Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h 45 min
1 väliaika (30 min)
1 esitys
26.5.2018
Baletit
Päänäyttämö

Kansallisbaletin kevätgaala Tanssin tähden päättää baletin kevätkauden ja tuo päänäyttämölle kavalkadin viime vuosien parhaita paloja niin klassisista baleteista kuin nykytanssiteoksistakin. Gaalan huipennuksena maailmankuulu Polina Semionova nähdään Don Quijoten katkelmassa parinaan Kansallisbaletin tähtitanssija Michal Krčmář. Norjan kansallisbaletista vieraiksi saapuvat solistitanssijat Julie Gardette ja Douwe Dekkers, jotka esittävät otteen Liam Scarlettin baletista Carmen.

A Midsummer night's dream

Parhaat klassiset baletit ja nykytanssiteokset

Gaalassa nähdään mukana koko Kansallisbaletti, joka tuo näyttämölle parhaita paloja klassisen baletin kärkiteoksista kuten Patrice Bartin Don Quijotesta ja Jorma Elon Kesäyön unelmasta. Mukana on myös otteita viimeisten kymmenen vuoden ikimuistoisimmista neoklassisista ja nykytanssiteoksista kuten Ohad Naharinin Minus 7:stä sekä kokonaisuudessaan Jyrki Karttusen koskettava Valse Triste Sibeliuksen musiikkiin. Myös Balettioppilaitoksen oppilaat esiintyvät gaalassa.

Don Quixote

Tähtivieraana Polina Semionova

Venäläinen huipputanssija Polina Semionova kiinnitettiin ensitanssijaksi Berliinin valtionbalettiin vain 17-vuotiaana vuonna 2002. Vuoden 2012 jälkeen hän on työskennellyt ensitanssijana New Yorkissa American Ballet Theatressa sekä vierailevana ensitanssijana Berliinin valtionbaletissa, Mihailovski-teatterissa Pietarissa ja Baijerin valtionbaletissa Münchenissä. Hän on vieraillut lukuisissa maailman huippuryhmissä, kuten La Scalan baletissa Milanossa, Wienin valtionoopperan baletissa, Mariinskissa Pietarissa, Bolšoissa Moskovassa sekä Tokion baletissa. Semionova on Berliinin valtionbaletin balettikoulun kunniaprofessori.

Scheherazade

Norjan kansallisbaletin solistitanssijat vierailevat

Julie Gardette tuli tutuksi joitakin vuosia sitten myös suomalaisyleisölle työskennellessään Suomen kansallisbaletissa ensitanssijana. Ranskalainen Gardette kiinnitettiin vuonna 2009 Norjan kansallisbalettiin, jossa hän on tanssinut päärooleissa mm. Gisellessä, Pähkinänsärkijässä, Joutsenlammessa, Oneginissa, Tulilinnussa ja Carmenissa. Ennen kiinnitystään Osloon hän on työskennellyt Marseillen baletissa, Hollannin kansallisbaletissa ja Zürichin baletissa.

Hollantilainen Douwe Dekkers on kiinnitetty Norjan kansallisbalettiin 2011. Hän on tanssinut pää- ja solistirooleissa mm. Tuhkimossa, Pähkinänsärkijässä, Don Quijotessa, Manonissa, Carmenissa ja Oneginissa sekä mm. George Balanchinen Symphony in C:ssä ja Jiří Kyliánin Petite Mortissa, Sarabandessa ja Sechs Tänzessä. Tanssiopintonsa hän on suorittanut Haagin kuninkaallisessa konservatoriossa ja Lontoon Royal Ballet’n balettikoulussa.

Valse Triste

“On upeaa ja suuri etuoikeus astua tehtävään”

– Kansallisbaletin tuleva taiteellinen johtaja Madeleine Onne STT:n haastattelussa

Krista Kosonen

Juontajana Krista Kosonen

Kansallisbaletin kevätgaalan juontajaksi näyttämölle kohoaa Krista Kosonen! Kahtena peräkkäisenä vuonna Jussi-palkinnolla parhaasta naispääosasta palkittu näyttelijä on tullut tutuksi myös baletin ystäville, kun hän vieraili Lumikuningatar-baletissa isoäidin roolissa.

Ohjelmistossa olleen Kiitoksin Kenneth -gaalan uusi nimi on Tanssin tähden – Kansallisbaletin kevätgaala. Uusi nimi kuvastaa Kansallisbaletin ydintä ja gaalaillan keskeistä sisältöä, tanssia. Heinäkuun lopussa Kansallisbaletin taiteellisen johtajan tehtävät jättävä Kenneth Greve ei ole paikalla gaalassa, eikä siellä nähdä hänen koreografioitaan. Hän on kuitenkin toivonut, että gaala järjestetään ja yleisö kokisi elämyksellisen illan.

Kiitoksin Kenneth -gaalaan ostetut liput ovat voimassa Tanssin tähden -gaalassa, eikä lippuja tarvitsee vaihtaa.

Esitykset ja liput

2 h 45 min
1 väliaika (30 min)
1 esitys
26.5.2018
Baletit
Päänäyttämö
Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi.

Kun tilaat tarjoilut ennakkoon verkosta tai Oopperaravintoloiden myyntipalvelusta, pääset valitsemaan huomattavasti suuremmasta valikoimasta – ja vältät väliaikojen pitkät jonot. Lämpiön ravintoloiden pöytäkartan löydät tästä. (PDF)

Oopperaravintoloiden myyntipalvelu
arkisin 9–11, 12–16
palvelupiste lipunmyynnin vieressä Töölönlahden puoleisessa aulassa
(09) 4030 2377
ravintolapalvelut[at]opera.fi