Siirry sisältöön
Kokonaiskesto
2 esitystä
8.5.2020 – 9.5.2020
Baletit
Alminsali
liput
20 €

Oopperan ja Baletin kevään esitykset peruttu

Koronavirusepidemiasta johtuen Oopperatalo on suljettu ja kaikki Oopperan ja Baletin esitykset on peruttu tältä keväältä.

Richard Wagnerin RING-sarjan toinen osa Valkyyria siirtyy syksyyn ja korvaa Siegfriedille suunnitellut esitykset syksyllä. Sarjan kolmas osa Siegfried nähdään keväällä 2021 ja päätösosa Jumalten tuho syksyllä 2021.

Myös tämän kevään viimeinen balettiensi-ilta COW siirtyy syksyn 2020 alkuun.

Lue lisää

Next Steps -illassa Kansallisbaletin nuoret lahjakkuudet valtaavat Alminsalin näyttämön! Neljän teoksen illan ohjelmistossa on kaksi kantaesitysteosta sekä kaksi kiinnostavaa katkelmaa klassisen baletin helmistä. Illan esiintyjinä nähdään pääosin Kansallisbaletin nuorisoryhmän tanssijoita, jotka ovat aloittaneet uransa ammattitanssijoina parin vuoden sisällä.

#nextsteps

Javier Torres

Koreografina Javier Torres

Toinen illan nykytanssiteoksista on koreografi Javier Torresin luoma uutuusteos. Aiemmin Kansallisbaletin tanssijana työskennellyt meksikolaissyntyinen Torres on tehnyt koreografin urallaan yli 20 teosta, joista Kansallisbaletissa on nähty mm. koko illan baletit Prinsessa Ruusunen sekä Kaunotar ja hirviö. Koreografin työn ohella Torres on työskennellyt vierailevana opettajana eri tanssiryhmissä ja luennoinut  tanssilääketiedesymposioissa sekä toiminut keramiikkataiteilijana.

Emrecan Tanis

Koreografina Emrecan Tanış

Turkkilaissyntyinen Emrecan Tanış on luonut lukuisia nykytanssikoreografioita, joita on esitetty Suomen lisäksi mm. kansainvälisillä tanssifestivaaleilla Saksassa, Britanniassa ja Brasiliassa. Kansallisbaletin nuorisoryhmä on esittänyt aiemmin Tanışin teokset Corridors, The deep dark white ja Sand. Myös tänä vuonna hän tuo Next Steps -iltaan täysin uuden teoksen. Koreografin työnsä rinnalla Tanış on työskennellyt Kansallisbaletin tanssijana vuodesta 2010.

Bajadeeri

Kaksi klassisen baletin helmeä

Next Steps -illassa nuoret tanssijat pääsevät näyttämään osaamistaan kahdessa katkelmassa klassisen baletin huipputeoksista. Ensin siirrytään Bajadeerin huumaavaan Varjojen valtakuntaan, sitten Don Quijoten kuumiin tunnelmiin Kitrin ja Basilion häihin.

Next Steps 2020

12 nuorta tanssijaa

Vuonna 2013 toimintansa aloittaneessa Suomen kansallisbaletin nuorisoryhmässä työskentelee 12 nuorta tanssijaa. Kansainvälisen ryhmän tanssijoista puolet on suomalaisia, puolet on saapunut Suomeen ympäri maailman Japania, Koreaa ja Uutta-Seelantia myöten. Nuorisoryhmän tanssijat esiintyvät Next Steps -iltojen lisäksi myös Kansallisbaletin päänäyttämön teoksissa muiden tanssijoiden rinnalla. Nuorisoryhmän toimintaa rahoittaa Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Esitykset ja liput

2 esitystä
8.5.2020 – 9.5.2020
Baletit
Alminsali
liput
20 €
pe 8.5.2020
klo 18:00
Alminsali
peruttu
la 9.5.2020
klo 15:00
Alminsali
peruttu

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.

Majoitu ja nauti

Radisson Blue etu Oopperan ja Baletin asiakkaille

Etusi Radisson Blu Hotelleissa

Oopperan ja Baletin asiakkaana pääset nauttimaan Helsingin Radisson Blu Hotellien vieraanvaraisuudesta etuhintaan. Saat -20% alennuksen päivän hinnasta.

Ylellinen majoitus pitää sisällään kahden hengen majoituksen valitsemassasi hotellissa Helsingissä, lasilliset kuohuvaa saapuessasi, rentouttavat Blu Dreams -unet sekä loisteliaan Super Breakfast -aamiaisen.

Varauskoodi: OPERA