Siirry sisältöön
Ooppera ja Baletti_stipendiaatit_Emrecan Tanış

Ainutlaatuisia elämyksiä

Bravo-klubi on oopperan ja baletin intohimoisille ystäville tarkoitettu yhteisö, joka tarjoaa mahdollisuuden päästä lähemmäs taidetta ja taiteilijoita räätälöidyissä tilaisuuksissa. Samalla, kun saat entistä syvällisempiä elämyksiä, pääset tukemaan sinulle rakkaita taidemuotoja.

Jäsenyydet kaudelle 2020–2021

Erica rajattu

Tule osaksi perhettä

Kauden 2020–2021 jäsenyydet ovat nyt myynnissä.

Jäsenyyden vuosimaksu on 1000 euroa, ja jäsenyys on voimassa näytäntökauden ajan. Toimintaa on elokuusta toukokuulle. Mikäli haluat liittyä klubiin 1.1.2021 alkaen tai antaa lahjaksi jäsenyyden 1.1.2021 alkaen, maksu jäljellä olevasta näytäntökaudesta on 50%.

Klubin tuotot ohjataan Suomen kansallisoopperan ja -baletin taiteellisen toiminnan tukemiseen. Kaudella 2020–2021 tuotto ohjataan Opera Beyond -projektille. Tämän monivuotisen, kunnianhimoisen ja kansainvälisen projektin tavoitteena on nostaa Suomen kansallisooppera ja -baletti immersiivisessä elämyksellisyydessä ja uusien teknologioiden käytössä oman alansa kansainväliseksi edelläkävijäksi vuoteen 2022 mennessä. Lisätietoja: https://operabeyond.com.

Kuvassa Erica Back, kuvaaja Jonas Lundqvist

Jäsentilaisuudet syksyllä 2020

To 6.8. klo 17.30 alkaen

Covid fan tutten harjoitukset ja Lillin kuulumiset

Syyskauden ensimmäisessä tilaisuudessa tapaamme ensin oopperan taiteellisen johtajan Lilli Paasikiven. Hän kertoo millainen hänen keväänsä ja kesänsä on ollut. Ohjelmiston suunnittelu ja kaikkien palasien yhteen saattaminen on muutenkin kuin haastavaa palapeliä, saati nyt kun mukaan tuli yksi arvaamaton lisätekijä. Monia skenaarioita on valmisteltu, muokattu ja muutettu. Ja kaiken muutoksen keskellä on samalla oltu luovia ja synnytetty jotain ainutkertaista. Covid fan tutte saa ensi-iltansa 28.8.

Teoksen siemen istutettiin Lillin ja Esa-Pekka Salosen pohtiessa yhdessä mikä teos voitaisiin sijoittaa ensi vuoden alkuun siirtyneen Valkyyrian tilalle. Lilli kertoo tilaisuudessamme lisää tästä teoksesta. Pääsemme seuraamaan myös klo 19 alkavaa näyttämöharjoitusta.

COW, photo T.M.Rives
Ma 17.8. klo 15.30-17

COW-tanssiteoksen valmistava pääharjoitus ja esittelyssä vastaavan balettimestarin työ

Kansallisbaletin tanssijat harjoittelevat näyttämöllä 22.8.ensi-iltaan tulevaa Alexander Ekmanin COW-tanssiteosta. Myös koreografi Alexander Ekman on läsnä harjoituksissa. Pääsemme seuraamaan valmistavan pääharjoituksen loppuosaa, jossa on myös mukana puvut ja lavastukset.

COW on mahtipontinen tanssiteatteriteos, jonka 12 kohtausta koskettavat aistejamme, kutittavat huumorintajuamme, mutta myös haastavat käsitystämme itsestämme ja yhteiskunnasta. Ekman teki COW:n alun perin Dresdenin Semperoperin baletille.

Ekmania on kutsuttu pohjoisen tanssimaailman kauhukakaraksi, joka mm. täytti Oslon oopperan näyttämön vedellä Joutsenlampi-tuotannossaan ja Tukholman Kuninkaallisen oopperan näyttämön puolestaan heinillä Kesäyön unelma -teoksessaan.

Harjoituksessa työskentelee Kansallisbaletin tanssijoiden kanssa vierailevien harjoittajien lisäksi teoksen vastaava balettimestari Anu Sistonen, jonka tapaamme näyttämöharjoituksen päätyttyä.

Anu on työskennellyt tanssijana Suomen kansallisbaletissa, Stuttgartin baletissa ja Cullberg-baletissa tanssien monien balettien ja tanssiteosten päätehtävissä. Tanssijan uran jälkeen hän on luonut yli 20 koreografiaa, joita on esitetty mm. Ranskassa ja Luxemburgissa. Lisäksi hän on työskennellyt vierailevana opettajana useissa balettiryhmissä Pohjois- ja Keski-Euroopassa.

