Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 1 h 45 min
1 väliaika (25 min)
2 esitystä
10.4.2019 – 12.4.2019
Baletit
Alminsali

Next Steps -illassa Kansallisbaletin nuoret lahjakkuudet valtaavat Alminsalin näyttämön! Neljän teoksen illan ohjelmistossa on kaksi kantaesitysteosta sekä kaksi kiinnostavaa katkemaa klassisen baletin helmistä. Illan esiintyjinä nähdään pääosin Kansallisbaletin nuorisoryhmän tanssijoita, jotka ovat aloittaneet uransa ammattitanssijoina parin vuoden sisällä.

Jälkimmäisessä Next Steps -illassa 12.4. muun ohjelmiston lisäksi nähdään myös Hollannin kansallisbaletin nuorisoryhmän vierailuesitys.

#nextsteps

Kansallisbaletin nuorisoryhmä esittää: Paquita

Paquita Suite

Pariisin oopperan baletissa kantaesityksensä vuonna 1846 saanut Paquita nähtiin jo seuraavana vuonna myös Pietarin keisarillisessa baletissa, jossa teoksen koreografian laativat Marius Petipa ja Pierre-Frédéric Malavergne. Teos oli lukuisten maailman suosituimpien balettien koreografina toimineen Petipan ensimmäinen luomus Pietarissa. Teoksen musiikkina on kuultu alkuperäisen Édouard Deldevezin sävellyksen lisäksi Ludwig Minkusin musiikkia.

Next Stepsin Paquita Suitessa esitetään baletin taiturillisia ohjelmanumeroita katkelmina.

Fuse, photo Hans Gerritsen

Hollannin kansallisbaletin nuorisoryhmä vierailulla

Yllätysnumerona jälkimmäisessä Next Steps -illassa 12.4. nähdään Hollannin kansallisbaletin nuorisoryhmän tanssijoiden esittämä Charlotte Edmondsin koreografia Fuse. Edmonds aloitti uransa koreografina luoden ensimmäisen teoksensa Lontoon Royal Ballet’lle vain 16-vuotiaana. Nyt 22-vuotias Edmonds on tehnyt Fusen ranskalaisen Armand Amarin dokumenttielokuvamusiikkiin.

Suomen kansallisbaletin nuorisoryhmä vieraili talvella Amsterdamissa yhteisessä workshopissa Hollannin kollegoidensa kanssa.

Kuva Hans Gerritsen / Hollannin kansallisbaletti

Konservatorio

A Folk Tale

A Folk Tale, Et Folkesagn on tanskalaisen koreografiaperinteen 1800-luvulla luoneen August Bournonvillen teos, jonka juoni on ammennettu tanskalaisista kansantarinoista. Yksi maailman johtavista Bournonville-asiantuntijoista, Suomen kansallisbaletin entinen johtaja Dinna Bjørn harjoittaa tanssijoille Pas-de-sept -tanssin teoksesta.

Kuva on Kansallisbaletin nuorisoryhmän esittämästä Bournonvillen baletista Konservatorio.

Next Steps Tervamäki

Toisaalla

Pitkän uran Kansallisbaletin tanssijoina ja koreografeina tehneet Minna Tervamäki ja Jouka Valkama toteuttavat nyt ensimmäisen yhteisen koreografiansa Kansallisbaletin nuorille tanssijoille. Teos on saanut nimen Toisaalla.

Tervamäki on luonut vuosittain useita uusia teoksia jäätyään eläkkeelle tähtitanssijan uraltaan. Hän on toteuttanut useita teoksia yhteistyössä eri alojen taiteilijoiden kanssa, kuten sopraano Pia Freundin, kuvataiteilija Hannaleena Heiskan, kitaristi Ismo Eskelisen ja mediataiteilija Marita Liulian. Valkama on luonut Kansallisbaletille mm. päänäyttämöllä esitetyt Reuna vuonna 2006 ja 91°N 2008. Hänen edellinen koreografiansa Kansallisbaletille nähtiin Dance ON -illassa 2015.

Benoît Favre

Square One

Kansallisbaletin nuori tanssija Benoît Favre luo Next Steps -iltaan kokonaan uuden teoksen Square One Kansallisbaletin nuorisoryhmän tanssijoille. Vuonna 2017 Kansallisbaletissa tanssijana aloittanut Favre tehnyt useita koreografeja jo työskennellessään Zürichin baletissa. Hänen teoksensa broken_line on voittanut Tanzolymp Berlinin koreografikilpailun 1. sijan 2015 ja Inside-Out on nähty Zürichin oopperan Silvester Galassa samana vuonna.

Tekijät

Paquita Suite
Koreografia (petipan mukaan)
Boris Bregvadze
Valaistus
Kalle Ropponen
Fuse
Koreografia, puvut
Charlotte Edmonds
Musiikki
Armand Amar
Puvut
Oliver Haller
Valaistus
Wijnand van der Horst
A Folk Tale
Koreografia
August Bournonville
Valaistus
Kalle Ropponen
Toisaalla
Koreografia
Minna Tervamäki
Musiikki
J.S. Bach
Musiikki
Philip Glass
Musiikki
Mika Vainio
Musiikki
Kangding Ray
Valaistus
Kalle Ropponen
Square One
Koreografia
Benoît Favre
Musiikki
Martin Krčmář
Valaistus
Kalle Ropponen

Rooleissa

Paquita Suite
Samuel Haramo
Fuse
Kira Hilli
Sander Baaij
Alejandro Zwartendijk
A Folk Tale
Ella Puurtinen
Konsta Roos
Toisaalla
Ella Puurtinen
Konsta Roos
Hasan Topçuoğlu
Samuel Haramo
Square One

Esitykset ja liput

1 h 45 min
1 väliaika (25 min)
2 esitystä
10.4.2019 – 12.4.2019
Baletit
Alminsali
ke 10.4.2019
klo 18:00
pe 12.4.2019
klo 18:00

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.