Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h 20 min
1 väliaika (25 min)
13 esitystä
4.12.2020 – 22.12.2020
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-109 €
Ikäraja 5 vuotta

Mitä olisi joulu ilman rakastettua balettiseikkailua?

Hurmaava koko perheen suosikki palaa ohjelmistoon! Rakastettu klassikkobaletti Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas on odotettu jouluperinne perheen ja ystävien kesken. Tšaikovskin tuttu musiikki, taianomaiset lavasteet ja upeat puvut johdattavat kauas joulukiireiden keskeltä.

Tarina alkaa, kun talvisessa Porvoossa asuva Klaara pääsee jouluyönä satumaiselle matkalle. Siellä hän kohtaa hiiriarmeijan, eksoottisia kaukomaiden vieraita ja pähkinänsärkijäksi taiotun prinssin. Baletin jännittävät juonenkäänteet tempaavat mukaansa kaikenikäiset katsojat.

Ikäraja 5 vuotta.

Pähkinänsärkijä ja hiirikuningas

Esitykset myydään tavallisesti loppuun jo aikaisin syksyllä. Toimi heti.

Esitykset ja liput

2 h 20 min
1 väliaika (25 min)
13 esitystä
4.12.2020 – 22.12.2020
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-109 €
Ikäraja 5 vuotta
pe 4.12.2020
klo 19:00
Päänäyttämö
myynnissä
la 5.12.2020
klo 14:00
Päänäyttämö
myynnissä
la 5.12.2020
klo 18:00
Päänäyttämö
myynnissä
ke 9.12.2020
klo 19:00
Päänäyttämö
myynnissä
to 10.12.2020
klo 19:00
Päänäyttämö
myynnissä
la 12.12.2020
klo 14:00
Päänäyttämö
myynnissä
la 12.12.2020
klo 18:00
Päänäyttämö
myynnissä
ma 14.12.2020
klo 19:00
Päänäyttämö
myynnissä
ke 16.12.2020
klo 19:00
Päänäyttämö
myynnissä
la 19.12.2020
klo 14:00
Päänäyttämö
myynnissä
la 19.12.2020
klo 18:00
Päänäyttämö
myynnissä
ma 21.12.2020
klo 19:00
Päänäyttämö
myynnissä
ti 22.12.2020
klo 19:00
Päänäyttämö
myynnissä

Suora lähetys Stage24-palvelussa torstaina 10.12.

Pähkinänsärkijä ja hiirikuningas; Yimeng Sun, Florian Modan
Live

Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas

Galleria

Kuuntele Pähkinänsärkijä ja hiirikuningas -baletin musiikkia

Yleisön kommentit

“Lumoava esitys. Kietoo tarinaan niin aikuisen kuin lapsenkin. Upeat lavasteet ja tanssijat.”

“Ihana balettielämys. Ekaluokkalainen ensikertalainen tyttäreni nautti täysin haltioituneena. Itse ihmettelin miksi poskia kivistää ja tajusin, että olin hymyillyt alusta loppuun suupielet korvissa.”

Tekijät

Koreografia
Wayne Eagling
Koreografia, lavastus, puvut
Toer van Schayk
Musiikki
Pjotr Tšaikovski
Valaistus
Steen Bjarke

Juoni

Klaara, hänen pikkuveljensä Pekka sekä isosisko Liisa valmistautuvat joulun viettoon. Vieraat saapuvat Klaaran ja Pekan kotitalon luo, viimeisenä vanha herra Drosselmeier ja hänen nuori sisarenpoikansa. Drosselmeier viihdyttää lapsia erilaisilla tempuilla.

Salissa on paljon Klaaran ystäviä ja serkkuja. Aluksi lapset pelkäävät paikalle saapuvia joulupukkia ja vuohipukkia, mutta ilahtuvat saamistaan lahjoista. Drosselmeier ja hänen sisarenpoikansa tuovat sisään taikalyhdyn, jonka avulla kerrotaan tarina nuoresta prinsessasta. Tarinassa prinssi ja Hiirikuningas taistelevat prinsessasta, kunnes Hiirikuningas taikoo prinssin puiseksi Pähkinänsärkijä-nukeksi.

