Siirry sisältöön

Oopperatalolle näppärästi

Näin löydät perille

Oopperatalo sijaitsee Mannerheimintien ja Helsinginkadun kulmassa, osoitteessa Helsinginkatu 58. Oopperataloon on kaksi sisäänkäyntiä: pääsisäänkäynti Mannerheimintien puolella ja Töölönlahden sisäänkäynti Oopperankujan puolella. Jos olet tulossa päänäyttämön esitykseen, voit käyttää kumpaa tahansa sisäänkäynneistä. Jos esityksesi on Alminsalissa tai parvilämpiössä, pääset sisään Töölönlahden puolelta.

Pääsisäänkäynti avataan normaalisti 1,5 tuntia ennen päänäyttämön esityksen alkua. Esteetön sisäänkäynti sekä käynti Alminsaliin ja asiakaspalveluun tapahtuu Töölönlahden sisäänkäynnistä Oopperankujan puolelta.

Oopperatalon edessä pysähtyvät raitiotielinjat 1, 2, 4, 8 ja 10. Helsingin rautatieasemalta kävelee Oopperatalolle noin 20 minuutissa maisemareittiä pitkin.

Saavutettavuudesta Oopperatalolla voit lukea lisää esteettömyyssivuillamme.

Helpoimmin Oopperatalolle: raitiovaunut ja linja-autot

Oopperatalolle pääsee kaikkein helpoimmin raitiovaunulla tai linja-autolla. Tarkat reitit ja aikataulut löydät HSL:n reittioppaasta. Oopperatalon auloissa on ilta-aikaan käytössä näyttötaulut, josta voi tarkistaa bussi- ja raitiovaunulinjojen lähtöajat lähimmillä pysäkeillä.

Mikäli et käytä HSL:n matkakorttia tai mobiililippuja, kertalippuja raitiovaunuihin voi ostaa mm. Mäntymäenkentän pysäköintiautomaateista ja ennakkoon raitiovaunupysäkkien vieressä sijaitsevasta R-kioskista. Kaikki HSL-lippujen myyntipaikat löydät täältä.

Oopperaan ja Balettiin pääsee linja-autolla näppärästi myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Esimerkiksi Matkahuollon bussit muun muassa Lahdesta, Turusta, Tampereelta ja Porvoosta pysähtyvät aivan Oopperatalon lähellä. Oopperatalon läheisyydessä sijaitsevat esimerkiksi pysäkit Ooppera (H2062), Ooppera (H1999), Vauhtitie ja Töölön kisahalli (H1912).

Tietöistä ja muista luonnonilmiöistä johtuen pysäkeissä voi olla muutoksia. Pyydämme varmistamaan lähimmän pysäkkisi ennen saapumistasi Oopperatalolle.

Auto parkkiin: lähistöllä uusi maksullinen pysäköintihalli, P-Töölö

Oopperataloa lähin yleinen pysäköintialue sijaitsee 100 metrin päässä, Mäntymäenkentällä (Mäntymäentie 1). Pysäköintialueella on maksullisia paikkoja maanantaista perjantaihin klo 21 saakka, mutta arkisin klo 21 alkaen sekä viikonloppuisin pysäköinti on maksutonta. Varaathan reilusti aikaa parkkipaikan etsimiseen, sillä suuri osa Mäntymäenkentän pysäköintipaikoista on varattu linja-autoille ja muuhun käyttöön. Alue palvelee Oopperatalon lisäksi Kisahallin, Olympiastadionin ja Bolt Arenan asiakkaita ja Töölön asukkaita.

Kannattaa myös muistaa, että pysäköintipaikoista saattaa olla pulaa Olympiastadionilla järjestettävien tapahtumien aikana, sillä paikoitusalue kuuluu Helsingin kaupungille. Suosittelemme tarkistamaan, onko Olympiastadionilla tapahtumia valitsemanasi esityspäivänä. Lue lisää Olympiastadionin tapahtumista (siirryt toiseen palveluun).

Lähellä Oopperataloa on nyt myös uusi maksullinen pysäköintihalli, P-Töölö. Se sijaitsee Scandic Park ja Crowne Plaza -hotellien alapuolella 200 metrin päässä Oopperasta. Sisään- ja ulosajo pysäköintihalliin tapahtuu osoitteessa Töölönkatu 23. Voit tutustua P-Töölön hinnastoon täältä.

Muut lähimmät pysäköintialueet on merkitty karttaan tämän sivun lopussa. Myös Helsingin keskustan parkkihalleista pääsee Oopperatalolle kätevästi esimerkiksi raitiovaunulla.

Kuskina piipahtamassa

Oopperan ja Baletin oma pysäköintialue Oopperankujalla Töölönlahden puolella on tarkoitettu invapysäköintiin sekä lyhytaikaiseen (15 min) pysäköintiin. Pysäköintialueelle voi pysäköidä, kun asioi asiakaspalvelussa tai tulee vastaan esityksessä kävijöitä.

Taksit tuovat Töölönlahden puolelle

Taksit jättävät ja noutavat asiakkaansa Töölönlahden sisäänkäynniltä. Mikäli tarvitset apua taksin tilaamisessa, aulahenkilökuntamme auttaa sinua mielellään.

Polkupyörät

Oopperaan ja Balettiin pääsee kätevästi myös polkupyörällä. Pyörätelineitä on muun muassa Töölönlahden sisäänkäynnin edustalla. Pyörätiet Oopperatalolle tulevat pohjoisesta Urheilukatua, idästä Helsinginkatua ja keskustasta Töölönlahden rantaa sekä Mannerheimintietä pitkin.

Oopperatalon läheisyydessä sijaitsee myös HSL:n kaupunkipyöräasema. Kaupunkipyörät ovat käytössä huhti-lokakuussa. Kaupunkipyörien käyttöohjeet ja hinnaston löydät HSL:n verkkosivuilta.