TI 27.10. klo 18 alkaen

Kansallisbaletin kantaesitysteos Jekyll & Hyde

Pääsemme seuraamaan uuden, marraskuun alussa ensi-iltansa saavan Jekyll & Hyde -teoksen näyttämöharjoituksia. Baletin koreografi Val Caniparoli on suomalaisyleisölle entuudestaan tuttu, sillä Kansallisbaletilla oli vuonna 2017 ohjelmistossaan hänen suosittu balettinsa Kamelianainen. Nyt Caniparoli luo uuden teoksen nimenomaan Kansallisbaletille. Samannimiseen kauhuklassikkoon perustuvan teoksen säveltäjäniminä ovat mm. Frédéric Chopin, Krzysztof Penderecki ja Henryk Górecki.

Ennen harjoituksen alkua saamme kuulla teoksen tuottajan, Tytti Siukosen kokemuksia teoksen syntyprosessista.

Next Steps 2020
Ti 15.12. klo 16.30 alkaen

Esittelyssä Kansallisbaletin nuorisoryhmä

Klubin vierailun aluksi, Kansallisbaletin Nuorisoryhmän toimintaa ja kuulumisia esittelee ryhmän koordinaattori, Kansallisbaletin tähtitanssija Nicholas Ziegler. Tämän jälkeen pääsemme seuraamaan Nuorisoryhmän Next Steps –illan harjoituksia koreografi Emrecan Tanışin johdolla. Harjoitukset alkavat balettisalissa klo 17.15. Emrecan on tanssijauransa rinnalla työskennellyt jo pidemmän aikaa koreografina, myös ulkomaisissa balettiryhmissä.

Next Steps -illassa nähdään Emrecanin uusi koreografia sekä toisena kantaesityksenä Javier Torresin uusi Nuorisoryhmälle valmistuva teos. Illassa nähdään myös otteita klassikkobaleteista. Next Steps -ilta on siirtynyt keväältä 2020 kevääseen 2021.

Bravo-klubin kauden 2018–2019 tuotto ohjattiin Nuorisoryhmän toiminnalle ja ryhmä pystyi sen avulla toteuttamaan opintomatkan Amsterdamiin.

Muutokset mahdollisia, ohjelma täydentyy syyskauden alussa.

Mitä Bravo-klubi tukee?

Bravo-klubin tuotot ohjataan Suomen kansallisoopperan ja -baletin taiteellisen toiminnan tukemiseen – vuosittain vaihtuvaan kohteeseen.

Ensimmäisellä kaudella 2017–2018 klubin tuotot ohjattiin Kansallisbaletin Nuorisoryhmälle, joka pääsi tuen avulla tekemään opintomatkan Amsterdamiin. Kaudella 2018 – 2019 tuotot suunnataan Balettioppilaitokselle. 

Kaudella 2019–2020 kohteena on Opera Beyond -projekti. Tämän monivuotisen, kunnianhimoisen ja kansainvälisen projektin tavoitteena on nostaa Suomen kansallisooppera ja -baletti immersiivisessä elämyksellisyydessä ja uusien teknologioiden käytössä oman alansa kansainväliseksi edelläkävijäksi vuoteen 2022 mennessä. Lisätietoja: https://operabeyond.com.

Bravo-klubin 10 etua

 • Vähintään neljä jäsentilaisuutta vuodessa. Tilaisuuksissa tavataan taiteilijoita ja päästään kuulemaan heidän ajatuksiaan taiteesta ja tulevista tuotannoista.
 • Jäsentilaisuuksissa on myös mahdollisuus päästä kurkistamaan eri teosten harjoituksiin.
 • Tulevan kauden esittely ennen muita.
 • Voit tarjota elämyksen myös ystävällesi. Jokainen klubilainen voi tuoda tilaisuuksiin yhden ystävän, joka ei ole vielä klubin jäsen.
 • Mahdollisuus ostaa lippuja (avec) Bravo-klubilaisille varatusta kiintiöstä ensi-iltoihin sekä valikoituihin muihin esityksiin erinomaisilta paikoilta.**
 • Kutsu ensi-iltojen yhteydessä järjestettävään kutsuvierastilaisuuteen (avec). Tilaisuus järjestetään kaudella 2019–2020 väliajalla.**
 • Mahdollisuus antaa osallistumisoikeus klubitilaisuuteen ystävälle (avec), mikäli on itse estynyt.
 • Henkilökohtaista palvelua osoitteessa bravo[at]opera.fi.
 • Säännöllistä tietoa klubin ajankohtaisista asioista, eduista ja tapahtumista sähköpostilla.
 • Olet mukana rakentamassa sinulle rakkaiden taidemuotojen tulevaisuutta. Klubitoiminnan tuotot ohjataan Suomen kansallisoopperan ja -baletin taiteellisen toiminnan tukemiseen.

