Siirry sisältöön
kevatkausi_musta

Kevät on juhlan aikaa!

Sata vuotta täyttävän Kansallisbaletin syntymäpäivät alkavat heti tammikuussa, kun pohjoista valoa huokuva Joutsenlampi saa ensi-iltansa. Juhlavuoden ohjelmassa on muitakin herkkupaloja, joihin kannattaa tutustua.

Oopperafaneja puolestaan hellitään kolmella ensi-illalla. Oopperakevään huipentaa sopraano Karita Mattilan häikäisevä Koko Karita -esitys.

Tutustu kevään ohjelmistoon! 

Selaa ohjelmistoa

Tutustu kevään teoksiin

Giuseppe Verdi

La Traviata

10.12.2021 – 20.1.2022

Verdin oopperoista suosituin

Romanttinen tarina nuoresta rakkaudesta sairauden varjossa on Kansallisoopperassa esitetyistä Verdin oopperoista suosituin. Nykyinen tuotanto on ollut ohjelmistossa jo vuodesta 1988 ja saanut liki 200 esitystä eikä suosiolle näy loppua.

Juhlan humua La Traviata -oopperassa
David McAllister – Pjotr Tšaikovski

Joutsenlampi

15.1.2022 – 25.5.2022

Tanssin suurin taidonnäyte

Joutsenlampi on maailman kuuluisin baletti, jossa yhdistyvät Tšaikovskin loistelias musiikki ja ikonisen kaunis visuaalinen maailma. Teoksella on pitkä historia myös Suomen kansallisbaletissa, joka esitti sen ensimmäisenä teoksenaan sata vuotta sitten.

Benjamin Britten

Billy Budd

28.1.2022 – 24.2.2022

Ooppera ihmisyyden ytimessä

Benjamin Brittenin meriaiheinen mestariteos nähdään ensi kertaa Kansallisoopperassa keväällä 2022. Sykähdyttävä toteutus huokuu toisen maailmansodan aikaisen sukellusveneen klaustrofobista tunnelmaa.

Franz Lehár

Iloinen leski

11.2.2022 – 10.3.2022

Naimahuolia operetissa

Äveriään lesken naimahuolia käsittelevä operetti ei syyttä ole maailman suosituin. Franz Lehárin kupliva teos tarjoaa ehtaa vanhan ajan glamouria, aateliston ilottelua, tarttuvia melodioita ja can-cania. Mitä muuta voisi toivoa täydelliseltä operetti-illalta?

Iloinen Leski hurmaa glamourillaan
Jorma Elo – Jean Sibelius

Sibelius

25.2.2022 – 14.5.2022

Kansallissäveltäjän elämä tanssien

Uutuusbaletti kertoo Jean Sibeliuksesta – hänen luovuudestaan ja sen eteenpäin vievästä voimasta. Vaikka teoksen minä on Jean Sibelius, tarinaa kerrotaan kahden minän, Ainon ja Jeanin kautta. Heidän rakkaustarinansa on teoksen sydän, ja rakkaus nähdään niin Ainon kuin Jeaninkin silmin.

Richard Strauss

Salome

18.3.2022 – 29.4.2022

Vallan jumalallinen voima

Aikansa kohuooppera ihastutti ja tyrmistytti uskonnollisuutta ja erotiikkaa uhkuvalla aiheellaan ja uudenlaisella sävelkielellään. Yksinäytöksinen teos on eräs kaikkien aikojen väkevämmistä ja intensiivisimmistä oopperoista.

Kansallisbaletin syntymäpäivälahja sinulle

Hyödynnä Baletti100-lippupaketti

Meidän mielestämme parhaat synttärit ovat sellaisia, joissa myös vieraat saavat lahjan. Siispä teimme juhlavuoden teoksista lippupaketteja alennetuin hinnoin. Kun ostat kerralla liput kahteen balettiin, saat 15 % alennusta. Jos valitset 3 tai 4 balettia, alennuksesi on jopa 20 %. Voit koota lippupakettisi teoksista Joutsenlampi, Sibelius, Seitsemän veljestä ja Tripla: Made in Finland

Alennus lasketaan automaattisesti, kun lisäät liput ostoskoriin. Alennus on voimassa perushintaisissa lipuissa hintaryhmissä A-C. Saadaksesi alennuksen sinun tulee ostaa yhtä monta lippua valitsemiisi esityksiin yhdellä ostokerralla. Lue lisää myyntiehdoista.