Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h 45 min
1 väliaika (25 min)
1 esitys
28.5.2022
Baletit
Päänäyttämö
liput
35-129 €

Juhlavuoden loistelias huipennus

Kansallisbaletin satavuotisjuhla huipentuu toukokuun lopussa juhlagaalaan. Gaalassa nähdään katkelmia Kansallisbaletin ikimuistoisista teoksista ja huippuvieraita maailmalta. Gaalaesityksiä on vain yksi, joten toimi nopeasti – nämä liput viedään käsistä!

Suosittelemme esitystä yli 10-vuotiaille katsojille.

Esitykset ja liput

2 h 45 min
1 väliaika (25 min)
1 esitys
28.5.2022
Baletit
Päänäyttämö
liput
35-129 €
la 28.5.2022
klo 19:00
Päänäyttämö
Jousenlammen pääpari 1922

Kansallisbaletti aloitti Joutsenlammella 1922

Suomalaisen Oopperan balettiryhmän toiminta alkoi Helsingin Aleksanterin teatterissa, vasta muutama vuosi aiemmin itsenäistyneessä Suomessa vuonna 1922. Ensimmäinen esitys 17. tammikuuta 1922 oli Joutsenlampi, johon uuden ryhmän balettimestari George Gé oli tutustunut Pietarissa ennen vallankumousta. Suomi olikin etuoikeutetussa asemassa saadessaan Joutsenlammen omalle balettiryhmälleen ennen kuin mikään vanha länsieurooppalainen ryhmä.

Baletti vakiintui osaksi Kansallisoopperaa ja sai mainetta maailmalla useilla ulkomaankiertueilla sotien jälkeen. Taidemuoto tuli tutuksi myös maakunnissa balettitanssijoiden kesäkiertueilla 1950-luvulla. Ryhmää alettiin kutsua Suomen kansallisbaletiksi 1970-luvulla, ja nykyisin se on tasavertainen osa Suomen kansallisoopperaa ja -balettia.

Tekijät

Juhlavuonna monipuolista ohjelmaa

Kansallisbaletin juhlavuosi on täynnä monipuolista ohjelmaa. Gaalan lisäksi satavuotista historiaa juhlitaan tammikuusta alkaen täysin uudelle upealla Joutsenlammella. Helmikuussa ohjelmistoon saadaan Jorma Elon uutuusbaletti Sibelius ja toukokuussa kolmen kotimaisen koreografin kantaesitysteokset Tripla: Made in Finland. Juhlavuoden aikana on luvassa myös muuta ohjelmaa niin Oopperatalossa, talon ulkopuolella kuin verkossakin.

Suora lähetys 28.5.

Katso suora lähetys maksutta Stage24-palvelussa

Katso juhlagaala suorana lähetyksenä verkossa lauantaina 28.5.2022 klo 18.40.

Katso suora lähetys

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kansallissäveltäjän elämä tanssien
Tanssin suurin taidonnäyte

Täydennä elämys tarjoiluilla

Mitä saisi olla?

Tutustu kauden monipuoliseen menuun ja valitse omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Voit nauttia Oopperaravintolan tarjoiluista sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten. Voit tilata tarjoilut myös puhelinpalvelussamme, Opera&Ballet-mobiilisovelluksessa tai asiakaspalvelupisteellä.