Siirry sisältöön
Kokonaiskesto
Baletit

Kansallisbaletin nuoret lahjakkuudet esiintyvät kahdessa uudessa nykytanssiesityksessä. Esiintyjinä nähdään pääosin Kansallisbaletin nuorisoryhmän tanssijoita, jotka ovat aloittaneet uransa ammattitanssijoina parin vuoden sisällä.

Aleksanterin teatterissa taltioidut esitykset saavat kantaesityksensä Stage24-palvelussa 6.5.2021.

Katso Flock & Golden Stage24-palvelussa

Katso Flock Stage24-palvelussa
Katso Golden Stage24-palvelussa

#FNBflock #FNBgolden

Flock

Javier Torres
Javier Torres

Koreografina Javier Torres

Toinen illan nykytanssiteoksista on koreografi Javier Torresin luoma uutuusteos Flock. Aiemmin Kansallisbaletin tanssijana työskennellyt meksikolaissyntyinen Torres on tehnyt koreografin urallaan yli 20 teosta, joista Kansallisbaletissa on nähty mm. koko illan baletit Prinsessa Ruusunen sekä Kaunotar ja hirviö. Koreografin työn ohella Torres on työskennellyt vierailevana opettajana eri tanssiryhmissä ja luennoinut  tanssilääketieteen tapahtumissa sekä toiminut keramiikkataiteilijana.

Golden

EMRECAN TANIŞ

Kuvittele: tulet paikkaan, jossa on poikkeuksellisen korkea katto. Tämä arkkitehtuuri herättää sinussa tunteen korkeammasta voimasta; ympärilläsi on kolmekymmentä muuta uskovaa, jotka kävelevät ympyrää hengittäen ja rytmiä tehden. Tällaisessa rituaalissa alat pian tuntea yhteyden ympäristöösi ja korkeampaan voimaan. Olin juuri tällaisessa tilanteessa muutama vuosi sitten, ja kiinnostukseni heräsi välittömästi.
Aloin kyseenalaistaa tilannetta – olenko oikeasti yhteydessä vai onko se vain harhaluulo?
Uudessa luomuksessamme Golden esitän sinulle tämän kysymyksen eri näkökulmasta.

– Emrecan Tanış, koreografi

Emrecan Tanis

Koreografina Emrecan Tanış

Turkkilaissyntyinen Emrecan Tanış on luonut lukuisia nykytanssikoreografioita, joita on esitetty Suomen lisäksi mm. kansainvälisillä tanssifestivaaleilla Saksassa, Britanniassa ja Brasiliassa. Kansallisbaletin nuorisoryhmä on esittänyt aiemmin Tanışin teokset Corridors, The deep dark white ja Sand. Myös tänä vuonna hän tuo Next Steps -iltaan täysin uuden teoksen Golden. Koreografin työnsä rinnalla Tanış on työskennellyt Kansallisbaletin tanssijana vuodesta 2010.

Pääosassa nuoret tanssijat

Nuorisoryhmässä 12 tanssijaa

Vuonna 2013 toimintansa aloittaneessa Suomen kansallisbaletin nuorisoryhmässä työskentelee 12 nuorta tanssijaa. Kansainvälisen ryhmän tanssijoista puolet on suomalaisia, puolet on saapunut Suomeen ympäri maailman Japania, Koreaa ja Uutta-Seelantia myöten. Nuorisoryhmän tanssijat esiintyvät Next Steps -iltojen lisäksi myös Kansallisbaletin päänäyttämön teoksissa muiden tanssijoiden rinnalla. Nuorisoryhmän toimintaa rahoittaa Jane ja Aatos Erkon säätiö.