Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h 25 min
1 väliaika (30 min)
9 esitystä
4.11.2016 – 23.11.2016
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-109 €
Esityskieli suomi
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
Lumikuningatar; Ilja Bolotov, Eun-Ji Ha

Baletin suurhitti palaa ohjelmistoon!

H. C. Andersenin satuun pohjautuva baletti Lumikuningatar on ollut suurhitti, jonka lisäesityksetkin on myyty loppuun jo kolmena vuotena. Suosittu esitys on nähty myös elokuvateattereissa ja tv:ssä. Nyt kaivattu teos palaa Kansallisbaletin ohjelmistoon!

Perheille sopivaa balettia suositellaan yli 6-vuotiaille, sillä muutamat kohtaukset saattavat tuntua pelottavilta kaikkein nuorimmille katsojille.
Esityksessä käytetään vilkkuvia valoefektejä.

Lumikuningatar; Tiina Myllymäki

Kauppatorilta Lapin maisemiin

Lumikuningatar kertoo sadan vuoden takaisessa Helsingissä eläneiden kahden lapsen, Kain ja Kertun, seikkailuista taikavoimien temmellyksessä ja siitä, kuinka paljon urheutta vaaditaan, jotta he selviytyvät eteen tulevista elämän karikoista. Kertun isoäiti on ostanut Lapin matkallaan markkinoilta kauniin vanhan peilin tietämättä että siihen kätkeytyy Lumikuningattaren taikavoima.

Lumikuningatar

Kansallisbaletti vierailee Kööpenhaminassa

Lumikuningatar nähdään tällä kaudella myös Kööpenhaminassa! Kansallisbaletti vierailee Tanskan kuninkaallisessa baletissa tammikuussa 2017, jolloin myös Andersenin ja Greven maanmiehet ja -naiset pääsevät näkemään suositun baletin.

Juoni

Tarinamme kertoo kahden helsinkiläislapsen, Kain ja Kertun, seikkailuista yli sadan vuoden takaisessa Suomessa. Kerttu viettää syntymäpäiviään. Kai on omin käsin tehnyt upean lahjan, lumenhohtoisen lasipallon. Kun ystävykset ovat yhdessä, pallo alkaa hehkua. Kerttu ymmärtää, että Kai on antanut hänelle paljon enemmän kuin vain lahjan.

Äkkiä lasten elämä kuitenkin muuttuu. Käänteen aiheuttaa isoäidin Lapin matkallaan ostama peili. Peili on taikapeili, varastettu Lumikuningattaren jäälinnasta, kaukaa pohjan periltä. Lumikuningatar on raivoissaan lähettänyt maahisensa etsimään peiliä ja tuomaan sen takaisin. Kun peili viimein löytyy Kertun kotoa, maahiset pudottavat sen kiireessään maahan, ja se särkyy tuhansiksi pirstaleiksi, joista jokainen kantaa mukanaan Lumikuningattaren viiltävän kylmää taikavoimaa.

Yksi sirpaleista lennähtää nukkuvan Kain silmään muuttaen hänen tapaansa nähdä maailma ympärillään. Toinen sirpale lentää lasipalloon sammuttaen sen hohteen ja kolmannen sirpaleen löytää Lapin seita, joka on Lumikuningattaren sisarpuoli. Lumikuningatar haluaa saada kaikki palaset takaisin ja päättää siepata Kain mukaan jäälinnaansa ja panna tämän kokoamaan sirpaleista ehjää peiliä.

Kerttu lähtee pitkälle taipaleelle Kain löytämiseksi maailman ääristä. Matkallaan hän tapaa monenlaisia ihmisiä. Lopulta Kerttu päätyy Pohjan perukoille ja Lapin seidan puheille. Lapin seita ja hänen lapsikatraansa kutsuvat Kertun tapaamaan maanalaisen maailman asukkeja. Kerttu pystyy voittamaan pelkonsa näitä outoja olentoja kohtaan, sillä hän on matkoillaan oppinut ymmärtämään erilaisuutta. Kertulle selviää, että kaikki pelkäävät Lumikuningatarta ja koko joukko päättää yhdessä pelastaa Kain Lumikuningattaren hyytävästä linnasta.

Juoni kokonaisuudessaan ja muuta taustatietoa luettavissa teoksen käsiohjelmasta.

Lumikuningatar

“Andersenin satuja voi tulkita kahdella tasolla: yksi taso on lapsille ja toinen aikuisille. Toivon, että lapset voisivat vain sukeltaa baletin vaiherikkaaseen tarinaan ja vanhemmat katsoisivat esityksen jälkeen peiliin ja näkisivät itsensä kenties uudella tavalla.”

