Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 1 h 15 min
ei väliaikaa
2 esitystä
5.12.2017 – 6.12.2017
Konsertit
Päänäyttämö
liput
59-85 €
Esityskieli suomi

Sata vuotta mollia ja duuria

Suomen 100-vuotisjuhlat otetaan Oopperassa vastaan ilon kautta. Mahtavan juhlaillan takaavat kaikkien suomalaisten tuntemat laulut, nykypäivän ykkössolistit, maan ainoa, upea ammattikuoro ja ihana lapsikuoro, huippuunsa viritetty orkesteri, Kansallisbaletin sekä Balettioppilaitoksen tanssijat näyttävine numeroineen. CircOperan ohjannut Jere Erkkilä tarjoaa katsojille todellisen elämyksen joulukuiseen iltaan.

Sodan raunioista loistoonsa nousevan Isänmaan tarina nähdään maalauksellisen kauniina ja viihdyttävänä kokonaisuutena. Ikonisten näkymien rinnalla kuullaan riipaisevan kauniita kappaleita suomalaisilta säveltäjämestareilta kuten Jean Sibelius, Leevi Madetoja, Aarre Merikanto ja Einojuhani Rautavaara.

Juhlassa esiintyvät kotimaiset huippusolistit Camilla Nylund, Tommi Hakala ja Mika Pohjonen. Konsertin johtaa kansainvälisessä nosteessa oleva kapellimestari Pietari Inkinen.

Katso konsertin tallenne verkossa

Suomi juhlii! Sata vuotta mollia ja duuria gaalakonsertti 2017

Palaa satavuotiaan Suomen juhlatunnelmiin

Tiistaina 5.12. nähty esitys lähetettiin yhteistyössä HSTV:n kanssa koko Suomen nautittavaksi. Voit katsoa lähetyksen tallenteen maksutta Oopperan ja Baletin Stage24-palvelussa.

Suomalaisen musiikin juhlaa

Juhlakonsertin ohjelmisto koostuu Suomen rakastetuimpien säveltäjien teoksista. Ohjelmassa kuullaan esimerkiksi Paciuksen Maamme sekä Sibeliuksen yksinlaulut Soluppgång ja Norden. Konsertissa esitetään myös kohtauksia Madetojan tunnetuimmasta oopperasta Pohjalaisia, minkä lisäksi ohjelmaan kuuluu myös teoksia Rautavaaralta, Merikannolta, Kortekankaalta, Klemetiltä, Hakolalta ja Collanilta. Juhlaillan huipentaa itseoikeutetusti Sibeliuksen Finlandia.

Suomi juhlii myös tanssien

Valse triste

Kansallisbaletti on mukana juhlakonsertissa neljällä ohjelmanumerolla. Näyttämöllä nähdään katkelma Marjo Kuuselan legendaarisesta koreografiasta Seitsemän veljestä sekä ihastuttava tanssilavakohtaus Kalevalanmaasta, solisteina Terhi Talo ja Tuukka Piitulainen. Sibeliuksen musiikkiin tehty koskettava Imre Eckin Tuonelan joutsen nähdään Yimeng Sunin ja Jani Talon tanssimana, ja Jyrki Karttusen Valse Tristessä pääroolissa vuorottelevat Salla Eerola ja Tiina Myllymäki. Juhlakonsertissa nähdään myös Balettioppilaitoksen nuoria tanssijoita.

Kuva teoksesta Valse triste. 

Galleria

Rooleissa

Esitykset ja liput

1 h 15 min
ei väliaikaa
2 esitystä
5.12.2017 – 6.12.2017
Konsertit
Päänäyttämö
liput
59-85 €
Esityskieli suomi

Nosta malja Suomelle

uusivuosi

Tiistaina 5.12. juhla jatkuu päälämpiössä

Esityksen jälkeen klo 20.30 pöydät notkuvat kotimaisia ruokalajeja. Tarjolla on mm. klassisia kalaherkkuja, savustettua poropaistia, vasikkafrikadelleja ja lakkakakkua. Buffet on loppuunmyyty. Voit kysellä peruutuspaikkoja Oopperaravintolan myyntipalvelusta, p. (09) 4030 2377 (ma-pe klo 9–11 ja 12–16).

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi.

Kun tilaat tarjoilut ennakkoon verkosta tai Oopperaravintoloiden myyntipalvelusta, pääset valitsemaan huomattavasti suuremmasta valikoimasta – ja vältät väliaikojen  jonot. Lämpiön ravintoloiden pöytäkartan löydät tästä. (PDF)

Oopperaravintoloiden myyntipalvelu
p. (09) 4030 2377, arkisin klo 9–11 ja 12–16
palvelupiste Oopperatalon Töölönlahden puoleisessa aulassa avoinna tiistaista perjantaihin klo 12–16
ravintolapalvelut[at]opera.fi

Yleisön kommentit

T.R-K
“Loistava esitys! Nautimme joka hetkestä. Kaikki oli viimeisen päälle suunniteltu ja toteutus oli erinomainen. Suosittelen kaikille!”
minna gräns
“Täydellisen onnistunut Suomi 100 -esitys, tuhannet kiitokset.”
Tarja
“Ylevä ja juhlava sekä mieleen jäävä 100-vuotis- itsenäisyyspäivästä. Voisi uusia joka itsenäisyyspäivänä hieman aina muokkaamalla.”
Marianna
“Itsenäisyyspäivän konsertti oli monipuolinen ja kaunis, hyvin suunniteltu. Tunteita nousi pintaan ja kyyneleitä silmiin. Uudet kahvitusjärjestelyt toimivat hienosti!”