Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h 25 min
1 väliaika (25 min)
1 esitys
11.8.2017
Konsertit
Päänäyttämö
liput
28–94 €

Esa-Pekka Salosen uuden sellokonserton Suomen ensiesitys

Oopperalla otetaan varaslähtö Helsingin juhlaviikoille! Konsertin ohjelmassa on Esa-Pekka Salosen uunituoreen sellokonserton Suomen ensiesitys – säveltäjän itsensä johtamana. Solistina kuullaan saksalais-ranskalaista Nicolas Altstaedtia, nuorta nousevaa maailmantähteä, jonka sellosointi on hurmannut kriitikot ja yleisöt.

Esa-Pekka Salonen

Esa-Pekka Salosen elektroniikkaa hyödyntävä sellokonsertto on sävelletty sellisti Yo-Yo Malle ja se on Chicagon sinfoniaorkesterin, New Yorkin filharmonikkojen, Lontoon Barbican Centren ja Hampurin Elbphilharmonien yhteinen tilaustyö. Salos-fanien pitkä odotus palkitaan, kun teos kantaesitetään Chicagossa keväällä 2017.

Orkesteri

Konsertissa kuullaan myös Maurice Ravelin Le tombeau de Couperin, alun perin pianolle sävelletty sarja, jonka orkesteriversio on yksi säveltäjän huimimpia saavutuksia. Vuosina 1914–1917 valmistuneessa sävellyksessä kuuluvat ensimmäisen maailmansodan kaiut: teoksen osat on omistettu Ravelin sodassa kaatuneille ystäville ja säveltäjäkollegoille.

Intensiivisen konsertin päätteeksi kuullaan Igor Stravinskyn Perséphonen orkesteriversio. Kreikkalaisesta mytologiasta ammentava teos kertoo jumalatar Persefonen, kuolleiden valtakunnan valtiattaren, tarinan.

Kuuntele

Orkesteri

Kuuntele konsertin tallenne

Yle Radio 1 tallensi konsertin, ja se on kuunneltavissa Stage24:lla oheisesta linkistä 9.9.2017 asti.

Tekijät

Rooleissa

Kertoja
Pauline Cheviller
Solisti
Andrew Staples
Sello
Nicolas Altstaedt

Suomen kansallisoopperan orkesteri
Suomen kansallisoopperan kuoro ja lapsikuoro

Konsertti on Helsingin juhlaviikkojen ja Kansallisoopperan yhteistuotanto.

Esitykset ja liput

2 h 25 min
1 väliaika (25 min)
1 esitys
11.8.2017
Konsertit
Päänäyttämö
liput
28–94 €

Lippuja voi ostaa Oopperan lipunmyynnin lisäksi myös Helsingin juhlaviikoilta täältä. Huomaathan, että esim. pyörätuolipaikat ovat myynnissä vain Juhlaviikoilla.

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi.

Kun tilaat tarjoilut ennakkoon verkosta tai Oopperaravintoloiden myyntipalvelusta, pääset valitsemaan huomattavasti suuremmasta valikoimasta – ja vältät väliaikojen  jonot. Lämpiön ravintoloiden pöytäkartan löydät tästä. (PDF)

Oopperaravintoloiden myyntipalvelu
p. (09) 4030 2377, arkisin klo 9–11 ja 12–16
palvelupiste Oopperatalon Töölönlahden puoleisessa aulassa avoinna tiistaista perjantaihin klo 12–16
ravintolapalvelut[at]opera.fi