Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 1 h 50 min
1 väliaika (25 min)
6 esitystä
29.4.2017 – 13.5.2017
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-109 €
Kullervo

Kalevala ja Sibelius kohtaavat

Miksi miehen elämässä kaikki lähtee väärään suuntaan? Kalevalan ajattomassa kertomuksessa Kullervo viettelee sisarensa, surmaa vihamiehensä ja kääntää lopuksi miekan itseään vastaan. Kun jylhä kalevalainen tragedia ja nuori Jean Sibelius kohtasivat, syntyi suomalaisen musiikin suurteos. Kullervo herää uuteen elämään, kun Tero Saarinen tarttuu ristiriitojen repimän miehen kohtaloon. Väkevän tanssin lisäksi näyttämöllä on järisyttävää mieskuoron voimaa.

Kullervo katsottavissa Stage24-palvelussa to 9.4.

Stage24 tuo ooppera- ja balettiesitykset luoksesi

Vaikka ajat ovat poikkeukselliset, elämykset jatkuvat verkossa. Stage24-palveluun julkaistaan joka maanantai ja torstai esitystallenteita menneiltä kausilta.

Torstai-iltaisin kokoonnutaan ruudun ääreen yhdessä. Ennen esitystä lähetettävässä keskustelussa tavataan toimittaja Sami Sykön johdolla taiteilijoita, jotka kertovat paitsi ohjelmassa olevasta esityksestä, myös arjestaan muuttuneessa tilanteessa.

Keskustelu on katsottavissa Stage24:lla klo 18.30 alkaen, ja illan esitys klo 19 alkaen.

Siirry Stage24-palveluun

Galleria

Kullervo

Järisyttävän voimakas teos

Kokonaisvaltaisesta visualisoinnistaan tunnetun koreografi-ohjaaja Tero Saarisen käsissä orkesterin, kuoron, solistien ja tanssijoiden kohtaamisesta syntyy ainutkertainen kokemus. Teoksen puku-, valo- ja lavastussuunnittelusta vastaavat Saarisen pitkäaikaiset luottokumppanit Mikki Kunttu ja Erika Turunen.

Huomioithan, että esityksessä käytetään tavanomaista kirkkaampaa valoa.

Tekijät

Koreografia, ohjaus
Tero Saarinen
Musiikki
Jean Sibelius
Lavastus, valot ja valo-ohjelmointi, screen-suunnittelu ja screen-ohjelmointi
Mikki Kunttu
Puvut
Erika Turunen
Screen-graafikko
Mikko Linnavuori

Rooleissa

Kullervo, tanssija
Pekka Louhio
Kimmo
Jouka Valkama
Kimmo
David Scarantino
Kullervon sisar, tanssija
Johanna Nuutinen
Suomen kansallisoopperan mieskuoro
Ylioppilaskunnan Laulajat

Kullervon tarina piirrettynä

Kullervon juoni piirrettynä
Kullervo

Enemmän irti esityksestä

Mistä Kullervossa on kysymys? Kuuntele teosesittely kätevästi podcastina.

Haastattelussa koreografi Saarinen

Koreografi Tero Saarinen ja kapellimestari Jukka-Pekka Saraste kertovat, millainen on suurteoksen uusi tulkinta. Saraste nähtiin Kullervon kapellimestarina teoksen ensi-illassa helmikuussa 2015. Keväällä 2017 teoksen johtaa Hannu Lintu.

#kullervo

Kullervo; Terhi Talo, Samuli Poutanen

“Pääteemoiksi hahmottuivat yksilön suhde yhteisöön ja vainottuna oleminen sekä myös läheisyyden tarve ja kommunikaation katkeaminen. Miksi ihminen eristäytyy ja on yksin? Miksi elämä rakentuu ylitsepääsemättömän mustan pilven alla näköalattomuudeksi, joka ei anna tilaa asioiden positiivisille kehittymiselle?”

