydelliseltä pikkujoulukauden paketilta?

Iloinen Leski
Wayne Eagling, Toer van Schayk – Pjotr Tšaikovski

Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas

4.12.2020 – 22.12.2020

Mitä olisi joulu ilman rakastettua balettiseikkailua?

Hurmaava koko perheen suosikki palaa ohjelmistoon! Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas on odotettu jouluperinne perheen ja ystävien kesken. Tšaikovskin tuttu musiikki, taianomaiset lavasteet ja upeat puvut johdattavat kauas joulukiireiden keskeltä.

Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas
W. A. Mozart

Figaron häät

15.12.2020 – 9.1.2021

Vauhtia ja vaarallisia suhteita

Sotkuisesta parisuhdevyyhdistä kehittyy Mozartin hehkeän musiikin kautta ajaton komedia inhimillisistä haluista ja tunteista. Musiikin ja tekstin saumaton liitto tekee Figaron häistä lajinsa täydellisimmän mestariteoksen. Loistelias ooppera ihastuttaa myös ensikertalaisia.

Figaron häät

Oopperan voima!

6.8.2020 – 12.8.2020

Elokuussa nautitaan laulun voimasta

Kansallisoopperan konsertissa kuullaan kavalkadi oopperakirjallisuuden helmiä suurista kuorokohtauksista kauneimpiin ooppera-aarioihin. Ohjelmassa on mm. Wagnerin, Mozartin, Sallisen sekä Paciuksen säveliä. Tähtinä loistavat Kansallisoopperan monipuoliset oopperalaulajat.

kuoro
Antti Auvinen – Harry Salmenniemi – Teemu Mäki – Helsingin kamarikuoro – defunensemble

Autuus

8.9.2020 – 12.9.2020

Miksi Jumala käskee tappamaan?

Alminsalissa vierailee syyskuussa Teosto-palkittu ooppera Autuus. Ooppera kertoo uskonnollisesta väkivallasta, yksilön ja yhteisön suhteesta, syrjäytymisestä ja mielen hauraudesta. Autuus kantaesitettiin Helsingin juhlaviikoilla 2015 ja se voitti Teosto-palkinnon vuonna 2016.

Stage24 tuo ooppera- ja balettiesitykset luoksesi

Vaikka ajat ovat poikkeukselliset, elämykset jatkuvat verkossa. Stage24-videopalveluun julkaistaan joka maanantai ja torstai esitystallenteita menneiltä kausilta. Voit nauttia esityksistä maksutta omalla kotisohvalla.

Siirry Stage24-palveluun

Anna lahjaksi elämys

Balettitanssija päälämpiössä

Lahjakortti Oopperaan ja Balettiin

Täydellinen lahja hänelle, jolla on jo kaikkea.