– Kenneth Greve, koreografi

Galleria

Tekijät

Koreografia, dramaturgia h.c.andersenin sadun mukaan
Kenneth Greve
Musiikki (äänite), äänitteen musiikinjohto
Tuomas Kantelinen
Lavastus, puvut
Erika Turunen
Lavastus, valaistus
Mikki Kunttu
Naamiointi
Pekka Helynen
Projisointikuvat
Mikko Linnavuori
Projisointikuvat
Jan Yrlund
Dramaturgia h.c.andersenin sadun mukaan
Pirjo Toikka
Dramaturginen neuvonantaja
Raija-Sinikka Rantala

Rooleissa

Isoäiti
Minna Tervamäki
Isoäiti
Minna Haapkylä
Lumikuningatar
Yimeng Sun
Lapin velho
Nicholas Ziegler

Teoksessa käytettävän ledscreenin on toteuttanut RGB Oy.

Esitykset ja liput

2 h 25 min
1 väliaika (30 min)
9 esitystä
4.11.2016 – 23.11.2016
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-109 €
Esityskieli suomi
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
pe 4.11.2016
klo 19:00
la 5.11.2016
klo 14:00
la 5.11.2016
klo 18:00
pe 11.11.2016
klo 19:00
la 12.11.2016
klo 19:00
to 17.11.2016
klo 19:00
la 19.11.2016
klo 14:00
la 19.11.2016
klo 18:00
ke 23.11.2016
klo 19:00

Yleisön kommentit

Sari
“Onnistunut esitys jonka lopuksi lapset saivat loistaa - voi sitä ilon määrää!!! Upea ilta kerrassaan!”
Virva
“Mahtava elämys koko perheelle.”
Festina
“Upea esitys. Isoäidin juonitus on mainio ratkaisu ja kohotti baletin suomalaisen mystiikan ja taikamaailman sfääreihin. Myös lapsenlapsi oli haltioissaan. Helppo seurata ja eläytyä tarinan kuljetettavaksi.”
Minna
“Ihana esitys, sai hymyn huulille! Suuria tunteita upeissa lavasteissa, musiikki ja koreografia veivät mukanaan. Hienointa tässä kuitenkin vuorovaikutus yleisön kanssa ja lapsikatsojien huomioiminen. Siitä nautti, vaikka itse ei lapsiseurassa ollutkaan.”
Brita Ekberg
“Ihana, uudenlainen, vaativa balettitanssi, taitavat esiintyjät, ihana musiikki, lavasteet, puvut sekä puhe, kerrottu satu, lapset saavat osalllistua ja väliajan esiintyjien tapaaminen - mahtavaa. Erityiskiitos jääkarhusta, tuntuu niin anteliaalta katsojaa kohtaan, yksityiskohtiin paneutuminen ja vaivannäkö. Kiitos!”
Niina
“Upea baletti! Taianomainen. Hienot lavasteet, upeat puvut ja loistavat tanssikohtaukset. Ei voi muuta kuin kehua!”
Perhe pohjoisesta Suomesta
“Esitys oli elämys, jota kannatti tulla katsomaan kauempaakin.”

Arviot

Turun Sanomat 25.11.2012
“Lumikuningatar sulatti katsomon rajattomalla mielikuvituksellaan.” lue lisää
Demokraatti 26.11.2012
“Lumikuningatar on lumoava ja pelottavakin satuspektaakkeli.” lue lisää
Helsingin Sanomat 25.11.2012
“Kansallisbaletin unelmasadussa kaikki osaset ovat kohdallaan (luettavissa tilaajille).” lue lisää
Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi.

Kun tilaat tarjoilut ennakkoon verkosta tai Oopperaravintoloiden myyntipalvelusta, pääset valitsemaan huomattavasti suuremmasta valikoimasta – ja vältät väliaikojen  jonot. Lämpiön ravintoloiden pöytäkartan löydät tästä. (PDF)

Oopperaravintoloiden myyntipalvelu
p. (09) 4030 2377, arkisin klo 9–11 ja 12–16
palvelupiste Oopperatalon Töölönlahden puoleisessa aulassa avoinna tiistaista perjantaihin klo 12–16
ravintolapalvelut[at]opera.fi

Tietoa ja tarjouksia uutiskirjeessä!

Tilaa uutiskirjeemme, ja saat meiltä kiinnostavan paketin Oopperan ja Baletin ajankohtaisia asioita suoraan sähköpostiisi viikoittain.