Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 3 h 30 min
1 väliaika (25 min)
1 esitys
28.5.2022
Baletit
Päänäyttämö
liput
35-129 €

Juhlavuoden loistelias huipennus

Kansallisbaletin satavuotisjuhla huipentuu toukokuun lopussa juhlagaalaan, jossa pääosassa ovat Kansallisbaletin omat tanssijat. Lisäksi nähdään tähtivieraita maailmalta: Kansallisbaletin ensitanssijana 2011–2015 työskennellyt Maria Baranova saapuu Baijerin valtionoopperan baletista partnerinaan Lontoon Royal Ballet’n ensitanssija Vadim Muntagirov, ja Kansallisbaletista lainassa Hampurin baletin solistitanssijana työskentelevä Atte Kilpinen vierailee kotiryhmässään. Myös Kansallisoopperan kuoro sekä Kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksen koko oppilasjoukko nuorimmista alakoulun kolmasluokkalaisista ammatillisen koulutuksen vastavalmistuneisiin oppilaisiin on mukana gaalassa. Suomen kansallisoopperan orkesteria johtaa Benjamin Pope.

Gaalaohjelmassa katse suunnataan Kansallisbaletin historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen – luvassa on myös ennennäkemätöntä ohjelmaa tulevalta kaudelta! Gaalan juontavat Kansallisbaletin taiteellisena johtajana vuosina 1992–2001 toiminut Jorma Uotinen sekä kevätkauden päätteeksi ryhmän jättävä nykyinen johtaja Madeleine Onne, joka on myös suunnitellut gaalan konseptin. Esityksen visualisointi on Tommi Savirannan käsialaa.

Gaalaesityksiä on vain yksi, joten toimi nopeasti – nämä liput viedään käsistä!

Suosittelemme esitystä yli 10-vuotiaille katsojille.

Turvallisuutesi on meille tärkeää

Tulethan esityksiin vain terveenä. Voit perua liput ja tarjoilut vielä 24 tuntia ennen esityksen alkua. Tutustu turvallisuuskäytäntöihimme tästä.

Esitykset ja liput

3 h 30 min
1 väliaika (25 min)
1 esitys
28.5.2022
Baletit
Päänäyttämö
liput
35-129 €
Jousenlammen pääpari 1922

Kansallisbaletti aloitti Joutsenlammella 1922

Suomalaisen Oopperan balettiryhmän toiminta alkoi Helsingin Aleksanterin teatterissa, vasta muutama vuosi aiemmin itsenäistyneessä Suomessa vuonna 1922. Ensimmäinen esitys 17. tammikuuta 1922 oli Joutsenlampi, johon uuden ryhmän balettimestari George Gé oli tutustunut Pietarissa ennen vallankumousta. Suomi olikin etuoikeutetussa asemassa saadessaan Joutsenlammen omalle balettiryhmälleen ennen kuin mikään vanha länsieurooppalainen ryhmä.

Baletti vakiintui osaksi Kansallisoopperaa ja sai mainetta maailmalla useilla ulkomaankiertueilla sotien jälkeen. Taidemuoto tuli tutuksi myös maakunnissa balettitanssijoiden kesäkiertueilla 1950-luvulla. Ryhmää alettiin kutsua Suomen kansallisbaletiksi 1970-luvulla, ja nykyisin se on tasavertainen osa Suomen kansallisoopperaa ja -balettia.

Tekijät

#Baletti100

On juhlan aika!

Suomen kansallisbaletti täyttää 100 vuotta vuonna 2022. Teos on osa juhlavuoden ohjelmaa.

Kansallisbaletti juhlii 100-vuotista historiaansa myös verkossa. Tule lukemaan Kansallisbaletin käännekohdista, selaamaan videoita vuosien varrelta ja tutustumaan kevään juhlaohjelmistoon.

Suora lähetys 28.5.

Katso suora lähetys maksutta Stage24-palvelussa

Katso juhlagaala suorana lähetyksenä verkossa lauantaina 28.5.2022 klo 18.40.

Katso suora lähetys

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kansallissäveltäjän elämä tanssien
Tanssin suurin taidonnäyte

Täydennä elämys tarjoiluilla

Mitä saisi olla?

Tutustu kauden monipuoliseen menuun ja valitse omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Voit nauttia Oopperaravintolan tarjoiluista sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten. Voit tilata tarjoilut myös puhelinpalvelussamme, Opera&Ballet-mobiilisovelluksessa tai asiakaspalvelupisteellä.