Siirry sisältöön
Kokonaiskesto
8 esitystä
31.5.2022 – 6.6.2022
Vierailevat esitykset
Päänäyttämö ja Alminsali
liput
30-95 €

Tulevaisuuden balettitähdet Helsingissä

Yhdeksäs Helsingin kansainvälinen balettikilpailu järjestetään Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa 31.5.–6. kesäkuuta 2022. Neljän vuoden välein järjestettävässä kilpailussa nuoret huipputanssijat ympäri maailmaa kilpailevat sekä klassisen baletin että nykytanssin taidoissa. Kilpailussa on kaksi sarjaa, juniori- (15−19-vuotiaat) ja seniorisarjat (20−25-vuotiaat).

Kilpailun kansainvälisen tuomariston puheenjohtaja on Suomen Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Madeleine Onne. Tutustu kilpailun tuomareihin.

Kilpailun järjestää Helsingin kansainvälinen balettikilpailu -yhdistys ry. Yhdistyksen puheenjohtaja on tähtitanssija ja koreografi Minna Tervamäki. Lue lisää yhdistyksestä.

Tutustu kilpailun virallisiin kotisivuihin osoitteessa ibchelsinki.fi.

#HIBC2022 #ibchelsinki #helsinkiballetcompetition

Kilpailun alku- ja välierät tanssitaan Alminsalissa. Alkuerissä kilpailijat esittävät klassista balettia, välierissä nykytanssinumeroita. Finaalit ja kilpailun päättävä voittajien gaalanäytäntö sisältävät sekä klassista balettia että nykytanssia Kansallisoopperan päänäyttämöllä.

Turvallisuutesi on meille tärkeää

Saavuthan esitykseen hyvissä ajoin ja vain terveenä. Suosittelemme käyttämään kasvomaskia koko vierailun ajan. Henkilökuntamme opastaa sinua aina tarvittaessa.

Tutustu turvallisuuskäytäntöihimme tästä.

Huomioithan, ettei vierailuesitysten lipuissa ole vaihto- tai palautusoikeutta.

Etuhintaisiin lippuihin ovat oikeutettuja alle 18-vuotiaat, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet ja siviilipalvelusmiehet. Etuhintaisia lippuja on saatavilla alku- ja välierien esityksiin Alminsalissa 31.5.–3.6. sekä finaalikierroksen esityksiin Päänäyttämöllä 4.–5.6. Etuhintaisia lippuja on rajoitettu määrä.

Huomioithan, että kilpailun valokuvaajat on sijoitettu Alminsalissa rivien A ja B oikeaan laitaan paikoille 20-25. Kuvaajat saattavat liikkua kilpailuesitysten aikana omalla rajatulla alueellaan. Katso Alminsalin katsomokartta.

Huomioithan, että päänäyttämön esityksissä valokuvaajat on sijoitettu permannon rivien 1 ja 2 oikeaan laitaan paikoille 27-32 ja 64-69. Kuvaajat saattavat liikkua kilpailuesitysten aikana omalla rajatulla alueellaan. Katso päänäyttämön katsomokartta. 

Suorat lähetykset päänäyttämöltä 4.–6.6.

Voit katsoa finaalit ja gaalan myös Stage24-palvelussa

Voit katsoa Helsingin kansainvälisen balettikilpailun molemmat finaalit sekä gaalanäytännön myös suorana lähetyksenä verkossa 4.–6.6.2022. Livelähetykset tuottavat yhteistyössä Yle sekä Suomen kansallisooppera ja -baletti.

Katso Stage24-palvelussa

Täydennä elämys tarjoiluilla

Mitä saisi olla?

Tutustu kauden monipuoliseen menuun ja valitse omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Voit nauttia Oopperaravintolan tarjoiluista sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten. Voit tilata tarjoilut myös puhelinpalvelussamme, Opera&Ballet-mobiilisovelluksessa tai asiakaspalvelupisteellä.