**Lisätietoa ostomahdollisuuksista alempana tällä sivulla.

Ostomahdollisuudet ensi-iltoihin kaudella 2019–2020

Bravo-klubilaisia varten on varattu pieni kiintiö maksullisia lippuja (avec) ensi-iltoihin. Liput ovat permantopaikoilta.

Liput Bravo-klubin kiintiöstä myydään alla olevina ajanjaksoina kyselyiden mukaisessa järjestyksessä. Kyselyt: bravo@opera.fi:

 • Reininkulta, ensi-ilta 30.8., ostomahdollisuus 10.–15.6.
 • Tripla: Infra – The Concert – Serenade, ensi-ilta 27.9.,  ostomahdollisuus 19.–23.8.
 • Peppi Pitkätossu, ensi-ilta 29.11., ostomahdollisuus  21.–25.10.
 • Ariadne auf Naxos, ensi-ilta 24.1., ostomahdollisuus 2.–5.12.
 • Carmen, ensi-ilta 21.2., ostomahdollisuus 13.–17.1.
 • Don Giovanni, ensi-ilta 6.3., ostomahdollisuus 27.–31.1.
 • Valkyyria, ensi-ilta 15.5., ostomahdollisuus 6.–10.4.
Ooppera ja Baletti_stipendiaatit_Samuli Peltonen

Jäsenyys maksaa 1000 euroa vuodessa, ja toimintaa on näytäntökauden aikana elokuusta toukokuulle. Klubitoiminnan tuotot ohjataan Suomen kansallisoopperan ja -baletin taiteellisen toiminnan tukemiseen.

Kuinka liityn Bravo-klubiin?

Liity Bravo-klubiin lähettämällä sähköposti osoitteeseen bravo[at]opera.fi. Saat vahvistuksen liittymisestä sekä laskun. Voit liittyä Bravo-klubiin myös Oopperatalon lipunmyyntipisteessä. Bravo-klubi on kesätauolla 21.6.–4.8., ja palvelemme osoitteessa bravo[at]opera.fi jälleen 5.8. lähtien, mikäli liittyisit jäseneksi kesän aikana.

Bravo-klubilaiset saavat säännöllisesti tietoa klubin ajankohtaisista asioista, eduista ja tapahtumista antamaansa sähköpostiosoitteeseen. Näet täältä, miten Suomen kansallisooppera ja -baletti käsittelee henkilötietoja.

Bravo-club meeting

”Bravo-klubin jäsenenä olemme päässeet seuraamaan läheltä Oopperan ja Baletin harjoituksia ja teosten valmistumista. Tämä on tuonut aivan uutta syvyyttä näytöksiin Oopperatalolla.”

– Harri ja Sultana Rehnberg, Bravo-klubin jäsenet

Bravo-klubilaiset Harri ja Sultana Rehnberg tyttärensä kanssa klubin ensimmäisessä tilaisuudessa elokuussa 2017. Syyssonaatin päätähti mezzosopraano Anne Sofie von Otter kertoi valmistautumisestaan tulevaan kantaesitykseen.
Kuvaaja: Heikki Tuuli

Tunnelmia menneistä tapaamisista

Bravo-klubin tilaisuuksissa ovat vierailleet muun muassa pääjohtaja Gita Kadambi, Oopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi, Baletin taiteellinen johtaja Madeleine Onne, kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen, mezzosopraano Anne Sofie von Otter, sopraano Marjukka Tepponen, säveltäjä Jaakko Kuusisto, solistitanssija Rebecca King, tanssija Lucas Jerkander, Baletin taiteellinen suunnittelupäällikkö Sampo Kivelä ja tuotantopäällikkö Jere Pensikkala.

Lisäksi klubilaiset ovat tutustuneet lavastamon toimintaan lavastamon päällikön Tapio Säkkisen johdolla ja päässeet vierailemaan Nurmijärven varastoille varastomestari Anders Mattssonin kanssa. Klubilaiset ovat päässeet seuramaan balettitanssijoiden ja koreografin työskentelyä Balettisalissa sekä seuraamaan ooppera- ja balettiharjoitusten varhaisia vaiheita päänäyttämölle. Lisäksi Bravo-klubilaisilla on ollut mahdollisuus nautti Kansallisbaletin Nuorisoryhmän ja Balettioppilaitoksen esityksistä.

orkesteri

Bravo-klubi tarjoaa lumoavia hetkiä – tauon arjesta ja aikaa itselle.

Kysy lisää:

bravo[at]opera.fi

Bravo-klubissa sinua palvelee sidosryhmäpäällikkö Heidi Almi (040 511 4348).