Siirry sisältöön
Kokonaiskesto
1 esitys
11.8.2022
Konsertit
Espoon tuomiokirkko
liput
15-45 €

Amerikkalaisen gospeltradition riemukas julistus

Kansallisoopperan laulajat heittäytyvät gospel-musiikin rakastetuimpien klassikkojen vietäväksi Espoon tuomiokirkossa. Osana Urkuyö & Aaria -festivaalia kuultava konsertti on amerikkalaisen gospeltradition riemukas julistus, ja laulamisen ilon ohessa yleisö pääsee nauttimaan yhteisöllisyyden energiasta kumpuavasta vapautuneesta tunnelmasta.

Gospel-musiikissa oopperalaulajien äänet pääsevät oikeuksiinsa. Konsertin ohjelmassa kuullaan suurimpia gospel-klassikoita, kuten Amazing Grace, Hallelujah ja Ride on, King Jesus.

Esiintyjät

Suomen kansallisoopperan ja -baletin kuoro ja solistit
Kuoronjohto Marge Mehilane ja Hanna-Maria Helenius
Jukka Nykänen Band

kuoro

Kansallisoopperan laulajat

Suomen kansallisoopperassa esiintyy vuosittain kymmeniä kotimaisia ja ulkomaisia laulajia. Tällä hetkellä Kansallisoopperassa on vakituisesti kiinnitettynä 53 oopperalaulajaa, jotka esiintyvät joko solistitehtävissä tai monipuolisesti solistisissa rooleissa sekä kuoron oopperalaulajina kaudesta ja ohjelmistosta riippuen.

Jukka Nykänen

Pianisti Jukka Nykänen on kotonaan konserttilavalla, teatterinäyttämöllä kuin viihdekonserttikiertueen tai nykyoopperan puikoissakin. Vuosien varrella Nykänen on esiintynyt muun muassa Helsingin juhlaviikoilla, Espoon kansainvälisellä pianoviikolla, Kuhmon kamarimusiikissa, LuostoClassicissa sekä Turun, Mäntän, Lemin ja Joroisten musiikkijuhlilla, sekä soittanut mm. Helsingin ja Kuopion kaupunginorkesterien, Vantaan viihdeorkesterin sekä Retuperän WBK:n solistina. Suomen lisäksi hän on konsertoinut Saksassa, Japanissa ja USA:ssa. Urkuyö ja Aaria -festivaalilla Nykänen esiintyy Jukka Nykänen Bandinsa kanssa.

#urkuyöfestival

Konsertti kuuluu Urkuyö & Aaria -festivaalin ohjelmistoon.

Esitykset ja liput

Liput konserttiin myy Lippupiste. Osta lippuja.