Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h 20 min
1 väliaika (35 min)
13 esitystä
24.11.2021 – 22.12.2021
Baletit
Päänäyttämö
liput
20-109 €
Ikäraja 5 vuotta

Mitä olisi joulu ilman rakastettua balettiseikkailua?

Hurmaava koko perheen suosikki palaa ohjelmistoon! Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas on odotettu perinne perheen ja ystävien kesken. Tšaikovskin tuttu musiikki, taianomaiset lavasteet ja upeat puvut johdattavat kauas arjen keskeltä.

Tarina alkaa, kun talvisessa Porvoossa asuva Klaara pääsee jouluyönä satumaiselle matkalle. Siellä hän kohtaa hiiriarmeijan, eksoottisia kaukomaiden vieraita ja pähkinänsärkijäksi taiotun prinssin. Baletin jännittävät juonenkäänteet tempaavat mukaansa kaikenikäiset katsojat.

Ikäraja 5 vuotta. 

Turvallisuutesi on meille tärkeää

Tulethan esityksiin vain terveenä. Voit perua liput ja tarjoilut vielä 24 tuntia ennen esityksen alkua. Tutustu turvallisuuskäytäntöihimme tästä.

Esitykset ja liput

2 h 20 min
1 väliaika (35 min)
13 esitystä
24.11.2021 – 22.12.2021
Baletit
Päänäyttämö
liput
20-109 €
Ikäraja 5 vuotta
ke 24.11.2021
klo 19:00
la 27.11.2021
klo 14:00
la 27.11.2021
klo 18:00
ti 30.11.2021
klo 19:00
to 2.12.2021
klo 19:00
la 4.12.2021
klo 14:00
la 4.12.2021
klo 18:00
la 11.12.2021
klo 14:00
la 11.12.2021
klo 18:00
to 16.12.2021
klo 19:00
pe 17.12.2021
klo 19:00
ma 20.12.2021
klo 19:00
ke 22.12.2021
klo 19:00

Galleria

Kuuntele Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas -baletin musiikkia

Yleisön kommentteja

Pähkinänsärkijä ja hiirikuningas; Yimeng Sun, Florian Modan

“Olen nähnyt Pähkinänsärkijän todella monta kertaa lähes kolmenkymmenen vuoden aikana, ja aina se on yhtä ihana ja vaikuttava. Musiikki, lavastus ja tanssijat upeita. ”

“Monen joulun haaveeni on ollut nähdä Pähkinänsärkijä. Nyt sen vihdoin nähtyäni voin todeta, että esitys oli paljon upeampi kuin olin odottanut!”

”Aina yhtä ihana! Joulu ei ala ilman Pähkinänsärkijää.”

Tekijät

Koreografia
Wayne Eagling
Koreografia, lavastus, puvut
Toer van Schayk
Musiikki
Pjotr Tšaikovski
Valaistus
Steen Bjarke

Rooleissa

Drosselmeierin sisarenpoika, prinssi
Pekka, klaaran pikkuveli
Edoardo Pavoni
Herra drosselmeier
Linas Kavaliauskas
Herra drosselmeier
Nicholas Ziegler

Juoni

Klaara, hänen pikkuveljensä Pekka sekä isosisko Liisa valmistautuvat joulun viettoon. Vieraat saapuvat Klaaran ja Pekan kotitalon luo, viimeisenä vanha herra Drosselmeier ja hänen nuori sisarenpoikansa. Drosselmeier viihdyttää lapsia erilaisilla tempuilla.

Salissa on paljon Klaaran ystäviä ja serkkuja. Aluksi lapset pelkäävät paikalle saapuvia joulupukkia ja vuohipukkia, mutta ilahtuvat saamistaan lahjoista. Drosselmeier ja hänen sisarenpoikansa tuovat sisään taikalyhdyn, jonka avulla kerrotaan tarina nuoresta prinsessasta. Tarinassa prinssi ja Hiirikuningas taistelevat prinsessasta, kunnes Hiirikuningas taikoo prinssin puiseksi Pähkinänsärkijä-nukeksi.