– Tero Saarinen, koreografi

Esitykset ja liput

1 h 50 min
1 väliaika (25 min)
6 esitystä
29.4.2017 – 13.5.2017
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-109 €
la 29.4.2017
klo 19:30
to 4.5.2017
klo 19:00
la 6.5.2017
klo 14:00
la 6.5.2017
klo 19:00
to 11.5.2017
klo 19:30
la 13.5.2017
klo 19:00

Yleisön kommentit

Anne
“Saimme upean nykytanssiesityksen lisäksi Sibeliuksen konsertin, vahvan kuorolaulun, vähän oopperaa ja mahtavan valoshown, kiitos!”
Mervi
“Kullervo on huikea kokonaisuus musiikkia, tanssia, valoja ja varjoja. Erityisen vaikutuksen tekivät kuoro-osuudet ja hypnoottinen koreografia varsinkin väliajan jälkeen. Soolotanssijat onnistuivat erinomaisesti, eikä Sibeliuksen musiikista olisi halunnut päästä irti viimeisten sävelten hiljentyessä. Kokonaisvaltainen elämys - suosittelen!”
Donna Mobile
“Väkevä teos, sykähdyttävä kokemus! Lämmin kiitos kaikille tuotantoon osallistuneille hienosta esityksestä.”
Laura Huttunen
“Sibeliuksen/ Saarisen Kullervo oli kaunis, surullinen, kylmäävä – siis kaikkineen todella vaikuttava!”
Kristina
“Visuaalisesti onnistunut! Kullervo, periaatteessa tuttu musiikkina, avautui uudella tavalla. Veikkaan, että kannan tätä tulkintaanne mielessäni tämän jälkeen Kullervoa kuunnellessa. Vaikuttava, toi Kullervon myös nykyhetkeen.”
Jago100
“Upea yhdistelmä vanhaa ja uutta. Perinteinen Sibeliuksen sävellys ja moderni koreografia tanssiesitykseen. Lavastus, joukkokohtaukset ja draaman kaari toimi. Kiitosta koko työryhmälle - niin esittäjille kuin kaikille taustavoimille.”
Liisa Vartiainen
“Olimme toista kertaa katsomassa Kullervoa. Esitys oli hieno, intensiivinen ja dynaaminen. Moderni ja arkaainen. Kiitokset tanssijoille, erityisesti Samuli Poutaselle, myös suurelle mieskuorolle. Esitys sopisi hienosti ulkomaan kiertueelle vahvan ja ajattoman tarinan, modernin toteutuksen ja Sibeliuksen musiikin vuoksi.”
Ritva
“Upea kokonaisuus kaikille aisteille! Koreografia oli todella hieno ja tanssin liikekieli nautittavaa ja tyylikästä. Tanssijat suoriutuivat upeasti sekä solistit, että muu ryhmä. Sibeliuksen maalauksellinen musiikki ihanaa jo itsessäänkin, Hannu Lintu johti antaumuksella tasokasta orkesteria. Kuoron laulu niin superhienoa ja jykevää, että melkein kyyneleet tuli silmiin!”
Oopperasta nauttija
“Ooppera oli nautittava. Sopi täydellisesti Suomi 100 -juhlavuoteen. Tauon jälkeen miesten tömistely oli mieleenpainuva. Kuoro esitykset olivat mahtavia.”
Arja
“Kullervo oli kenties hienoin koskaan näkemäni esitys. Kokonaisuus oli erinomainen, vaikuttava. Tanssi, musiikki, kuorot ja erinomainen valotaide. Todella upea teos. Eikö esityksiä voisi saada edes muutaman vielä syksyyn!”

Arviot

Helsingin Sanomat 15.2.2015
“Tanssin ja musiikin uhmakas kohtaaminen.” lue lisää
Savon Sanomat, Keskisuomalainen, Etelä-Suomen Sanomat 14.02.2015
“Kullervo on mykistävä ja hieno taidonnäyte tanssin, musiikin ja laulun luonnollisesta liitosta.” lue lisää
Turun Sanomat 15.2.2015
“Tero Saarisen Kullervo on monisärmäinen teos.” lue lisää