Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h 20 min
1 väliaika (35 min)
10 esitystä
21.8.2021 – 18.9.2021
Baletit
Päänäyttämö
liput
17-109 €
Ikäraja 5 vuotta

Lippuja syys- ja lokakuun esityksiin on myynnissä rajoitetusti. Avaamme esityksiin lisää paikkoja myyntiin heti kun se on mahdollista.

Baletti kaikenikäisille prinsseille ja prinsessoille

Koko perheen suosikki

Prinsessa Ruusunen on yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista baleteista. Tuttu tarina lumotusta prinsessa Aurorasta, hyvistä ja pahoista haltiattarista sekä seikkailevasta prinssistä on parhaimmillaan tanssittuna. Upeat puvut ja lavastus luovat väreissä hehkuvan satumaailman, josta nauttii koko yleisö perheen pienimmistä aikuisiin katsojiin. Prinsessa Ruusunen sopiikin hyvin lapsen ihka ensimmäiseksi balettikokemukseksi.

Ikäraja 5 vuotta. 

Turvallisuutesi on meille tärkeää

Tulethan esityksiin vain terveenä. Voit perua liput ja tarjoilut vielä 24 tuntia ennen esityksen alkua. Tutustu turvallisuuskäytäntöihimme tästä.

Esitykset ja liput

2 h 20 min
1 väliaika (35 min)
10 esitystä
21.8.2021 – 18.9.2021
Baletit
Päänäyttämö
liput
17-109 €
Ikäraja 5 vuotta
la 21.8.2021
klo 18:00
ke 25.8.2021
klo 19:00
pe 27.8.2021
klo 19:00
to 2.9.2021
klo 19:00
la 4.9.2021
klo 14:00
la 4.9.2021
klo 18:00
ke 8.9.2021
klo 19:00
pe 10.9.2021
klo 19:00
pe 17.9.2021
klo 19:00
la 18.9.2021
klo 14:00

Galleria

Tekijät

Musiikki
Pjotr Tšaikovski
Lavastus
Minna Wallenius
Puvut
Erika Turunen
Valaistus
Eric Loustau-Carrere
Naamiointi
Tuija Luukkainen

Rooleissa

Grazia, ilon haltijatar
Valeria Quintana

Juoni

Kaukaisessa kuningaskunnassa hoviväki juhlii prinsessa Auroran syntymää. Kummiksi on kutsuttu rohkeuden haltijatar Volante, ilon haltijatar Grazia sekä rakkauden haltijatar Syrene. Haltijattarien antaessa lahjojaan prinsessalle saliin syöksyy pelon haltijatar Carabosse, joka on unohdettu kutsua juhliin. Raivostunut Carabosse manaa kirouksen: eräänä päivänä Aurora tulee satuttamaan sormensa ruusun piikkiin ja kuolemaan! Syrene kuitenkin antaa vielä oman lahjansa: hänen voimastaan prinsessa ei kuole vaan nukahtaa sadan vuoden uneen ja herää prinssin suudelmaan.

Prinsessa juhlii 16-vuotispäiviään, ja tapaa neljä prinssiä, jotka ovat tulleet kosimaan häntä. Paikalle saapuu myös vanhus, joka ojentaa prinsessalle ruusun. Kauhistunut hoviväki ei ehdi ottaa ruusua prinsessalta ennen kuin tämä satuttaa sormensa ruusun piikkiin. Vanhus paljastuu Carabosseksi, ja prinsessa vaipuu uneen.

Sata vuotta myöhemmin prinssi Desiré on kaurismetsässä, jossa kultainen kauris johdattaa hänet Syrenen luo. Syrene kertoo prinssille Aurorasta ja johdattaa hänet linnaan, jossa hän joutuu taistelemaan Carabossea vastaan. Lopulta prinssi pääsee Auroran luo, ja hänen suudelmansa herättää prinsessan ja koko hovin.

Auroran ja Desirén häihin saapuu lukuisia vieraita, kuten Punahilkka, Saapasjalkakissa ja Sininen lintu. Rakkaus on saanut vallan koko hovissa.

Juoni kokonaisuudessaan ja muuta taustatietoa luettavissa teoksen käsiohjelmasta.

#PrinsessaRuusunen

“Prinsessa Aurora käy taistelua pelon ja rakkauden välillä. Hänet pelastaa lopulta antautuminen rakkauteen.”

– Javier Torres, koreografi

Kuuntele baletin musiikkia

Yleisön kommentit

Heli
“Prinsessa Ruusunen on kokonaisvaltainen elämys. Kaunis Tshaikovskin musiikki orkesterin soittamana rytmittämässä tanssijoita, hienot lavasteet ja kauniit värikylläiset viimeistellyt puvut, ja upeat tanssiesitykset niin yksilöiltä kuin tanssiryhmiltä . Aivan ihana esitys *****”
Ruusunen
“Upea esitys ja ensi-illassa koronarajoitteet huomioitu erinomaisesti! Jäi turvallinen olo tulla uudestaankin, kaikki toimi saumattomasti.”
Ella 8v
“Esitys oli mahtava ja puvut ja lavasteet niin kauniita. Osaisinpa tanssia yhtä hyvin kuin Aurora!”
Kaisuli
“Uskomattoman hieno esitys. Upeat solistit. Iso kiitos että vihdoinkin päästiin kulttuurista nauttimaan.”

Syvenny teokseen

Lue artikkeli
Kuuntele podcast
Prinsessan Törnrosa

Teosesittely: Prinsessa Ruusunen

Täydennä elämys tarjoiluilla

Mitä saisi olla?

Tutustu kauden monipuoliseen menuun ja valitse omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Voit nauttia Oopperaravintolan tarjoiluista sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten. Voit tilata tarjoilut myös puhelinpalvelussamme, Opera&Ballet-mobiilisovelluksessa tai asiakaspalvelupisteellä.

Majoitu ja nauti

Etusi -20% Radisson Blu -hotelleihin

Täydennä elämysiltasi hotelliyöllä. Oopperan ja Baletin asiakkaana pääset nauttimaan Helsingin Radisson Blu Hotellien vieraanvaraisuudesta etuhintaan.

Hemmottelutarjous pitää sisällään kahden hengen yöpymisen valitsemassasi hotellissa Helsingissä, lasilliset kuohuvaa saapuessanne sekä Super Breakfast -aamiaisen.

Tutustu tyylikkäisiin hotelleihin ja varaa hotelliyö.