Klaara säälii lahjaksi saamaansa Pähkinänsärkijä-nukkea, mutta ihailee myös Drosselmeierin sisarenpoikaa ja yhdistää tämän ja taiotun prinssin samaksi ihmiseksi. Nukkumaan mennessä Klaara palaa vielä saliin, jossa hän tapaa sisarenpojan. Yllättynyt nuorukainen ei huomaa, että tyttö on ihastunut häneen.

Klaara näkee painajaisen, jossa Hiirikuningas saapuu hänen huoneeseensa. Klaara hyppää sängystä ja juoksee läpi pimeän talon olohuoneeseen pelastamaan Pähkinänsärkijää.

Pähkinänsärkijän ja Hiirikuninkaan joukot käyvät kaksintaisteluun. Hiirikuningas on kuitenkin liian voimakas, ja lopulta Klaara ja Pähkinänsärkijä joutuvat kahleisiin.

Painajainen muuttuu kauniiksi uneksi siitä, kuinka kaikki on taas hyvin. Drosselmeier taikoo Pähkinänsärkijän komeaksi prinssiksi, joka muistuttaa Drosselmeierin sisarenpoikaa. Lumihiutaleet työntävät hiiret taka-alalle. Drosselmeier johdattaa Klaaran ja Pähkinänsärkijän taikalyhdyn sisälle.

Drosselmeier, Klaara ja Pähkinänsärkijä saapuvat taikalyhdyn sisäpuolelle Drosselmeierin valtakuntaan. Drosselmeier säikyttää Hiirikuninkaan ja rotat. Hiirikuningas ja Pähkinänsärkijä alkavat taas taistella mutta tällä kerralla Pähkinänsärkijä voittaa ja surmaa Hiirikuninkaan. Taika on rauennut ja Pähkinänsärkijä muuttuu prinssiksi.

Taikalyhty vie Klaaran ja prinssin matkalle vieraisiin maihin, kunnes hän lopulta herää… Pekka tulee sisään. Taianomaisesti he ovat nähneet samaa unta ja ymmärtävät ensimmäistä kertaa, kuinka paljon välittävät toisistaan.

Juoni kokonaisuudessaan ja muuta taustatietoa luettavissa teoksen käsiohjelmasta.

#Pähkinänsärkijä #PähkinänsärkijäJaHiirikuningas

Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas

“Kun vaelsin Porvoon mukulakivikaduilla, katsoin sen klassisia puutaloja, veneitä joen rannalla, syntyi mielessäni kuva varakkaasta laivanvarustajasta, pikku-Klaaran isästä.”

– Koreografi, puku- ja lavastussuunnittelija Toer van Schayk

Katso Pähkinänsärkijä verkossa

Katso esitys maksutta Stage24-palvelussa

Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas -baletin tallenne on katsottavissa Stage24-palvelussa 21.6.2022 asti. Tallenne on Kansallisbaletin esityksestä 27.11.2021. Taltiointi toteutettiin  yhteistyössä Ylen kanssa.

Siirry Stage24-palveluun

Sinua voisi kiinnostaa myös

Pähkinänsärkijän kulisseissa
Baletti

Balettiesityksen synty 60 sekunnissa

Tšaikovskin ystäville

Täydennä elämys tarjoiluilla

Mitä saisi olla?

Tutustu kauden monipuoliseen menuun ja valitse omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Voit nauttia Oopperaravintolan tarjoiluista sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten. Voit tilata tarjoilut myös puhelinpalvelussamme, Opera&Ballet-mobiilisovelluksessa tai asiakaspalvelupisteellä.

Majoitu ja nauti

Etusi -20% Radisson Blu -hotelleihin

Täydennä elämysiltasi hotelliyöllä. Oopperan ja Baletin asiakkaana pääset nauttimaan Helsingin Radisson Blu Hotellien vieraanvaraisuudesta etuhintaan.

Hemmottelutarjous pitää sisällään kahden hengen yöpymisen valitsemassasi hotellissa Helsingissä, lasilliset kuohuvaa saapuessanne sekä Super Breakfast -aamiaisen.

Tutustu tyylikkäisiin hotelleihin ja varaa hotelliyö.