Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h
1 väliaika (25 min)
1 esitys
17.8.2018
Konsertit
Päänäyttämö
liput
28–109 €
Esa-Pekka Salonen

Esa-Pekka Salonen, Paula Vesala, Alan Gilbert, Matti Salminen, Suomen kansallisoopperan orkesteri & kuoro

Juhlavuosia riittää: 50 vuotta täyttävillä Juhlaviikoilla juhlitaan 60 vuotta täyttävää Esa-Pekka Salosta! Kansainvälisesti menestynein kapellimestarimme ei esittelyjä kaipaa. Suomen kansallisoopperan orkesteri ja kuoro sekä tähtivieraat johdattelevat säveltäjä-kapellimestari Salosen taiteilijapersoonan eri puoliin. Illan aikana pohditaan, mitä merkitsee olla suomalainen artisti maailmalla.

Katso konsertti verkossa ma 25.5. alkaen

Katso esitys maksutta Stage24-videopalvelussa

Vaikka ajat ovat poikkeukselliset, elämykset jatkuvat verkossa. Stage24-videopalvelussa julkaistaan maanantaisin ja torstaisin suosittuja oopperoita ja baletteja. Nyt nähtävät tallenteet ovat maailmanlaajuisesti katsottavissa 6 kuukautta esityspäivästä alkaen.

Siirry Stage24-palveluun

#ep60

Juhlakonsertin avaa Korvat auki -nykymusiikkiyhdistys, jota Salonen oli perustamassa vuonna 1977. 1980- ja 90-luvulla syntyneiden nuorten säveltäjien uusi teos Massahumu kutsuu kansan mukaan onnittelemaan Salosta: osa sanoituksesta muodostuu sosiaalisessa mediassa tunnuksilla @esapekkasalonen ja #ep60 lähetetyistä viesteistä.

Konsertissa kuullaan myös Salosen uuden orkesteriteoksen Suomen ensiesitys sekä Los Angelesiin kotiutuneen pop-tähden Paula Vesalan uusi kappale – Salosen orkestroimana ja johtamana. Vesala myös juontaa illan.

Salosen ja Vesalan lisäksi lavalla nähdään muun muassa vieraileva tähtikapellimestari, New Yorkin filharmonikkoja pitkään luotsannut Alan Gilbert.

Illan lopuksi saadaan näyte oopperakapellimestari Salosesta, kun konsertin huipentaa Boris Godunov -oopperan kruunajaiskohtaus – nimiroolissa vavahduttava Matti Salminen.

Ohjelma

Boris Godunov

Korvat Auki -säveltäjäkollektiivi (Joel Järventausta, Touko Niemi, Matilda Seppälä, Lauri Supponen, Niilo Tarnanen): Massahumu
Heinrich Biber: Battalia
Aleksandr Mosolov: Teräsvalimo
Esa-Pekka Salonen: Pollux

Paula Vesala: Uusi teos
Maurice Ravel: Daphnis et Chloé, sarja nro 1
Modest Musorgski: Kruunajaiskohtaus oopperasta Boris Godunov

Konsertin jälkeen juhlat jatkuvat synttäriklubilla Alminsalin lämpiössä. Tölölabin ja Elifantreen muodostama superyhtye toimii house bändinä, ohjelmassa on Salosen soolokappaleita ja niiden innoittamaa vapaata kosmista tyyliä – sekä tietysti yllätysnumeroita. Klubille on vapaa pääsy.

Musiikki- ja teknologiarahasto

Esa-Pekka Salonen

Onnittele Esa-Pekkaa!

Tue tulevaisuuden toivoja ja lahjoita uuteen Esa-Pekka Salosen musiikki- ja teknologiarahastoon.

Lahjoita tilisiirrolla
Oopperan ja baletin tukisäätiö: FI 37 1555 3000 1223 83
Viite: Esa-Pekka Salosen rahasto

Esitykset ja liput

2 h
1 väliaika (25 min)
1 esitys
17.8.2018
Konsertit
Päänäyttämö
liput
28–109 €

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.