Klaara säälii lahjaksi saamaansa Pähkinänsärkijä-nukkea, mutta ihailee myös Drosselmeierin sisarenpoikaa ja yhdistää tämän ja taiotun prinssin samaksi ihmiseksi. Nukkumaan mennessä Klaara palaa vielä saliin, jossa hän tapaa sisarenpojan. Yllättynyt nuorukainen ei huomaa, että tyttö on ihastunut häneen.

Klaara näkee painajaisen, jossa Hiirikuningas saapuu hänen huoneeseensa. Klaara hyppää sängystä ja juoksee läpi pimeän talon olohuoneeseen pelastamaan Pähkinänsärkijää.

Pähkinänsärkijän ja Hiirikuninkaan joukot käyvät kaksintaisteluun. Hiirikuningas on kuitenkin liian voimakas, ja lopulta Klaara ja Pähkinänsärkijä joutuvat kahleisiin.

Painajainen muuttuu kauniiksi uneksi siitä, kuinka kaikki on taas hyvin. Drosselmeier taikoo Pähkinänsärkijän komeaksi prinssiksi, joka muistuttaa Drosselmeierin sisarenpoikaa. Lumihiutaleet työntävät hiiret taka-alalle. Drosselmeier johdattaa Klaaran ja Pähkinänsärkijän taikalyhdyn sisälle.

Drosselmeier, Klaara ja Pähkinänsärkijä saapuvat taikalyhdyn sisäpuolelle Drosselmeierin valtakuntaan. Drosselmeier säikyttää Hiirikuninkaan ja rotat. Hiirikuningas ja Pähkinänsärkijä alkavat taas taistella mutta tällä kerralla Pähkinänsärkijä voittaa ja surmaa Hiirikuninkaan. Taika on rauennut ja Pähkinänsärkijä muuttuu prinssiksi.

Taikalyhty vie Klaaran ja prinssin matkalle vieraisiin maihin, kunnes hän lopulta herää… Pekka tulee sisään. Taianomaisesti he ovat nähneet samaa unta ja ymmärtävät ensimmäistä kertaa, kuinka paljon välittävät toisistaan.

Juoni kokonaisuudessaan ja muuta taustatietoa luettavissa teoksen käsiohjelmasta.

#pähkinänsärkijä #pähkinänsärkijäjahiirikuningas #FNBnutcracker

Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas

“Kun vaelsin Porvoon mukulakivikaduilla, katsoin sen klassisia puutaloja, veneitä joen rannalla, syntyi mielessäni kuva varakkaasta laivanvarustajasta, pikku-Klaaran isästä.”

– Koreografi, puku- ja lavastussuunnittelija Toer van Schayk

Oopperan ja Baletin faneilla on asiaa

”Tämä teos on mielestäni sellainen, joka lämmittää jokaisen ihmisen mieltä ja sydäntä sekä tuo satumaisen hohdon joulun odotukseen.”

– Birinder

Sinua voisi kiinnostaa myös

Pähkinänsärkijän kulisseissa
Balettioppilaitoksen oma versio
Balettioppilaitos esittää: Pähkinänsärkijä

Balettioppilaitos esittää: Pähkinänsärkijä

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.

Muita koko perheelle sopivia baletteja

Köydet irti ja balettiin
Maailman vahvin baletti!

Majoitu ja nauti

Radisson Blue etu Oopperan ja Baletin asiakkaille

Etusi Radisson Blu Hotelleissa

Oopperan ja Baletin asiakkaana pääset nauttimaan Helsingin Radisson Blu Hotellien vieraanvaraisuudesta etuhintaan. Saat -20% alennuksen päivän hinnasta.

Ylellinen majoitus pitää sisällään kahden hengen majoituksen valitsemassasi hotellissa Helsingissä, lasilliset kuohuvaa saapuessasi, rentouttavat Blu Dreams -unet sekä loisteliaan Super Breakfast -aamiaisen.

Varauskoodi: OPERA