Siirry sisältöön

Kulttuuri ja henkinen huoltovarmuus

2 h 2 min 26.4.2022 108 katselua

Huoltovarmuutta tarkastellaan yleensä ennen kaikkea materiaalisen varautumisen kannalta. Kriisinsietokyvyssä keskeistä on materiaalisen varautumisen lisäksi myös yhteiskunnan henkinen kriisinkestävyys. Pandemia keskeytti kulttuurielämän toiminnan pitkäksi aikaa. Kohtaamiset elävän esityksen äärellä ja sosiaalinen kanssakäyminen olivat minimissään. Millainen vaikutus sillä on ollut kansalaisten hyvinvointiin? Voidaanko näistä kokemuksista oppia ja vetää johtopäätöksiä?

Nyt Euroopassa käydään sotaa ja informaatiovaikuttamisen ytimessä ovat kulttuuriset sisällöt ja merkityksenannot. Päivittäisessä uutisvirrassa näkyy vaikuttavia todistuksia ukrainalaisten kriisinkestävyydestä. Mistä tämä sitkeys kumpuaa? Kuinka kulttuuri- ja taidekenttä voisi edesauttaa kansalaisten henkistä kriisinkestävyyttä?

Paneelikeskusteluun osallistuvat kansanedustaja Bella Forsgrén, kirjailija, Taideneuvoston pj. Juha Itkonen, Maanpuolustuskorkeakoulun rehtori Mika Kalliomaa, Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Janne Känkänen, Opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, ohjaaja Aku Louhimies, Music Finlandin toiminnanjohtaja Kaisa Rönkkö ja Svenska Teaternin johtaja Joachim Thibblin.

Paneelikeskustelun moderaattorina toimii oopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Huoltovarmuuskeskuksen ja Music Finlandin kanssa

Katsottavissa maailmanlaajuisesti 26.10.2022 asti.

Tuotanto: HS Live ja Suomen kansallisooppera ja -baletti 2022.

Stage24