Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 1 h 45 min
1 väliaika (25 min)
2 esitystä
13.4.2018 – 14.4.2018
Baletit
Alminsali
liput
10-20 €

Next Steps -illassa Kansallisbaletin nuoret lahjakkuudet valtaavat Alminsalin näyttämön! Kolmen teoksen illan ohjelmistossa on kaksi kantaesitysteosta sekä parhaat palat koko illan baletista Le Corsaire. Illan esiintyjinä nähdään pääosin Kansallisbaletin nuorisoryhmän tanssijoita, jotka ovat aloittaneet uransa ammattitanssijoina parin vuoden sisällä.

Huomioithan, että liput kevään 2018 esityksiin myy lippu.fi.

#nextsteps

Corsaire Suite

Corsaire Suite

Le Corsaire – Merirosvo on yksi Marius Petipan 1800-luvun lopun klassikkobaleteista, joka tulvii aikakaudelleen tyypilliseen tapaan eksoottista loistoa, seikkailua ja intohimoa. Baletti on tullut tunnetuksi etenkin kuuluisasta pas de deux’stään, joka on yksi balettigaalojen esitetyimmistä numeroista. Next Steps -illassa nähtävään Corsaire Suiteen on koottu kauneimmat kohdat klassikkobaletista.

Anu Sistonen: Shoshin

Anu Sistonen: Shoshin

Anu Sistosen kantaesitysteoksen teemat liikkuvat yksilön ja yhteisön käyttäytymismalleissa. Teoksessa esiintyvä Kansallisbaletin nuorisoryhmä on ollut myös koreografin inspiraationa teokselle. Sistonen asettaa teoksessa vastakkain kurinalaisen ryhmätyöskentelyn ja yksilön tarvitseman luovuuden ja vapauden. Visuaalisuudeltaan aasialaisvaikutteisen teoksen musiikkina kuullaan mm. japanilaista kansanmusiikkia sekä John Adamsia ja Gareth Farria.

Sistonen on työskennellyt tanssijana Suomen kansallisbaletissa, Stuttgartin baletissa ja Cullberg-baletissa. Vuosina 2000-2017 Luxemburgista ja nyt Helsingistä käsin toimiva Sistonen on luonut yli 20 koreografiaa, joita on esitetty mm. Ranskassa ja Luxemburgissa.

Emrecan Tanis: Sand

Emrecan Tanış: Sand

Tanssija-koreografi Emrecan Tanış on luonut Next Step -iltaan kantaesitysteoksen Sand. Turkkilaissyntyisen Tanışin teoksia on nähty aiemmin mm. Kansallisbaletin nuorisoryhmän ja Balettioppilaitoksen esittäminä sekä Kansallisbaletin kesäkiertueilla ja Helsingin kansainvälisissä balettikilpailuissa. Kansainvälistä mainetta Tanış on saanut mm. Stuttgartin kansainvälisillä soolotanssifestivaaleilla 2017, jossa hän saavutti koreografikilpailussa 2. sijan. Tanışin teoksissa yhdistyy vahva visuaalisuus, vaikuttava, varta vasten teoksiin luotu äänimaailma sekä ajankohtaisista aiheista nousevat koskettavat teemat.

Shoshin

Nuorisoryhmän tanssija Katariina Luukas:

Harjoittelu ja uudet koreografit ovat tuoneet uusia näkemyksiä

Tekijät

Corsaire Suite
Koreografia
Marius Petipa
Shoshin
Koreografia
Anu Sistonen
Musiikki
kooste / collage
Puvut
Kalle Kuusela
Valaistus
Kalle Ropponen
Äänisuunnittelu
Petri Peltovako
Sand
Musiikki
Mehmet Sadik Tanış
Puvut
Kalle Kuusela
Valaistus
Kalle Ropponen
Projisoinnit
Jouka Valkama

Esitykset ja liput

1 h 45 min
1 väliaika (25 min)
2 esitystä
13.4.2018 – 14.4.2018
Baletit
Alminsali
liput
10-20 €
pe 13.4.2018
klo 18:00
la 14.4.2018
klo 15:00

Next Steps -illan viimeisen teoksen loppuosassa käytetään tuoksuefektiä.

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi.

Kun tilaat tarjoilut ennakkoon verkosta tai Oopperaravintoloiden myyntipalvelusta, pääset valitsemaan huomattavasti suuremmasta valikoimasta – ja vältät väliaikojen  jonot. Lämpiön ravintoloiden pöytäkartan löydät tästä. (PDF)

Oopperaravintoloiden myyntipalvelu
p. (09) 4030 2377, arkisin klo 9–11 ja 12–16
palvelupiste Oopperatalon Töölönlahden puoleisessa aulassa avoinna tiistaista perjantaihin klo 12–16
ravintolapalvelut[at]opera.fi