Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 1 h
1 esitys
14.4.2021
Konsertit
Musiikkitalo
vapaa pääsy

Monimuotoinen sävellyshanke

Kuule, minä sävellän! on monimuotoinen koulutushanke, jossa lapset, nuoret ja aikuiset saavat mahdollisuuden säveltää sinfoniaorkesterin soittimille. Heitä ohjaavat ammattisäveltäjät, eri taiteiden alan taiteilijat ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian eri aineryhmien opiskelijat ja musiikkikasvatuksen lehtori. Lue lisää hankkeesta: kuuleminasavellan.fi

Kauden 2020-2021 konsertti inspiroituu arkkitehtuurista. Projekti toteutetaan yhteystyössä Arkkitehtuurimuseon, Aalto-yliopiston arkkitehtuuriosaston ja Musica Novan kanssa. Mitkä asiat yhdistävät musiikkia ja arkkitehtuuria?

KONSERTTI ON SIIRTYNYT HELMIKUULTA HUHTIKUULLE:

Konsertti saa kantaesityksensä Musiikkitalon alalämpiössä ke 14.4.2021 klo 17

Esitykset

1 h
1 esitys
14.4.2021
Konsertit
Musiikkitalo
vapaa pääsy
ke 14.4.2021
klo 17:00
Musiikkitalo
vapaa pääsy

Tutustu projektiin

Arkkitehtuuri sävellyksen innoittajana

Kuule, minä sävellän! -hankkeessa keskeisenä filosofiana on toteuttaa jokaisen musiikillinen visio sellaisenaan. Säveltäjiltä ei edellytetä aiempaa musiikillista osaamista. Ohjaajat auttavat kirjoittamaan sävellykset nuoteille, joita tarvitsevat HKO:n, RSO:n, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian ja Kansallisoopperan orkestereiden muusikoista koostuva Kuule Ensemble.

Hankkeen kautta toteutettuja sävellyksiä on esitetty jo 13 konsertissa vuodesta 2011 lähtien. Vuonna 2016 nähtiin ensi kertaa kokonainen ooppera, Aikalisä, jonka sävelsi yhteisvoimin 14 suomalais- ja yhdysvaltalaisnuorta.

Joka vuonna tuotannossa on uusi näkökulma ja uusi kohderyhmä. Keväällä 2021 konsertissa säveltäjinä ovat 12 yläasteikäistä nuorta Tapiolan koulusta ja Vantaan kansainvälisestä koulusta.

Kauden 2020-2021 projekti toteutetaan yhteystyössä Arkkitehtuurimuseon, Aalto-yliopiston arkkitehtuuriosaston ja Musica Novan kanssa. Arkkitehtuuri toimii sävellyksen innoittajana. Keskitymme asioihin jotka yhdistävät musiikkia ja arkkitehtuuria. Projektissa hyödynnetään myös tilallista elektroniikkaa ja akustisten soitinten elektronista muokkausta.

Taideyliopiston musiikin opiskelijat ohjaavat nuoria säveltäjiä ja Aalto-yliopiston opiskelijat rakentavat nuorten sävellysten innoitamana insatallation konserttiin. Säveltäjät Pasi Lyytikäinen ja Tytti Arola ovat mukana ohjaamassa sävellysprosessia.

Kuule, minä sävellän! pohjautuu New Yorkin filharmonikkojen Very Young Composers -koulutusohjelmaan. Hankkeessa mukana ovat Kansallisooppera, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Radion sinfoniaorkesteri, Helsingin kaupunginorkesteri ja Musiikkitalo.