Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 1 h
ei väliaikaa
2 esitystä
27.10.2018 – 30.10.2018
Vierailevat esitykset
Alminsali
Esityskieli suomi

Draamallinen konsertti Toivo ja Alma Kuulan elämästä

Saaristo-ooppera tuo Alminsaliin Alma ja Toivo Kuulan kouraisevan rakkaustarinan. Alma Kuulan monologi ja Toivo Kuulan kuolemattomat laulut kertovat yhdessä kahden nuoren elämästä, uskosta taiteeseen ja suureen tehtävään suomalaisuuden luomisessa. Rakastavaiset kestivät vaikeudet, mutta juuri kun kaiken piti olla hyvin, kohtalo päätti toisin. Heidän osansa oli tähtiin kirjoitettu.

Suosittelemme esitystä yli 9-vuotiaille katsojille.

#tähtiinkirjoitettu #saaristoooppera

Toivo ja Alma Kuula

”Nyt on toukokuun 18. päivä, ulkona on kevät kauneimmillaan ja linnut laulavat puistoissa sydän pakahtuen. Mutta meillä on syksy”.

Alma Kuula valvoo päähän ammutun miehensä vieressä, muistaa onnen hetkiä ja vaikeita aikoja ja laulaa Toivo Kuulan hienoimpia lauluja. He uskoivat ikuiseen nuoruuteen ja tähtiin kirjoitettuun rakkauteen, mutta verinen vuosi 1918 muutti kaiken.

Toivo Kuulan rakastettua musiikkia

Saaristo-ooppera: Tähtiin kirjoitettu

Tähtiin kirjoitettu on sekä monologinäytelmä että konsertti. Teoksessa kuullaan 11 Toivo Kuulan rakastettua laulua, kuten  Tuijotin tulehen kauan, Kesäyö kirkkomaalla ja Epilogi sekä pianoteoksia. Alman roolin laulaa sopraano Marjukka Tepponen, Toivona on pianisti Jukka Nykänen.

Musiikki Toivo Kuula
Käsikirjoitus Juhani Koivisto
Ohjaus Merja Larivaara
Lavastus Jani Uljas
Puvustus Marjo Haapasalo
Äänisuunnittelu Edvin Nurmela
Toivo Kuulan ääni Auvo Vihro

Esitys on Saaristo-oopperan tuotanto.

Juoni

Monologi alkaa Viipurin lääninsairaalassa 18.5.1918. Toivo Kuulaa on ammuttu vappuna jääkärien ja suojeluskuntalaisten juhliessa Viipurin valloitusta. Nyt Alma valvoo Toivon vuoteen vieressä ja muistelee yhteisiä vuosia. Toivo Kuula oli vielä naimisissa, kun Alma Silventoinen 1906 tutustui häneen. Heidän seurusteluaan paheksuttiin, ja vain Italiassa ja Ranskassa opiskellessaan he saivat olla yhdessä.

Ulkomailla Toivon mustasukkaisuus yltyi kuitenkin sairaalloiseksi. Vasta 1914 Toivo sai eron ja pääsi avioitumaan Alman kanssa. Puute varjosti elämää, Toivo menetti paikkansa kapellimestarina ja lasta odottava Alma joutui luopumaan konsertoinnista. Toivon oli pakko ottaa vastaan kapellimestarin paikka Viipurista. Kuulat jäivät sisällissodan jalkoihin ja kohtaloksi koitui sekava vappujuhla.

Esitykset ja liput

1 h
ei väliaikaa
2 esitystä
27.10.2018 – 30.10.2018
Vierailevat esitykset
Alminsali
Esityskieli suomi
la 27.10.2018
klo 18:00
ti 30.10.2018
klo 18:00

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.