Siirry sisältöön
Kokonaiskesto
2 esitystä
23.4.2020 – 24.4.2020
Syyskausi
Alminsali

Kevään 2020 esitykset peruttu

Koronavirusepidemiasta johtuen kaikki Oopperan ja Baletin esitykset peruttiin keväältä 2020.

Richard Wagnerin RING-sarjan toinen osa Valkyyria nähdään talvella 2021, kolmas osa Siegfried keväällä 2021 ja päätösosa Jumalten tuho syksyllä 2021.

Myös balettiensi-ilta COW on siirretty syksyn 2020 alkuun.

Lue lisää

Nuorten näköistä oopperaa

12–16-vuotiaiden harrastepohjainen musiikkiteatteriryhmä Par(r)asvaloissa kokoontuu Oopperatalolla torstaisin. Nuoret ideoivat ja valmistavat ammattilaisten johdolla joka vuosi tyyliltään vapaan musiikkiteatteriesityksen.

Tämän kevään esitys kantaa nimeä Sanat ennen totuutta, ja saa ensi-iltansa Kansallisoopperan Alminsalissa 23. huhtikuuta. Sanat ennen totuutta on tunnelmallinen ja herkkä kuvaus ihmisen mielenliikkeistä nuorten alkuvoimaisella ilmaisulla toteutettuna.

Carmen

Esityksen inspiraationa tulinen Carmen

Tämän vuoden Par(r)asvaloissa nuorten lähtökohtana on ollut ikiklassikko Carmen. Carmenin tarinaa tutkimalla nuoret löysivät yhdeksi aiheeksi ihmisen itsetunnon. Nuoret ovat pohtineet kuinka hyvä itsetunto näkyy, miten se muovautuu muiden ihmisten rinnalla eläessä ja mitä seuraa jos itsetunto ei riitä rakastamaan itseään tai muita.

#parrasvaloissa #sanatennentotuutta

Parrasvaloissa 2018

”Aina torstaisin koulussa lasken tunteja harjoituksien alkuun, jolloin näen taas ”sisarukseni” ja pääsen taas tekemään sitä mitä rakastan. Tämä on ehdottomasti universumin paras harrastus!!”

– Par(r)asvalolainen

Kuvia menneiden kausien Par(r)asvaloissa-esityksistä

Juoni

Pienessä kylässä koetaan suuria tunteita ja sisäiset ristiriidat mylläävät. Koko kylää vuosikymmenet ruokkinut kellotehdas alkaa horjua johtajansa mukana. Johtajan uudet oudot säännöt aiheuttavat kylän asukkaissa vastarintaa, pelkoa ja perhesuhteiden päivittämistä. Onko pienessä kylässä kaikilla samat oikeudet kertoa itsestään kuka hän on? Nouseeko totuus esiin vasta kun joku sanoo sen ääneen?

Tarkempi juonikuvaus ja muuta taustatietoa luettavissa teoksen käsiohjelmasta.

Työryhmä

Ohjaus
Sofia Koski

Libretto
Nuoret ja Sofia Koski

Lavastus
Nuoret ja Korbinian Schütze (yhteistyössä Aalto yliopiston kanssa)

Puvut
Nuoret ja Anna Kontek

Koreografia
Nuoret ja Teemu Tainio

Säveltäjä
Nuoret ja Johannes Haahti

Valaistussuunnittelija
Vesa Pohjolainen

Esitykset ja liput

2 esitystä
23.4.2020 – 24.4.2020
Syyskausi
Alminsali
to 23.4.2020
klo 18:00
pe 24.4.2020
klo 18:00