Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h 15 min
1 väliaika (30 min)
8 esitystä
20.8.2022 – 9.9.2022
Baletit
Päänäyttämö
liput
17-99 €
Ikäraja 5 vuotta

Maailman vahvin baletti!

Peppi Pitkätossu

Peppi Pitkätossu on mukaansatempaava baletti, jonka eläväinen ilmaisu viihdyttää lasten lisäksi myös aikuisia katsojia. Hauska ja liikuttava esitys henkii 1950-luvun nostalgiaa ja tarjoaa huvia, vauhtia ja värejä.

Maailman vahvimman tytön kanssa näyttämöllä tanssivat Astrid Lindgrenin kirjoista tutut hahmot: Tommi ja Annika, Herra Tossavainen ja Pikku-Ukko. Tarinaa on helppo seurata myös tanssittuna ja musiikissa soivat tunnistettavat Peppi-melodiat, joiden bongaaminen saa hymyn huulille.

Ikäraja 5 vuotta.

Esitykset ja liput

2 h 15 min
1 väliaika (30 min)
8 esitystä
20.8.2022 – 9.9.2022
Baletit
Päänäyttämö
liput
17-99 €
Ikäraja 5 vuotta
la 20.8.2022
klo 18:00
to 25.8.2022
klo 19:00
la 27.8.2022
klo 18:00
pe 2.9.2022
klo 19:00
la 3.9.2022
klo 14:00
la 3.9.2022
klo 18:00
to 8.9.2022
klo 19:00
pe 9.9.2022
klo 19:00

Juoni

Peppi Pitkätossu muuttaa pieneen kaupunkiin, Huvikumpu-nimiseen huvilaan yhdessä apinansa Herra Tossavaisen ja hevosensa Pikku-Ukon kanssa. Naapurissa asuvat lapset Tommi ja Annika, joista tulee Pepin ystäviä. Peppi kutsuu Tommin ja Annikan Huvikumpuun ja tekee pannukakkuja. Heidän lähdettyään ja Pepin mentyä nukkumaan taloon murtautuvat rosvot Jymy-Juntunen ja Kukkanen, jotka ovat kuulleet Pepin omistavan laukun täynnä kultarahoja. Peppi kuitenkin vangitsee rosvot, jotka joutuvat opettelemaan tanssia päästäkseen vapaiksi.

Peppi vierailee Tommin ja Annikan äidin järjestämillä kahvikutsuilla, muttei tiedä, kuinka kutsuilla tulisi käyttäytyä, ja saa aikaiseksi kaaoksen. Peppi lähtee Tommin ja Annikan kanssa etsimään aarteita ja he löytävät mallinuken käden, josta saa hyvän tanssiparin. Lapset kohtaavat rouva Rissasen, joka yrittää pakottaa Pepin koulun penkille apunaan poliisit Kling ja Klang.

Koulunkäynti ei ole Peppiä varten, vaan hän haaveilee tapaavansa isänsä Efraimin, joka on Etelämeren kuningas. Tommi ja Annika ovat surullisia kuullessaan Pepin aikeista matkustaa isänsä luo Etelämerelle, mutta lopulta heidän vanhempansa antavat luvan lähteä mukaan matkaan.

Laivalta lapset pääsevät sukeltamaan ja tutkimaan jännittävää vedenalaista maailmaa. Rantauduttuaan Etelämeren saarelle paikalliset asukkaat tanssivat tervetuliaistanssin vieraille. Herra Tossavainen tapaa saarella lajitovereitaan. Varkaat yrittävät varastaa lasten merestä keräämät helmet, mutta Peppi ajaa heidät tiehensä. Kuningas Efraim järjestää tyttärensä kunniaksi juhlat. Tommi ja Annika kuitenkin ikävöivät jo kotiin, ja lapset palaavat pikkukaupunkiin, joka on peittynyt lumeen.

Juoni kokonaisuudessaan ja muuta taustatietoa luettavissa teoksen käsiohjelmasta.

#PeppiPitkätossu #PeppiBaletti

Peppi Pitkätossu

Katsojien kokemuksia

“Ihana, lapsiystävällinen baletti. Helposti seurattava, mielenkiintoinen juoni, upeat lavasteet ja puvut. Merenpohjakohtaus oli upea!”

“Ihan mahtava! Odotin jotain ”tanssiteatteria”, mutta esitys olikin baletin riemujuhlaa! Suosittelen kaikille!”

“Esitys oli upea väripläjäys, kaunista tanssia, ihania pieniä yksityiskohtia. Musiikki oli myös aivan fantastista!”

Galleria

Tekijät

Koreografia
Pär Isberg
Koreografia (katutanssi)
Karl Dyall
Musiikki
Georg Riedel
Musiikki
Stefan Nilsson
Lavastus
Bo-Ruben Hedwall
Puvut
Ann-Mari Anttila
Valaistus
Torkel Blomkvist

Rooleissa

Katutansseista kärkitossuille

“Ensimmäinen kysymykseni oli, osaako Peppi tanssia klassista balettia – ja vastaus oli että ei. Klassinen baletti on sidottu muotoon, Peppi on kapinallinen. Hänen tulee liikkua vapaasti eri tanssityyleissä. Peppi tanssii niin streetiä, breakiä, steppiä kuin capoeiraakin.”

– Pär Isberg, koreografi

Syvenny teokseen

Lue juttu
Katso video

Baletti pohjautuu Astrid Lindgrenin kirjoihin. Astrid Lindgrenin teosten esitysoikeuksia Suomessa valvoo Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner.

Astrid Lindgren Companyn ja Pippi Långstrumpin yrityslogot

Täydennä elämys tarjoiluilla

Mitä saisi olla?

Voit nauttia Oopperaravintolan tarjoiluista sekä ennen esitystä että väliajalla. Tutustu kauden monipuoliseen menuun ja valitse omat suosikkisi.

Suosittelemme tilaamaan tarjoilut ennakkoon. Myynti verkkokaupassa päättyy viimeistään 24 h ennen esitystä.  

Ravintolapalveluistamme vastaa Food&Events Tapahtumaravintolat.