Siirry sisältöön
Kokonaiskesto
2 esitystä
10.4.2019 – 12.4.2019
Baletit
Alminsali

Next Steps -illassa Kansallisbaletin nuoret lahjakkuudet valtaavat Alminsalin näyttämön! Neljän teoksen illan ohjelmistossa on kaksi kantaesitysteosta sekä kaksi kiinnostavaa katkemaa klassisen baletin helmistä. Illan esiintyjinä nähdään pääosin Kansallisbaletin nuorisoryhmän tanssijoita, jotka ovat aloittaneet uransa ammattitanssijoina parin vuoden sisällä.

#nextsteps

Kansallisbaletin nuorisoryhmä esittää: Paquita

Paquita Suite

Pariisin oopperan baletissa kantaesityksensä vuonna 1846 saanut Paquita nähtiin jo seuraavana vuonna myös Pietarin keisarillisessa baletissa, jossa teoksen koreografian laativat Marius Petipa ja Pierre-Frédéric Malavergne. Teos oli lukuisten maailman suosituimpien balettien koreografina toimineen Petipan ensimmäinen luomus Pietarissa. Teoksen musiikkina on kuultu alkuperäisen Édouard Deldevezin sävellyksen lisäksi Ludwig Minkusin musiikkia.

Next Stepsin Paquita Suitessa esitetään baletin taiturillisia ohjelmanumeroita katkelmina.

Konservatorio

A Folk Tale

A Folk Tale, Et Folkesagn on tanskalaisen koreografiaperinteen 1800-luvulla luoneen August Bournonvillen teos, jonka juoni on ammennettu tanskalaisista kansantarinoista. Yksi maailman johtavista Bournonville-asiantuntijoista, Suomen kansallisbaletin entinen johtaja Dinna Bjørn harjoittaa tanssijoille Pas-de-sept -tanssin teoksesta.

Kuva on Kansallisbaletin nuorisoryhmän esittämästä Bournonvillen baletista Konservatorio.

Benoît Favre

Square One

Kansallisbaletin nuori tanssija Benoît Favre luo Next Steps -iltaan kokonaan uuden teoksen Square One Kansallisbaletin nuorisoryhmän tanssijoille. Vuonna 2017 Kansallisbaletissa tanssijana aloittanut Favre tehnyt useita koreografeja jo työskennellessään Zürichin baletissa. Hänen teoksensa broken_line on voittanut Tanzolymp Berlinin koreografikilpailun 1. sijan 2015 ja Inside-Out on nähty Zürichin oopperan Silvester Galassa samana vuonna.

Next Steps Tervamäki

Toisaalla

Pitkän uran Kansallisbaletin tanssijoina ja koreografeina tehneet Minna Tervamäki ja Jouka Valkama toteuttavat nyt ensimmäisen yhteisen koreografiansa Kansallisbaletin nuorille tanssijoille. Teos on saanut nimen Toisaalla.

Tervamäki on luonut vuosittain useita uusia teoksia jäätyään eläkkeelle tähtitanssijan uraltaan. Hän on toteuttanut useita teoksia yhteistyössä eri alojen taiteilijoiden kanssa, kuten sopraano Pia Freundin, kuvataiteilija Hannaleena Heiskan, kitaristi Ismo Eskelisen ja mediataiteilija Marita Liulian. Valkama on luonut Kansallisbaletille mm. päänäyttämöllä esitetyt Reuna vuonna 2006 ja 91°N 2008. Hänen edellinen koreografiansa Kansallisbaletille nähtiin Dance ON -illassa 2015.

Esitykset ja liput

2 esitystä
10.4.2019 – 12.4.2019
Baletit
Alminsali
ke 10.4.2019
klo 18:00
Alminsali
myynnissä
pe 12.4.2019
klo 18:00
Alminsali
myynnissä
Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi.

Kun tilaat tarjoilut ennakkoon verkosta tai Oopperaravintoloiden myyntipalvelusta, pääset valitsemaan huomattavasti suuremmasta valikoimasta – ja vältät väliaikojen pitkät jonot. Lämpiön ravintoloiden pöytäkartan löydät tästä. (PDF)

Oopperaravintoloiden myyntipalvelu
arkisin 9–11, 12–16
palvelupiste lipunmyynnin vieressä Töölönlahden puoleisessa aulassa
(09) 4030 2377
ravintolapalvelut[at]opera.fi