Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h 40 min
1 väliaika (30 min)
7 esitystä
11.2.2022 – 10.3.2022
Oopperat
Päänäyttämö
liput
17-109 €
Esityskieli suomi
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi

Esitykset on peruttu 28.2. saakka

Koronatilanteen vuoksi perumme kaikki esitykset ja muut tapahtumat 28.2. saakka. Kevään ohjelmistosta poistuvat lisäksi kokonaan Iloinen leski, Don Pasquale ja Seitsemän veljestä. Tammi- ja helmikuulta peruuntuville Billy Budd -oopperalle sekä Joutsenlampi- ja Sibelius-baletille etsitään uudet esityspäivät. Olemme erikseen yhteydessä peruttuihin esityksiin liput ja/tai tarjoilut ostaneisiin asiakkaisiin. Lue lisää tilanteesta. 

Naimahuolia operetissa

Hanna Glavari on rikas leski, jolle tarvittaisiin aviomies. Oiva ehdokas olisi kreivi Danilo, etenkin kun kaksikko rakastaa toisiaan. Mutta Danilo kieltäytyy kosimasta Hannaa tämän rikkauden tähden.

Äveriään lesken naimahuolia käsittelevä operetti ei syyttä ole maailman suosituin. Franz Lehárin kupliva teos tarjoaa ehtaa vanhan ajan glamouria, aateliston ilottelua, tarttuvia melodioita ja can-cania. Mitä muuta voisi toivoa täydelliseltä operetti-illalta?

Suosittelemme esitystä yli 12-vuotiaille katsojille.

Esitykset ja liput

2 h 40 min
1 väliaika (30 min)
7 esitystä
11.2.2022 – 10.3.2022
Oopperat
Päänäyttämö
liput
17-109 €
Esityskieli suomi
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
pe 11.2.2022
klo 19:00
Päänäyttämö
alk. 20,00 €
to 17.2.2022
klo 19:00
Päänäyttämö
alk. 17,00 €
la 19.2.2022
klo 19:00
Päänäyttämö
alk. 20,00 €
ke 23.2.2022
klo 19:00
Päänäyttämö
alk. 17,00 €
ke 2.3.2022
klo 19:00
Päänäyttämö
pe 4.3.2022
klo 19:00
Päänäyttämö
alk. 20,00 €
to 10.3.2022
klo 19:00
Päänäyttämö
alk. 20,00 €

Maailman suosituin operetti

Kansallisoopperassa ennätykselliset 314 kertaa esitetty Iloinen leski on myös maailmalla kaikkein suosituin operetti. Suomeksi laulettu teos sopii erinomaisesti ensikertalaisille.

Kaunis pukuloiste ja upea lavastus takaavat visuaalisesti häikäisevän kokonaisuuden. Esiripun noustessa tuntuu, kuin astuisi suuriin, loisteliaisiin juhliin.

Galleria

Juoni

Pontevedrolaiset haluavat pitää nuoren rikkaan lesken Hanna Glavarin omaisuuden maassa. Paroni Mirko Zeta keksii oivan keinon: lähetystösihteeri Danilon on naitava Hanna. Danilo löytyy Maximin kabareesta, mutta hän ei suostukaan kosimaan Hannaa, jota hän ennen oli rakastanut. Pariisilaiskosijat Danilo sentään lupaa pitää loitolla.

Camillen ja Valenciennen suhde etenee suotuisammin ja he päätyvät yhdessä huvimajaan. Kun paroni Zeta yllättää heidät, Hanna pelastaa tilanteen asettumalla paronittaren paikalle, mistä Danilo tulee mustasukkaiseksi. Kun Hanna paljastaa menettävänsä omaisuutensa, jos avioituu uudelleen, Danilo uskaltaa kosia häntä – mutta Hannalla on vielä yksi yllätys.

Juoni kokonaisuudessaan ja muuta taustatietoa luettavissa teoksen käsiohjelmasta.

#IloinenLeski

“En Pariisiinne vieläkään
saa täyttä tuntumaa,
kun siirappia käytetään
myös puhe korvaamaan.
No ehkä pontevedrotar
vain liikaa höyryää,
ja vasta aito ranskatar
sen oikein ymmärtää.

Herrojen kaunopuheisuus
silti arveluttaa,
kun lesken omaisuus
on niin monta miljoonaa.”

– Hanna Glavari

Kuuntele Iloinen leski -operetin musiikkia

Tekijät

Musiikki
Franz Lehár
Ohjaus
Jussi Tapola
Lavastus ja puvut, projisoinnit
Anna Kontek
Valaistus
Olli-Pekka Koivunen
Koreografia
Juhani W. Rytkölä

Rooleissa

Kaikkien aikojen operettisäveltäjä

Giacomo Puccini sanoi kerran Franz Lehárin olevan ainoa säveltäjä, jota hän todella kadehtii. Lue kiinnostava artikkeli säveltäjän elämästä ja katso upeat kuvat Iloisesta leskestä vuosien varrelta.

Täydennä elämys tarjoiluilla

Mitä saisi olla?

Tutustu kauden monipuoliseen menuun ja valitse omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Voit nauttia Oopperaravintolan tarjoiluista sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten. Voit tilata tarjoilut myös puhelinpalvelussamme, Opera&Ballet-mobiilisovelluksessa tai asiakaspalvelupisteellä.